ΚΥΠΡΟΣ: Δηλώσεις Ελένης Φουρέιρα για τον αποκλεισμό της Ελλάδας.

Όπως συνηθίζεται σε κάθε διοργάνωση της Eurovision, μετά το πέρας της κάθε βραδιάς οι εκπρόσωποι των χωρών που κατάφεραν να προκριθούν στον γύρο του Μεγάλου Τελικού του Σαββάτου, έδωσαν ραντεβού στο χώρο του Press Conference για την Συνέντευξη Τύπου. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, οι καλλιτέχνες και τα μέλη των αποστολών της κάθε χώρας δέχονται ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους που γεμίζουν κάθε φορά την αίθουσα ενώ λίγο αργότερα πραγματοποιείται και η κλήρωση για την θέση της εμφάνισης της κάθε χώρας για τη βραδιά του Τελικού.

Η Συνέντευξη Τύπου των καλλιτεχνών που προκρίθηκαν από τον Πρώτο Ημιτελικό, ολοκληρώθηκε λίγη ώρα πριν με την Ελένη Φουρέιρα να κλέβει τις εντυπώσεις με την ενέργεια και τις απαντήσεις της.

Μεταξύ άλλων η εκρηκτική τραγουδίστρια ρωτήθηκε από Έλληνα δημοσιογράφο Γερμανικού τύπου σχετικά με τα συναισθήματά της για τον σημερινό αποκλεισμό της Ελλάδας…

«Μέσα στο κομφούζιο που επικρατούσε με την ανακοίνωση της πρόκρισης της Κύπρου και κατά τη διάρκεια της μετάβασής μου στη κεντρική σκηνή για το κλείσιμο της βραδιάς, ρωτούσα συνεχώς για την Ελλάδα! Η Ελλάδα; Τι έγινε ρε παιδιά με την Ελλάδα; Προσπαθούσα να δω από τις οθόνες και να διαβάσω το όνομα «Greece». Όταν συνειδητοποίησα ότι η συμμετοχή αποκλείστηκε τελικά, ήμουν έτοιμη να βάλω τα κλάματα. Ζητώ συγνώμη από τις υπόλοιπες χώρες που δυστυχώς επίσης δεν κατάφεραν να προκριθούν, αλλά η Ελλάδα είναι η χώρα μου και ευχόμουν να καταφέρει να προκριθεί μαζί με την Κύπρο…» δήλωσε εμφανώς στεναχωρημένη η Ελένη Φουρέιρα.

Ο παρουσιαστής της Συνέντευξης Τύπου συμφώνησε με την εκπρόσωπο της Κύπρου ότι φέτος η Ελληνική συμμετοχή ήταν πολύ καλή και ότι η Γιάννα Τερζή είχε ένα πολύ όμορφο τραγούδι που αξίζει συγχαρητήρια…

Δείτε εδώ την απάντηση της Ελένης Φουρέιρα.

https://www.facebook.com/ogaegreece/videos/10156194574845185/

 

 

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

50 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Ελλάδα αποκλείστηκε για το βρώμικο χέρι που γιάλιζε. Δεν έλεγε τίποτα αυτή η ιστορία με το χέρι. Πόσο μάλλον για τους ξενους. Εβλεπαν ενα χερι που οπου ακουμπούσε θα βρώμιζε. Εκει επικεντρώνεσαι και μετα δεν το φηφήζεις το τραγούδι για αυτη την αρνητική και ασκημη οπτική.
    Επρεπε να βάλουν τον παίδαρο του video klip και να γινεται το παιχνίδι που είδαμε και γνωρίσαμε στο video klip . Η Γιάννα έπρεπε να είναι πιο πολύ στο προφιλ γιατί ετσι γραφει καλύτερα.
    Τώρα….. κλάφτα Χαραλαμπε! Τον περίμενα τον αποκλεισμο. Η θέση της Γιάννας στον ημιτελικο θα είναι η 15η .

  2. H Φουρέιρα αξίζει συγχαρητήρια. Οτι και να πούμε. Ειναι δουλευταρού και το κυριότερο το ήθελε! Αυτό φαινόταν. Ξεχείλιζε από τα μάτια της, από την ενέργειά της! Και όποιοι την είπανε άφωνη είναι εντελώς λάθος. Την άκουσα πολλάκις να το λεει a capela το τραγούδι της και χτύπαγε τις νότες τέλεια. Εμεις επαναπαυθήκαμε στις δάφνες μας. Είχαμε ένα πραγματικά πολύ καλό τραγούδι και υποτιμίσαμε την κατάσταση, όλα τα άλλα που έπρεπε να γίνουν, τα γύρω γύρω και που τελικά δεν έγιναν. Τελικώς δεν αρκεί ενα καλό τραγούδι αν δεν μπορέσεις να το επικοινωνήσεις στον κόσμο.

  3. Όλο το θέμα έχει γίνει με τις επιτροπές. Δεν λέω ότι είχαμε τέλεια σκηνικά παρουσία, αλλά το φιάσκο στην jury rehearsal θα μας έφερε στις τελευταίες θέσεις. Στο κοινό θα ήταν λογικά από θέσεις 8-10. Κρίμα πραγματικά. Μπράβο στη Φουρέιρα που ήταν κυριολεκτικά εκρηκτική και μακάρι να το σηκώσει!
    We lost our Dream in Verona…

  4. nan, τα είπες όλα ακριβώς πως έγιναν και τα γνωρίζουν κάποιοι που είναι πραγματικοί fun Και γνώστες στην eurovision. Η eurovision είναι πάνω από όλα θέαμα και καλές φωνές , το τραγούδι απλα μπορεί να παει πολύ πάνω η πολύ κάτω ανάλογα με τα παραπάνω.
    Επίσης ένα άλλο σημαντικο στοιχείο ήταν οτι η συγκεκριμένη τραγουδίστρια δεν φαινόταν να δουλεύει, αντίθετα με την φουρέιρα.
    και τρίτον , ο ατομικισμός της ακόμα και στο τέλος έμαθα ότι έφυγε μόνη. Δυστυχώς εκεί δεν πηγε ατομικα αλλα για να εκπροσωπήσει ενα έθνος και δυστυχώς δεν το σεβάστηκε.

    • το ενα εφυγε μονη γιατι στεναχωρηθηκε και γιατι επεσε απο τα συννεφα;
      και εγω στη θεση της το ιδιο θα εκανα… καποιοι ανθρωποι ξερεις οταν ειναι σκατα χρειαζονται χρονο με τον εαυτο τους και οχι παρηγορια και να τους λενε ολα καλα, δεν πειραζει(γιατι αυτο θα γινοταν προφανως που ειναι λογικο αλλα παιζει ρολο και ο παραγοντας προσωπικες προσδοκιες)…
      η κοπελα προσπαθει να κανει επανενταξη στα ελληνικα δρομενα και της συμβαινει αυτο… αφηστε τις εξυπναδες και οση επαρση και αν ειχε που λενε καποιοι για μενα δικαιως την ειχε γιατι το κομματι μας ειναι ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ…ολοι θελαμε να περασουμε αλλα το να βλεπεις συμμετοχες οπως η ιρλανδια, η αλβανια και η λιθουανια οπως και να το κανουμε ειναι ego slap…γενικα, ισως η σκηνικη παρουσια να μην ηταν καλη οπως λενε αλλα σιγουρα ηταν 1000 φορες πιο καλαισθητο και ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ απο την ψηφοθηρικη και επιδεικτικη εμφανιση της ιρλανδιας(γκει ζευγαρι να χωρευει ουαου!! ζητω η διαφορετικοτητα!!!) και της λιθουανιας(βαζω τον αντρα μου στη σκηνη και δεν ακουτε ποτε τη πραγματικη μου φωνη γτ κανω σαν γατουλα)… ενα blood-bath που εξελιχθηκε σε στερεοτυπη καρικατουρα…
      και οχι δεν εχω νευρα που δεν περασαμε(βασικα αδιαφορω) γτ οι εξυπνακιδες αυτο θα πουν 😛
      ετσι βλεπω τα πραγματα…

      • Δεν σκεφτηκες ισως πως το να δουν γκει εφηβοι ενα γκει ζευγαρι θα τους κανει να αισθανθουν ελαχιστα πιο καλα με τον εαυτο τους, εχοντας μεγαλωσει με σχεδον αποκλειστικα ετεροφυλες παραστασεις γυρω τους και πως αυτο μπορεί να ειναι ενα plus μιας ουτως η αλλως πολυ πιο επαγγελματικης φωνητικα κ σκηνικα παρουσιασης της Ελλάδας. Και μην ακουσω την βλακεια οτι το κανουν για να παρουν τους γκει ψηφους. Οι περισσότεροι εκτος σταδίου γιουροβίζιον είναι ετερόφυλοι οπότε περισσότεροι ρίσκαρουν παρά κερδίζουν.

      • Κάτι μου λέει ότι μιλάς σε προσωπικό επίπεδο??
        Εμ δεν συμμερίζομαι την αποψη σου,δεν πατάει κάπου βασικά,είναι αερολογίες…
        Δεν θα αναφερθώ στο τραγικό που λες περί αισθήματος ισότητας αν δει αυτό το θέαμα είναι καθαρά παιδιαστικο και μάλλον περνας τη φάση αυτή, θα πω μόνο ότι οι περισσότεροι που ψηφίζουν ναι στη συντριπτική πλειοψηφία είναι γκει μπαι λεσβίες ότιδηποτε δλδ πλην στρ8 ?Καλή σου συνέχεια και καλή ενηλικίωση <3

  5. Το τραγούδι είναι υπέροχο και πολύ καλύτερο ακόμα και σαν παρουσία από άλλα που προκρίθηκαν…Δεν περιμέναμε την πρωτιά αλλά όχι και αποκλεισμό. Επίσης το ότι αποκλείσθηκε το Βέλγιο και η Κροατία δείχνει για μια ακόμα φορά ότι στον διαγωνισμό αυτό δεν διακρίνονται πάντα οι καλύτεροι και ότι τα γούστα είναι “λίγο ιδιαίτερα”. Για μένα πρέπει να σκεφθούμε πολύ σοβαρά αν επιθυμούμε την συνέχιση της συμμετοχή μας και κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις…Δεν είναι νομίζω τυχαίο ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει πλέον (και δεν πιστεύω ότι είναι θέμα χρημάτων), ούτε ότι η Αγγλία με την τεράστια μουσική βιομηχανία στέλνει πάντα τραγουδάκια του σωρού.

  6. Πολύ συγκινητικές οι δηλώσεις της Ελένης στο press room. Της αξίζει σίγουρα να πάει καλά. Το έχει δουλέψει και φαίνεται. Θα πω και τα μείον, ότι δείχνει κουρασμένη (φυσικό), υπερβολικά μαυρισμένη (σολάριουμ ίσως αλλά δε χρειαζόταν τόσο πολύ) και αδύνατη στα όρια της ανορεξίας (ας φάει επιτέλους εκείνη την πίτσα να στανιάρει). Ούτε κι εκείνη την ευνόησαν τα φώτα, στη μεγαλύτερη διάρκεια του τραγουδιού έδειχνε “καμμένη”, το πρόσωπό της χανόταν στους φωτισμούς. Δεν ξέρω αν μπορεί αυτό να βελτιωθεί. Τα υπόλοιπα πολύ καλά βέβαια και φαινόταν η προετοιμασία και η ετοιμότητα.
    Στα δικά μας. Τα είπατε όλα. Είναι απαράδεκτο να μην έχεις ακούσει τον ερμηνευτή που στέλνεις να τραγουδά το τραγούδι του ζωντανά. Πέρα από αυτό, πότε επιτέλους θα καταλάβουν στην ΕΡΤ ότι εκτός από χρήματα χρειάζεται ΕΜΠΝΕΥΣΗ στο στήσιμο του τραγουδιού μας; Αν τους ενδιαφέρει να το καταλάβουν βέβαια. Τα κονσεπτ τύπου dream team έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Τα φώτα, τα βεγγαλικά και οι καπνοί, δεν προσθέτουν όταν δεν έχεις κάτι να δείξεις, αφαιρούν. Αυτό που είδαμε χθες ήταν στα όρια του απαράδεκτου. Μια “επική” όπως λένε όλοι γέφυρα κι η τραγουδίστρια να μην ξέρει τι θα κάνει, να περιμένει εκεί να κουνήσει λίγο τα μανίκια της.
    Τι άλλο να πεις; Έχει σίγουρα ευθύνη κι η ίδια για όλο αυτό. Όταν ξέρεις τι θες να κάνεις δε συμβιβάζεσαι.
    Λιθουανία και Ιρλανδία πέρασαν γιατί ήξεραν τι ήθελαν να κάνουν και το έδειξαν με την οπτικοποίηση των τραγουδιών τους. Το Ισραήλ αντιθέτως πάτησε σε παλιά καλούπια και για αυτό απογοήτευσε. Ο χαβαλές για να πουλήσει πρέπει να έχει αυτό το κάτι που δε θα φανερώνει ότι απλά είναι χαβαλές.
    Αυτά προς το παρόν. Πάμε για άλλα.

  7. Καλησπέρα σε όλους,
    το ευτύχημα είναι ότι η Ελένη δεν πήγε με την ΕΡΤ, γιατί θα την έβγαζαν με καφτάνι. Έτσι είναι΄η επανάσταση στην ΕΡΤ ξεκινάει και τελειώνει στην eurovision, Ειχαν ένα τέλειο προϊόν που έτρεχε και έβγαζαν χρήματα, και τι κατέστρεψαν.
    Τώρα που θα χτυπήσουν 80αρια τηλεθέαση λόγω Φουρέϊρα, θα τρίβουν τα μάτια τους. Θα πάρουν χρηματα από το πουθενά.

    Το τραγούδι μας καλό ήταν, άλλα η κοπέλα μόνη της να παλεύει με τα φώτα δεν ελεγε. Άδεια πλάνα. Φτάσαμε επίπεδα Αγ, Μαρίνου, με τη Βαλεντίνα να τραγουδάει μόνη της, χωρίς τίποτε από πίσω.

    • Οταν θα τραβηξουν χαρτακι και οι επομενοι 10 φιναλιστ (απο οσες κενες θεσεις εχουν απομεινει) θα βγαλουν μετα την αναλυτικη σειρα εμφανισης του τελικου. Δηλ. Πεμπτη αργα βραδυ λογικα. Μεχρι στιγμης ακριβη θεση γνωριζουμε μονο για την Πορτογαλια που ειναι #8 .

  8. Ίσως το θέμα του Ελληνικού Τραγουδιού που μιλούσε για πατρίδα να ενόχλησε κάποιους…..Διότι απ’ ότι καταλάβαμε προβάλλονται άλλου είδους τραγούδια, και άλλου είδους καλλιτέχνες τα τελευταία χρόνια….Και μόνο το γεγονός ότι πλασάρεται ψηλά η Νορβηγία λέει κάτι..

  9. Σαν παλιός φαν, που έχει ξαναζήσει την απαξίωση το 80-90, και βλέποντας την άνθηση μετά , και τις συμμαχίες, έχω να πω ότι είναι καλύτερο που η Κύπρος είναι μόνη στον τελικό.
    Γιατι, από το σοβιετικό μπλοκ οι ψήφοι θα πάνε Εσθονία, και έχουμε έξω χώρες δυνατές , Αζέρους και Αρμένιους. Η Ρωσία δεν ψηφίζεται, η Μολδαβία είναι αμελητέα ποσότητα.
    Από την πρωην Γιουγκοσλαβία δεν περνάει κανεις, οπότε οι ψηφοι θα πάνε Βουλγαρία και Κύπρο.
    Η Υπόλοιπη Ευρώπη που θα ψήφιζε Ελλαδα και Κύπρο, δεν έχουν το δίλημμα, και να σπάσουν οι βαθμοί. Είναι χίλιες φορές καλύτερο να πάρει η Φουρέϊρα 10αρια και 12αρια, από 6-8αρια, γιατί θα πέρναμε εμεις 2-3αρια. Έτσι θα χτυπήσει τον Ρίμπακ και τη Εσθονή.
    Γιατί δεν νομίζω , ούτε καταλαβαίνω γιατί η Νέτα που κακαρίζει, ήταν φαβορί. Δεν ακούγεται.
    Η μουσική βιομηχανία – Αγγλία, Γερμανία κλπ, θα πάει Ελένη δαγκωτό.
    Οι επιτροπές είναι ένα θέμα. Μπορεί να παίξει ότι έγινε προπερσι. Ο κόσμος ήθελε τη Ρωσία, αλλά οι επιτροπές…..
    Ελπίζω φέτος να δουν τη φρεσκάδα της και το τσαγανό που έχει η Ελένη.
    Ας επικεντρωθούμε εκεί και καλή επιτυχία στην Ελένη και την Κύπρο. Ας μη επικεντρώνουμε στο δέντρο, αλλα ας δούμε το δάσος.
    Τέλειο timing and ranking για την Ελένη. Αν ο σκηνοθέτης τη βάλει στα τελευταία πέντε , μακριά από το Ρίμπακ, το πήρε.
    Καλή επιτυχία.

  10. Μπράβο στην Ελένη Φουρέιρα. Απέδειξε πως όταν θέλεις κάτι πολύ και δουλεύεις γι αυτό, αποδίδει καρπούς. Το τραγούδι δε με γοητεύει αλλά η performance της είναι μοναδική όλης της δεκαετίας της Eurovision. Πήρε ένα μέτριο τραγούδι και το απογείωσε σκηνικά & τηλεοπτικά. Και φωνητικά αρκετά καλή για τις πολλές ανάσες που πρέπει να πάρει χορεύοντας. ?

    Η Ελλάδα πήρε τον κατήφορο! Στα τελευταία 5 χρόνια 2 αποκλεισμοί και 3 19ες θέσεις.
    Οι Koza Mostra & Αγάθωνας παραμένουν η καλύτερη συμμετοχή μας της δεκαετίας του 2010. Μπράβο τους! Και μπράβο μας που τους ψηφίσαμε τότε σε εθνικό τελικό.

    Νομίζω πως πρέπει ν’ αρχίσουμε να στέλνουμε ΑΝΤΡΑ με ελληνική ομορφιά, παρουσιαστικό, δυναμισμό και φωνή. Υπάρχουν αρκετοί.

    Προτρέχω: Αν η Panik επιθυμεί να ασχοληθεί και του χρόνου κι έχει να επιλέξει κάποιον άντρα performer, αυτός είναι ο Ράμμος. ΟΧΙ ο Κακουριώτης.

  11. Καλησπερα σε ολους. Θα γραψω εδω την αποτιμηση μου απο το χθεσινο ημιτελικο. Η Ελλαδα ηταν μετρια. Και φωνητικα και σκηνικα. Ηταν ομως αξιοπρεπες το αποτελεσμα. Το ακουγες και το εβλεπες και δεν ενιωθες ασχημα. Ο απλος κοσμος που το ειδε δεν ειπε τι αηδια ειναι αυτη. Ειπε καλα σχολια απλα δεν ειχε το κατι παραπανω για να ψηφιστει αναμεσα σε αλλα. Ηταν ενας δυσκολος ημιτελικος. Πιστευω στον αλλο ημιτελικο θα περνουσαμε. Εξαλλου εμειναν κι αλλες καλες συμμετοχες εξω. Το Αζερμπαιτζαν παρουσιασε κατι αρτιο φωνητικα και σκηνικα αλλα εμεινε εξω. Ο Αρμενιος ηταν εξαιρετικος λαιβ και εμεινε εξω. Η Κροατισσα ηταν απιστευτη και φωνητικα και οπτικα. Φετος ολες οι χωρες του ημιτελικου εβαλαν τα δυνατα τους. Ε καποιες τα καταφεραν καλυτερα. Επρεπε τελικα να το προσεγγισουμε αλλιως. Δεν θεωρω την φετινη μας συμμετοχη συνολικα χειροτερη απο αλλες δικες μας συμμετοχες που περασαν τελικο. Οπως και προτιμω την χθεσινη μας εμφανιση απο αυτη του Ισραηλ ή της Τσεχιας. Και σαν τραγουδι προτιμω το δικο μας απο της Ιρλανδιας ή της Αλβανιας Αλλα αυτο ειναι το προσωπικομου γουστο. Στο κοσμο και στις κριτικες επιτροπες αρεσαν περισσοτερο αυτα. Δεν γινεται να αρεσουμε συνεχεια επειδη εμεις θελουμε να αρεσουμε.

    • Παίζει να είναι και το πιο σωστό σχόλιο εδώ μέσα! Πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά αλλά σε καμιά περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν για τα σκουπίδια. Και αυτό που αναρωτιέμαι είναι πως θα ήταν η πρώτη επιλογή που είχε η Ελλάδα (όπως λένε σαφώς καλύτερη) και την απέρριψαν οι Πορτογάλοι. Όπως και να έχει αν και αξίζαμε μια θέση στον τελικό συγκριτικά με άλλες συμμετοχές δεν τα καταφέραμε, έτσι είναι αυτά, του χρόνου πάλι.

  12. Itunes Positions

    Eleni Foureira- Fuego
    #1 Cyprus
    #2 Greece
    #4 Spain
    #5 Israel
    #6 Sweden
    #10 Portugal
    #11 Norway
    #18 Denmark
    #35 Netherlands
    #47 Austria
    #58 Belgium
    #80 United Kingdom
    #100 Ireland

    Netta-Toy
    #3 Israel
    #37 Armenia

    Equinox-Bones
    #20 Sweden
    #45 Bulgaria
    #51 Denmark
    #61 Norway

  13. Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία τα αποτελέσματα του πρώτου ημιτελικού με τις βαθμολογίες αναλυτικά. Από εκεί θα καταλάβουμε πολλά. Έχω όμως ένα προαίσθημα ότι η Ελλάδα ήταν 11 θέση και αν ισχύει θα είναι πραγματικά λυπηρό.

  14. Ο Αντώνης Καρατζίκος είχε πει για το Ελληνικό τραγούδι πριν τον ημιτελικό :
    “Είναι τόσο δυνατό το τραγούδι που πολύ δύσκολα θα μείνει εκτός τελικού. Θα πρέπει να φαλτσάρουν όλοι και όλα πολύ, για να καταστραφεί.”
    Όπως όλοι είδαμε και ακούσαμε δεν πήγε τίποτα καλά. Ακόμα χειρότερα (όπως ξέρουμε) ήταν τα πράγματα στην πρόβα που ψήφισαν οι επιτροπές.

    Μια ανάρτησή του για την Κύπρο αναφέρει:
    “Η είσοδος της Αλβανίας στον τελικό είναι η εξέλιξη-κλειδί για τη νίκη της Κύπρου στον διαγωνισμό”.
    Αυτό που είπε αδυνατώ να το κατανοήσω. Σίγουρα όμως εκείνος ξέρει πολύ καλύτερα το “παιχνίδι” της Eurovision και της ψηφοφορίας. Εύχομαι να πέσει και πάλι “μέσα”.

    Θεωρώ ότι στο κοινό θα “κονταροχτυπηθούν” Κύπρος – Λιθουανία – Γαλλία. Όποια από αυτές τις τρεις αποσπάσει μεγαλύτερο ποσοστών ψήφων από τις επιτροπές θα είναι και η νικήτρια χώρα.

    Καλή επιτυχία στην Κύπρο!!!

    • Αυτο για την Αλβανια το ειπε με την εννοια οτι το βραδυ του τελικου θα παρακολουθουν ολοι οι Αλβανοι ανα την Ευρωπη αρα θα παρει ψηφους η Φουρειρα

    • Μια ζωή παραπληροφόρηση. Στην προηγούμενη ανάρτηση του που λέει ότι αύριο θα έχουμε Βατερλώ στον ημιτελικό , στα σχόλια διευκρινίζει ότι το Βατερλώ δεν το εννοεί μόνο σαν κακή θέση στον τελικό αλλά και ότι ο αποκλεισμός είναι πιθανός. Μας έχεις πρήξει με τα ανούσια τεράστια σχόλιά σου , πετάγεται μονίμως και σχολιάζεις τα λόγια άλλων αλλά δεν έχεις την οξυδέρκεια να δεις ολοκληρωμένα τα πράγματα. Μασημένα πρέπει να στα δώσει κάποιος και πάλι δεν καταλαβαίνεις. Μας έχεις κουράσει. Ξεπέρασε το. Μας είχες πρήξει για την Τερζή και την δεκάδα που θα μπει και τελικά ούτε στον τελικό δεν πέρασε με 6 φιλικές χώρες να την ψηφίζουν. Μέχρι και η Ιρλανδία μας πέρασε. Κάτσε εσύ να μας λες για τις δεκάδες που θα πάρουν οι Ελλάδες, Τα Αζερμπαϊτζάν και τα άλλα αγαπημένα σου. Εμείς το βλέπαμε το Βατερλώ 2 μήνες τώρα από την στάση της Τερζή, τα madwalk , τη “σκηνοθετιδα” που έβαλε, τη χορογραφο που έβαλε, τα φωνητικά που βρήκε 3 βδομάδες μόλις πριν πάει Λισαβόνα και τη γενικότερη περιφρόνησή της προς τους φανς που τις επεσήμαναν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξει. Και όχι δεν φταίει η Τερζη. Ή Τερζή είδε φως και μπήκε. Η ΕΡΤ φταίει που χειρίζεται τόσο ερασιτεχνικά το θέμα Γιουροβίζιον αντί να το χρησιμοποιήσει προς όφελός της ώστε να έχει κέρδη. Αλλά τι τους νοιάζει? Πληρώνει το ζώον ο φορολογούμενος ο,τι και να γίνει.

      • Σας κούρασα και σας έπρηξα με τα ανούσια σχόλια μου; Εσάς;; Ποιους;;; Εκπροσωπείς κι άλλους εκτός από τον εαυτό σου; 🙂
        Δεν θα πάρω την άδεια σου και την άδεια κανενός να σχολιάζω ό,τι και όταν θέλω. Αν δεν σ’ αρέσουν αυτά που λέω προσπέρασε τα. Χρησιμοποιώ πάντα το ίδιο nickname κι ετσι δεν θα δυσκολευτείς. Σε αντίθεση με “πολλούς άλλους”…

        Και κάτι τελευταίο. Χαίρομαι που δεν βλέπω τα πράγματα όπως εσύ και κυρίως που δεν είμαι αγενείς.
        Μην χαλάς την ζαχαρένια σου επειδή δεν σου αρέσουν τα σχόλια μου. Θα γεράσεις γρήγορα…

    • Εκ πρώτης αυτό που είπε ο Αντώνης ο Καρατζίκος είναι λίγο κουλό υπό την έννοια ότι αν δεν πέρναγε η Αλβανία τελικό όλοι οι ψήφοι της αλβανικής διασποράς θα πήγαιναν στην Φουρέιρα κατευθείαν αλλά προφανώς άλλο εννοεί ότι δηλαδή το άστρο της Φουρέιρα πήρε μαζί του και την συμμετοχή της Αλβανίας,στα του μεγάλου τελικού τώρα,η ιστορία έχει δείξει ότι όταν μια χώρα αουτσάιντερ δηλαδή που έχει πολλα χρόνια να κερδίσει ή δεν έχει κερδίσει ποτέ προωθείται από επιτροπές και κοινό παραδείγματα τα τελευταία χρόνια η Αυστρία 2014 και η Πορτογαλία το 2017 το θέμα είναι ότι η Λιθουανία καλπάζει ήρθε από το πουθενά και μπήκε σφήνα στα φαβορί αν αντέξει η Κύπρος την ορμή αυτού του τραγουδιού και τον τυφώνα Ρίμπακ κέρδισε!! Για την Τερζή δεν έχω να πω και πολλά όταν προκρίθηκε ευχήθηκα να μην μπει τελικό γιατί θεωρώ απαράδεκτο τραγούδι με δωτή πρόκριση να πηγαίνει στον θεσμό

      • Απλα εννοουσε οτι εφοσον προκριθηκε η Αλβανια θα κατσουν και θα δουν τον τελικο ανθρωποι Αλβανικης καταγωγης, οποτε θα παρει καποιους ψηφους απο αυτους κ η Κυπρος. Αν η Αλβανια δεν περναγε, οι συγκεκριμενοι τηλεθεατες δεν θα εβλεπαν καν τον διαγωνισμο οποτε δεν θα ψηφιζαν και κανεναν. Οπως κ να χει, η Αλβανια δικαιως περασε γιατι ο τυπος ειναι φωναρα.

  15. Θεωρω η κυπρος θα παει τελεια στο κοινο.Δε ξερω κατα ποσο η Λιθουανια θα παει καλα αλλα απο οτι φανηκε εσκισε(5η στοιχηματα).

    Ειναι πολυ πιθανο να δουμε νικητη καποιον απο την πενταδα στα στοιχηματα,αλλα δινω μικρες πιθανοτητες στην κυπρο λογω επιτροπων.Παρολα αυτα θα ηταν πολυ ωραιο να δουμε την ελενη πρωτη!

  16. Λίγες σκέψεις για Ελλάδα: Ερμηνευτικό τραγούδι δεν λες αν δεν έχεις κρυστάλλινη φωνάρα… Και φυσικά αν δεν έχεις εκτόπισμα και λάμψη στη σκηνή σαν καλλιτέχνης, δεν εμφανίζεσαι μόνος στη σκηνή… Αν φυσικά δεν υπάρχει καν concept και ιδέα δυνατή για την παρουσίαση του τραγουδιού, τότε κάνεις το 3 στα 3 και παθαίνεις δικαίως το χθεσινό δικό μας Βατερλώ. Και μην ακούσω για έλλειψη χρημάτων: Η Λιθουανία απλά χθες απέδειξε ότι μπορείς να καθηλώσεις όταν έχεις μια φωνάρα, ένα απλό και γλυκό τραγούδι και μια παρουσίαση που είναι λιτή αλλά επαγγελματική και καλοσχεδιασμένη που βασίζεται σε ένα concept έξυπνο και αντιληπτό σε όλους. Τα ίδια ισχύουν περίπου και για Ιρλανδία ( αν και αυτή η τελευταία υστερούσε σε τραγούδι). Έφερα επίτηδες παράδειγμα με 2 μπαλάντες για να καταρριφθεί και ο μύθος ότι ” στα πιο slow τραγούδια δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα σκηνικά”.
    Υγ: Η ΕΡΤ έχει πλέον ξεφτιλιστει με τις αλογιστες αναθέσεις που βασίζονται στη studio βερσιόν ενός τραγουδιού. Επιστροφή σε ελληνικούς τελικούς των 10 ατόμων-υποψηφίων και χωρίς γελοίους όρους για γλώσσα και ηχόχρωμα ΑΛΛΙΩΣ αποχή. Η ελληνική συμμετοχή στη Γιουροβίζιον πλέον εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα μιας συγκεκριμένης ξανθιάς κυρίας και των 2-3 παρατρεχάμενών της που της φέρνουν τα παλτά.

  17. Εκ πρώτης αυτό που είπε ο Αντώνης ο Καρατζίκος είναι λίγο κουλό υπό την έννοια ότι αν δεν πέρναγε η Αλβανία τελικό όλοι οι ψήφοι της αλβανικής διασποράς θα πήγαιναν στην Φουρέιρα κατευθείαν αλλά προφανώς άλλο εννοεί ότι δηλαδή το άστρο της Φουρέιρα πήρε μαζί του και την συμμετοχή της Αλβανίας,στα του μεγάλου τελικού τώρα,η ιστορία έχει δείξει ότι όταν μια χώρα αουτσάιντερ δηλαδή που έχει πολλα χρόνια να κερδίσει ή δεν έχει κερδίσει ποτέ προωθείται από επιτροπές και κοινό παραδείγματα τα τελευταία χρόνια η Αυστρία 2014 και η Πορτογαλία το 2017 το θέμα είναι ότι η Λιθουανία καλπάζει ήρθε από το πουθενά και μπήκε σφήνα στα φαβορί αν αντέξει η Κύπρος την ορμή αυτού του τραγουδιού και τον τυφώνα Ρίμπακ κέρδισε!! Για την Τερζή δεν έχω να πω και πολλά όταν προκρίθηκε ευχήθηκα να μην μπει τελικό γιατί θεωρώ απαράδεκτο τραγούδι με δωτή πρόκριση να πηγαίνει στον θεσμό

  18. Η ΟΝΕΙΡΩΞΗ ΜΟΥ ( ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗ) Περίμενα ότι παρ΄ όλη την κακή σκηνική εμφάνιση που ήταν εμφανές ότι θα είχαμε , θα περνούσαμε λόγω και των αρκετών συμμάχων στον ημιτελικό.Αυτό δεν έγινε.Υπήρχε μια αλαζονεία και κι από μέρους των φανς που ήταν και ένθερμοι θιασώτες, του τύπου πάμε για θέση στην πεντάδα και να τους πάρουμε και τα σώβρακα.Εδώ χρειάζεται ανάλυση ψυχολογική και κοινωνιολογική γιατί τους άρεσε. Θα εστιάσω σε κάποια θέματα στον στίχο. Νομίζω ότι έγινε κάτι αντίστοιχο με την περσινή αζέρικη αλοκεφαλή. Στο τέλος πέρσι έσπευσαν διάφοροι φανς να ρωτήσουν τον αλογοκέφαλο τι εννοούσε με τους συμβολισμούς για να δουν αν καλώς εθαύμασαν ,χαρακτηριστικό ενός θολοκουλτουριάρη .Έτσι και όταν η Γιάννα είπε ότι οι στίχοι αναφέρονται σε διάλογο της Ελλάδας με τους Έλληνες ,έσπευσαν αμέσως: αν είναι έτσι τότε μας αρέσει ,θα ήταν εσχάτη προδοσία το αντίθετο δηλαδή. Συγγνώμη έτσι μετριέται ο πατριωτισμός; Ποιος είναι τελικά πατριώτης ,αυτός που υψώνει την σημαία στην βραχονησίδα και που αυτοθαυμάζεται για το κατόρθωμά του βγάζοντας και μια selfie και που όντας ήδη ένας μικρός ήρωας μπορεί να ρίξει πιο εύκολα και την γκόμενα;Πατριώτης είναι αυτός που δηλώνει ότι του αρέσει ένα τραγούδι που καμώνεται ότι είναι πατριωτικό ,άσχετα με το τι κάνει στον υπόλοιπο βίο του και που αυτοθαυμάζεται γι΄ αυτό όπως και ο θολοκουλτουριάρης; Νομίζω ότι ένας λόγος που αρέσει , είναι ότι μέσα από τον στίχο , δίνεται μια εξιδανικευμένη εικόνα του μέσου Έλληνα που παρουσιάζεται ως υπερπατριώτης έτοιμος να θυσιάσει τη ζωή του για την πατρίδα.Τα καλά λόγια, του κόλακα στιχουργού, πιάνουν εύκολα τόπο καθώς ακουμπούν σε ανασφάλειες και ενοχές.Αυτό άλλωστε κάνει ο κάθε κόλακας. Η κανονική διαδικασία θα ήταν το ελληνικό τραγούδι να επιλεγεί ανάμεσα σε άλλα συνυποψήφια ,έπρεπε να έχει αυτό το κάτι που θα έκανε τον τηλεθεατή ή και την κριτική επιτροπή , εφόσον τηρούνταν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που τελικά δεν τηρήθηκαν , να το επιλέξουν. Οι στιχουργοί έτσι επέλεξαν να λιβανίσουν τον μέσο ακροατή, που είναι βέβαια και πατριώτης του καναπέ ( κατά φαντασίαν πατριώτης δηλαδή , υπάρχει και τέτοιο όπως και ο κατά φαντασίαν νταουλιέρης). Την ζωή μου θα στην έδινα , λέει ο στίχος , δεν λέει στην δίνω , δεν αναφέρεται σε έναν πατριωτισμό ως καθημερινή πράξη.Μοιάζει δε, αυτό το θα, με τα θα των πολιτικών .Η έμπρακτη απόδειξη του πατριωτισμού παραπέμπεται στο μέλλον ,τρέχα γύρευε δηλαδή. Μέχρι τότε , φραπέ στη καφετέρια , με την σύνταξη του παππού. Επειδή δεν κοιτάμε την πάρτη μας και θυσιαζόμαστε όλοι για την πατρίδα, γι΄ αυτό χρεοκοπήσαμε. Πατριώτης είναι και ο δημόσιος υπάλληλος , που έβαλε τον μπάρμπα απ’ την Κορώνη για να πάρει τη θεσούλα στο δημόσιο. Το έκανε από αγνή και άδολη αγάπη για την πατρίδα , Δεν ήθελε να της στερήσει τις υπηρεσίες ενός τόσου άξιου τέκνου της. Ο πατριωτισμός ως καθημερινή πράξη στον οποίον εγώ αναφέρομαι είναι το να εργάζεται κάποιος πρωτίστως για τον εαυτό του και μετά για να προσφέρει υπηρεσίες και στους υπόλοιπους, να είναι παραγωγικός πολίτης αυτής της χώρας.Πατριώτης δεν είναι ο άνεργος , που συνήθως είναι άεργος , γιατί βέβαια όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει ούτε ο πρόωρα συνταξιούχος. Η δουλειά λοιπόν κάνει τους πατριώτες ( όπως και τους άνδρες ,μαζί με το πηλοφόρι και το μυστρί , σύμφωνα με το γνωστό τραγούδι ).Αυτό που κάνει η Φουρειρα (αλλά και η Γιάννα ασχέτως αν δεν ήρθε το ποθητό αποτέλεσμα).Θα αναφερθώ στην Ελένη και στην άδικη επίθεση που δέχτηκε .Τα λεφτά που βγάζει η Ελένη δεν είναι βέβαια λεφτά των Ελλήνων .τουλάχιστον όλων, αλλά εκείνων που θέλουν να της τα δώσουν, είτε των επιχειρηματιών που συνεργάζονται μαζί της, είτε των ακροατών που πηγαίνουν να την ακούσουν και που δεν θα τα έδιναν αν δεν πίστευαν ότι τα αξίζει. Αντίθετα με τους καρεκλοκένταυρους κηφήνες της ερτ ας πούμε, που τους πληρώνουμε όλοι μέσα από τον λογαριασμό της δεη ή μέσω των φορολογουμένων ,ασχέτως αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να μην αξίζουν τα λεφτά τους γιατί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν 2 γαιδουριών άχυρο.

    • Μάλιστα, αναφέρθηκες σε μικρούς ήρωες που υψώνουν σημαίες σε βραχονισίδες για μια σέλφι, για πατριώτες του καναπέ, που παράλληλα πίνουν φραπέ στη καφετέρια , με την σύνταξη του παππού, για άνεργος που συνήθως είναι άεργοι, για τους καρεκλοκένταυρους κηφήνες της ΕΡΤ. Για τις μέτρια φωνητικά τραγουδίστριες που κατ άλλα το κουνούν εξαιρετικά (βασικό προσόν ερμηνείας), που προωθήθηκαν από κάποιους φίλους εφοπλιστές (τώρα έχουν αποκτήσει φίλους ποδοσφαιριστές) στην εγχώρια σόου μπίζ, μέσο τον ΜΜΕ, δισκογραφικών εταιριών, βραβείων κτλ κτλ, έχει να πεις κάτι;;; Εκεί για παράδειγμα δεν βλέπεις την αναξιοκρατία, την ανηθικότητα, την παρακμή ;;;

  19. H Ελένη που τόσο κράξιμο έχει φαει εδώ πηγε και εδωσε ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ. δεν χρειαζοταν κανενα prop, εκεινη και μονο ηταν ο λόγος της πρόκρισης. Ε και εχεις απ την αλλη ενα καλο κομματι που η τραγουδιστρια το ερμηνευσε ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΑ, δεν περασε κανενα μηνυμα, κανεις δεν καταλαβε, κανενα χερι δεν ξεβαψε, και σε μια υπεροχη γέφυρα του κομματιου αυτη ανέμιζε το φόρεμα της και κοιτούσε τη κάμερα με υφος “πφφ τι να κάνω τωρα και εγω”. Δεν επρεπε να βάλει τη φιλη της την chali να κανει την σκηνοθεσια, και γενικά επρεπε να ειναι όλο πιο επαγγελματικό και οχι φτωχο.

  20. Δεν θέλω να μιλήσω παρορμητικά αλλά η Λιθουανία πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από ‘δω και στο εξής.
    Μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη.

  21. Δεν ξέρω τι λέτε…πάντως ήδη οι Αλβανοί εμπαίζουν ότι έχουν καταρρεύσει τον θεσμό…Αφού Ιταλία Κύπρος κ η χώρα τους Φυσικά είναι στον τελικό με Αλβανούς καλλιτέχνες…τρέμω στην ιδέα Πώς θα διαχειριστούν ενδεχόμενη νίκη κάποιου από τα παραπάνω τραγούδια…ήδη χλευάζουν που η ΕΡΤ δεν δέχθηκε την Ελένη….Κύπριοι.φίλοι μου μη σας φανεί περίεργο να ακούσετε σχόλια…ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΑΣ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕ..Ελπίζω η κοπελιά να διαχειριστεί έξυπνα την επιτυχία της…

  22. Επειδή τώρα τα views μετράνε, τουλάχιστον τα βίντεο που έχουν τα περισσότερα, είναι ξεκάθαρο ότι η Κύπρος κέρδισε το televoting του ημιτελικού!

  23. Ένα τεράστιο μπράβο στην Ελένη, δούλεψε πολύ σκληρά και της αξίζει το καλύτερο αποτέλεσμα (και δεν είμαι καν φαν της). Στενάχωρο το αποτέλεσμα για την Ελλάδα, μπορούσαν να γίνουν παπάδες σε αυτό το τραγούδι, αλλά για λόγους που δεν γνωρίζω βγήκε τόσο ανευρο και άοσμο στον θεατή. Ο εκπρόσωπος της Αλβανίας χαλαρά ο καλύτερος φωνητικά από τους άντρες. Έκπληξη η Λιθουανία, ομολογώ πως δεν πίστευα πως θα περάσει.

  24. Καλά και το 2011 που πήγες ο Λούκας, ήταν και τραγουδάρα και φωνή είχε το παιδί και σκηνική παρουσία είχαμε και ενώ οι θεατές το ψήφισαν, οι επιτροπές το χαντάκωσαν και κατέληξε στην έβδομη θέση. Ακόμα να καταλάβετε ότι δε γουστάρουν να ακούνε ελληνικά στοιχεία οι επιτροπες, ούτε την ελληνική γλώσσα. Είναι πολιτικό το ζήτημα καθαρά. Το μίσος των βορειοευρωπαίων είναι γνωστό άλλωστε και έχει ενισχυθεί στα χρόνια της κρίσης. Και η Eurovision διοικείται από τους βορειοευρωπαίους. Η μόνη φορά που κέρδισε η Ελλάδα ήταν το 2005 με την Παπαρίζου επειδή το τραγούδι ήταν στα αγγλικά και επειδή ήταν ήδη γνωστή στο βορειοευρωπαικό κοινό. Το 2001 που τραγουδούσε στα ελληνικά, πήρε την τρίτη θέση την ώρα που έκανε μπαμ ότι έπρεπε να πάρει την πρώτη θέση. Αρχίζω πλέον να πιστεύω ότι ο διαγωνισμός είναι καραστημένος. Κυρίως, κερδίζουν οι δυτικές χώρες, ωστόσο άφηναν στο παρελθόν κάποιες φορές να κερδίσει καμία άσχετη χώρα, όπως το Ισραήλ, η Ελλάδα, η Σερβία, η Ουκρανία, το Αζερμπαιτζάν, έτσι για να μην καρφώνονται. Ειδικά από το 2004 και μετά επειδή είδαν ότι οι ανατολικές και βαλκανικές χώρες έχουν πάρει φόρα επανέφερεαν τις επιτροπές για να την κόψουν τη φόρα και έτσι ελέγχουν τώρα καλύτερα τα αποτελέσματα. Μπείτε να δείτε τα στατιστικά με τις νίκες και θα καταλάβετε. Η Eurovision είναι ένα βρώμικο πανηγυράκι. Και θέλω έτσι για να τους σπάμε τα νεύρα να στέλνουμε τραγούδια μόνο με ελληνικό στίχο να αναγκάζονται να ακούνε τα ελληνικά και ας αφρίζουν από το κακό τους. Μην κάνει μαλακία η ΕΡΤ και στείλει του χρόνου αγγλικό στίχο και να πετύχουν αυτό που θέλουν οι ξένοι. Αυτή είναι η ταυτότητά μας και οποιος γουστάρει. Δεν θα μας υποδεικνύουν σε ποια γλώσσα πρέπει να τραγουδάμε για να γίνουμε σε αυτούς αρεστοί. Ωστόσο, θέλω η Πολιτεία να πάρει πιο σοβαρά το διαγωνισμό γιατί είναι τσάμπα διαφήμιση της χώρας.

    • Καλα και τσαμπα δεν το λες με 100κατι χιλιαδες ευρω που εσκασε η ερτ για την συμμετοχη μας και αλλα 80.000 που εσκασε η πανικ !

      • Σε βλέπουν όμως εκατομμύρια θεατές και αν κάνεις καλά την προώθηση διαφημίζεις τη χώρα σου, συμβάλλει στον τουρισμό και την οικονομία. Νομίζεις για διαφημιστικά σπότ στο εξωτερικό πληρώνουν λίγα;;. Επίσης, μια λεπτομέρεις σημαντική για το διαγωνισμό. Όταν βγήκε το τραγούδι της Γιάννας το ρεύμα που είχε το ελληνικό τραγούδι ήταν απίστευτο και επίσης πρώτη φορά είχα διαβάσει τόσα θετικά σχόλια για την ομορφιά της ελληνικής γλώσσας. Αυτό δεν πολυάρεσε σε πολλούς. Και δεν είναι τυχαίο ότι το τραγούδι πολεμήθηκε μετά τόσο πολύ για τον ελληνικό στίχο, με σχόλια τύπου κανείς δεν θα καταλάβει ελληνικά, ωστόσο παρόμοια σχόλια δεν άκουγα πχ για την Αλβανία ή την Πορτογαλία που επίσης τραγουδούσαν στη δική τους γλώσσα.

    • Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι οι δυτικοί και ηΒόρεια Ευρώπη βελτίωσαν τις συμμετοχές τους τη δεκαετία αυτή, σε σχέση με τη δεκαετία του 2000. Τότε ήταν παρτον ένα χτυπά τον άλλο, το Βέλγιο και η Ολλανδία, η Πορτογαλία η Αυστρία αποκλείονταν κάθε χρόνο το Ηνωμένο Βασίλειο πατώνε κάθε χρόνο, μαζί με Γερμανία Γαλλία και Ισπανία. Η δε Σουηδία το 2005 και την περίοδο 2007-2010 τα πηγενε χάλια. Ισχύει αυτό που λες, ότι το κοινό ευνοούσαι τις ανατολικές χώρες και τους έδινε νίκη. Για παράδειγμα Τουρκία το 2003, και μετά κάθε χρόνο στη δεκάδα. Η Ελλάδα το 2005 κ αυτή και κάθε χρόνο στη δεκάδα, η Ρωσία, η Αρμενία, το Αζερμπαιτζαν η Ρουμανία που φέτος δεν θα καταφέρουν τίποτα όλες αυτές οι χώρες. Όσον αφορά τα Βαλκάνια η Σερβία ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στο διαγωνισμ όπου και αυτή κέρδισε , η Βοσνία προκρίνονταν κάθε χρόνο και αρκετές φορές έβρισκε δεκάδα. Ας μην παράλειψουμε ότι το Ισραήλ κέρδισε το πρώτο televoting του διαγωνισμού το 1998.φετος θα το χτυπήσουν βαριά οι επιτροπές. Ακόμα και τα Σκόπια από το 2004 έως το 2009 κατάφερνε να μπαίνει στη δεκάδα των ημιτελικων αλλά το 2008-9 οι επιτροπές τους έκοψαν για να περάσουν τη Σουηδία και τη Κροατία. Συμφωνώ ότι δεν είναι τυχαίο που αρκετά χρόνια έχει να κερδίσει η ανατολή. Να δεις που και με τη Κύπρο φέτος θα τη ρίξουν οι δυτικές επιτροπες
      Και θα την ψηφίσουν οι ανατολικές. Νομίζω όμως ότι θα κερδίσει το κοινό. Ο ριμπακ θα ευνοηθεί από τις επιτροπές. Ο διαγωνισμός πήγε αρκετά στα βόρεια αυτή τη δεκαετία,και αυτό γιατι οι δυτικοί και Βόρειοι δε γουστάρουν τους ανατολικόυς, όχι μόνο την Ελλάδα.

      • Επίσης ας μη σχολιάσουμε την Αυστραλία πόσο τη γλύφουν οι δυτικοί και βόρειοι, που και την άφησαν να συμμετάσχει επειδή έχουν σχέσεις. Αν στη θέση της ήταν καμιά τριτοκοσμικη και μη ευρωπαϊκή χώρα, σιγά μην την άφηναν να συμμετάσχει οσο και να το ζητουσε

  25. Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι οι δυτικοί και ηΒόρεια Ευρώπη βελτίωσαν τι ς συμμετοχές τους τη δεκαετία αυτή, σε σχέση με τη δεκαετία του 2000. Τότε ήταν παρτον ένα χτυπά τον άλλο, το Βέλγιο και η Ολλανδία, η Πορτογαλία η Αυστρία αποκλείονταν κάθε χρόνο το Ηνωμένο Βασίλειο πατώνε κάθε χρόνο, μαζί με Γερμανία Γαλλία και Ισπανία. Η δε Σουηδία το 2005 και την περίοδο 2007-2010 τα πηγενε χάλια. Ισχύει αυτό που λες, ότι το κοινό ευνοούσαι τις ανατολικές χώρες και τους έδινε νίκη. Για παράδειγμα Τουρκία το 2003, και μετά κάθε χρόνο στη δεκάδα. Η Ελλάδα το 2005 κ αυτή και κάθε χρόνο στη δεκάδα, η Ρωσία, η Αρμενία, το Αζερμπαιτζαν η Ρουμανία που φέτος δεν θα καταφέρουν τίποτα όλες αυτές οι χώρες. Όσον αφορά τα Βαλκάνια η Σερβία ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στο διαγωνισμ όπου και αυτή κέρδισε , η Βοσνία προκρίνονταν κάθε χρόνο και αρκετές φορές έβρισκε δεκάδα. Ας μην παράλειψουμε ότι το Ισραήλ κέρδισε το πρώτο televoting του διαγωνισμού το 1998.φετος θα το χτυπήσουν βαριά οι επιτροπές. Ακόμα και τα Σκόπια από το 2004 έως το 2009 κατάφερνε να μπαίνει στη δεκάδα των ημιτελικων αλλά το 2008-9 οι επιτροπές τους έκοψαν για να περάσουν τη Σουηδία και τη Κροατία. Συμφωνώ ότι δεν είναι τυχαίο που αρκετά χρόνια έχει να κερδίσει η ανατολή. Να δεις που και με τη Κύπρο φέτος θα τη ρίξουν οι δυτικές επιτροπες
    Και θα την ψηφίσουν οι ανατολικές. Νομίζω όμως ότι θα κερδίσει το κοινό. Ο ριμπακ θα ευνοηθεί από τις επιτροπές. Ο διαγωνισμός πήγε αρκετά στα βόρεια αυτή τη δεκαετία,και αυτό γιατι οι δυτικοί και Βόρειοι δε γουστάρουν τους ανατολικόυς, όχι μόνο την Ελλάδα. Επίσης ας μην σχολιάσουμε την Αυστραλία που επειδή έχει σχέσεις με τα κράτη αυτά την άφησα να συμμετάσχει και τώρα τη γλύφουν οι επιτροπές

  26. Συγχαρητηρια Ελενη, εισαι ποιο ελληνιδα απο ελληνιδα. Μη μασας. Οι ελληνες και οι ελληνιδες σε λατρευουν!!!!! Απο χθες και ολη η ευρωπη!

    • Αλβανίδα είναι άλλα τουλάχιστον ζώντας στην Ελλάδα αποτελεί ενεργό μέλος της ελληνικής κοινωνίας χωρίς να ζει παρασιτικά κ να εχει παραβατική συμπεριφορά όπως πολλοί παρά πολλοί συμπατριωτες της. Αυτό είναι το σημαντικότερο για μια κοινωνία να έχει ενεργά μελη, το αντίθετο δηλαδή ο σένα κ πολλούς Έλληνες του εξωτερικού που απέχουν από την Ελλάδα κ δεν προσφέρουν τίποτα.

    • Ναι και να ήθελες να δώσεις απάντηση ….
      Όλα στο μυαλό σου είναι τρικυμία εν κρανίω. Εφυγες μικρός απο την Ελλάδα και ζεις δεκαετίες μόνιμα στην Σουηδία, αλλα είσαι Έλληνας και η Φουρέιρα που έφυγε μικρή απο την Αλβανία και ζει μόνιμα στην Ελλάδα είναι Ελληνίδα και μάλιστα πιο Ελληνίδα απο τις Ελληνίδες, καπου φάσκεις και αντιφάσκεις σενιόρ.

  27. Εγω στο βιντεακι βλεπω την νικητρια του διαγωνισμου διπλα στην φουρειρα

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ