ΙΤΑΛΙΑ: Sanremo 2021 – Απόψε η τέταρτη βραδιά!

Sanremo Συνεχίζεται απόψε για τέταρτη βραδιά η 71η διοργάνωση του εμβληματικού φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Sanremo, με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αγωνία για διαγωνιζόμενους (και μη), καθώς βρισκόμαστε μία μέρα πριν το μεγάλο τελικό και ταυτόχρονα θα αναδειχθεί ο νικητής στην κατηγορία Nuove Proposte. Ο Amadeus μαζί με την δημοσιογράφο Barbara Palombelli και την διευθύντρια οσρχήστρας Beatrice Venezi θα υποδεχθούν στη σκηνή του Teatro Ariston τους 26 φετινούς καλλιτέχνες.

Με την ολοκλήρωση των τριών πρώτων βραδιών του φεστιβάλ και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στο διαγωνιστικό μέρος, γνωρίζουμε ήδη 5 καλλιτέχνες που προπορεύονται (Ermal Meta, Annalisa, Willie Peyote, Arisa, Irama). Βέβαια να σημειωθεί ότι η κατάταξη αυτή μπορεί να αλλάξει καθώς απόψε θα ψηφίσει μία νέα επιτροπή.

Μπορείτε να δείτε βίντεο με τις live εμφανίσεις των 24 διαγωνιζόμενων της χθεσινής βραδιάς εδώ.

ΚΑΤΗΓOΡΙΑ CAMPIONI

Στη σημερινή, τέταρτη βραδιά του φεστιβάλ, οι παρουσιαστές  θα έχουν τη χαρά να υποδεχθούν στη σκηνή του Teatro Ariston τους 26 φετινούς καλλιτέχνες οι οποίοι θα παρουσιάσουν το τραγούδι τους για δεύτερη φορά.

Οι 26 καλλιτέχνες της quarta serata που θα ανέβουν στη σκηνή του Teatro Ariston είναι οι ακόλουθοι:

1. Aiello – “Ora  
2. Annalisa – “Dieci
3. Arisa – “Potevi fare di più
4. Colapesce Dimartino– “Musica leggerissima
5. Coma_Cose– “Fiamme Negli Occhi
6. Fasma – “Parlami
7. Francesca Michelin e Fedez – “Chiamami per nome
8. Francesco Renga – “Quando trovote
9. Fulminacci – “Santa Marinella”
10. Gaia – “Cuore amaro”
11. Ghemon – “Momento perfetto” 
12. Irama – “La genesi del tuo colore”
13. Bugo – “E invece sì”
14. Ermal Meta – “Un milione di cose da dirti”
15. Gio Evan – “Arnica”
16. Extraliscio / Davide Toffolo – “Bianca luce nera”
17. Lo stato sociale – “Combact Pop”
18. La Rappresentante di Lista – “Amare”
19. Madame – “Voce
20. Måneskin – “Zitti e buoni
21. Max Gazzé e la Trifluoperazina – “Il farmacista
22. Malika Ayane – “Ti piace così”
23. Noemi – “Glicine
24. Orietta Berti – “Quando ti sei innamorato”
25. Random – “Torno a te”
26. Willie Peyote – “Mai dire mai (la locura)”

βραδιά
Sanremo 2021: Οι 26 καταξιωμένοι καλλιτέχνες στην κατηγορία Campioni!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ NUOVE PROPOSTE

Στην κατηγορία Nuove Proposte, οι 4 φιναλίστ που θα διαγωνιστούν στον Τελικό είναι οι εξής (κάντε κλικ στον τίτλο κάθε τραγουδιού για να δείτε το αντίστοιχο επίσημο βίντεο κλιπ):

Ο καλλιτέχνης που θα αποσπάσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα είναι και ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων ερμηνευτών.

βραδιά
Sanremo 2021: Οι 4 νέοι καλλιτέχνες, φιναλίστ της κατηγορίας Nuove Proposte!
Το πρόγραμμα της αποψινής τέταρτης βραδιάς (quarta serata – Παρασκευή 05/03) έχει ως εξής:
  • Οι 26 καλλιτέχνες της κατηγορίας Campioni θα τραγουδήσουν για δεύτερη φορά τα υποψήφια τραγούδια τους. Οι 4 καλλιτέχνες της κατηγορίας Nuove Proposte θα ερμηνεύσουν για τελευταία φορά τα τραγούδια τους με τον καλύτερο να ανακηρύσσεται νικητής της βραδιάς.
  • Το σύστημα ψηφοφορίας σήμερα θα είναι διαφορετικό απ’ ό,τι τις προηγούμενες βραδιές μόνο για την μία από τις δύο κατηγορίες του διαγωνιστικού μέρους του φεστιβάλ. Οι Campioni θα αξιολογηθούν αποκλειστικά και μόνο από την την Press Room Επιτροπή (κριτική επιτροπή Τύπου, Τηλεόρασης, Ραδιοφώνου και Ίντερνετ). Οι Nuove Proposte θα αξιολογηθούν ως εξής: Press Room Επιτροπή 33% – Δημοσκοπική  Eπιτροπή 33% – Τηλεοπτικό κοινό 34%.

Όσον αφορά την Press Room επιτροπή αυτή απαρτίζεται από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της Sala Stampa. Η Giuria Demoscopica (Δημοσκοπική  Eπιτροπή ή αλλιώς κριτική επιτροπή κοινής γνώμης) αντίστοιχα αποτελείται από ένα στατιστικά αντιπροσωπευτικό δείγμα 300 ατόμων που έχουν επιλεγεί μεταξύ των συνήθων χρηστών μουσικής. Τα μέλη αυτά καλούνται να ψηφίσουν από το σπίτι τους, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας. Τέλος το τηλεοπτικό κοινό μπορεί να ψηφίσει είτε μέσω κλήσης από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, είτε μέσω SMS.

Η νέα κατάταξη των 26 καλλιτεχνών συνολικά θα ανακοινωθεί στο τέλος της βραδιάς.

Super guests (καλεσμένοι) της αποψινής βραδιάς θα είναι οι παρακάτω:
  • Ο γνωστός εκκεντρικός τραγουδιστής Achille Lauro
  • Ο showman και μεγάλος κωμικός Fiorello
  • Η δημοφιλής τραγουδίστρια Emma Marrone με την Alessandra Amoroso
  • Ο νικητής του Sanremo 2019 Mahmood (εκπρόσωπος της χώρας ESC2019)
  • O διάσημος Σουηδός ποδοσφαιριστής Zlatan Ibrahimović

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τέταρτη βραδιά του φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού μέσω live webcast από τον ιστότοπο της RAI, απόψε στις 21.45 ώρα Ελλάδας.

Μείνετε σταθερά στο ogaegreece.com για να διανύσουμε παρέα και αυτό το όμορφο μουσικό ταξίδι.

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν δεν κάνω λάθος η Press Room είχε κάνει την ανατροπή και έπαιξε μεγάλο ρόλο στη νίκη του Mahmood πριν δύο χρόνια…Ελπίζω το ίδιο να γίνει και με τον Ιραμα, γιατί δεν παλευονται αλλο οι μπαλάντες…

    • Ανατροπή εννοείς προφανώς την ασχημη συμπεριφορα του Press Room προς ultimo και il volo και το μαγείρεμα που είχε γίνει τοτε για να πάει ο Mahmood !

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ