ΙΤΑΛΙΑ: Sanremo 2021 – Απόψε η πέμπτη βραδιά: Τελικός!

Sanremo Μετά από τέσσερις φαντασμαγορικές βραδιές, αυλαία ετοιμάζεται να ρίξει απόψε το 71ο φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Sanremo με τον Μεγάλο Τελικό, από τον οποίο θα αναδειχτεί ο νικητής της φετινής διοργάνωσης. Ο νικητής του φεστιβάλ θα είναι και πάλι η πρώτη επιλογή να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021. Εάν ο προαναφερόμενος καλλιτέχνης δεν έχει υπογράψει το συμβόλαιο για την Eurovision, τότε η RAI διατηρεί το δικαίωμα να επιλέξει τον συμμετέχοντα σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, καλλιτεχνικός διευθυντής και κεντρικός παρουσιαστής του φεστιβάλ Sanremo είναι ο Amadeus. Στο πλευρό του είχε διαφορετικές γυναικείες παρουσίες ως συμπαρουσιάστριες ενώ κάθε βράδυ απολαύσαμε τον κωμικό Fiorello και τον Zlatan Ibrahimovićτο οποίο αποδείχτηκε εξαιρετική επιλογή! Στην αποψινή τελική βραδιά ως συμπαρουσιάστριες θα είναι οι: Serena Rossi και Giovanna Botteri.

Με την ολοκλήρωση των τεσσάρων πρώτων βραδιών του φεστιβάλ και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στο διαγωνιστικό μέρος, γνωρίζουμε ήδη 5 καλλιτέχνες που προπορεύονται (Ermal Meta, Willie Peyote, Arisa, Annalisa, Måneskin). Βέβαια να σημειωθεί ότι η κατάταξη αυτή μπορεί να αλλάξει καθώς απόψε θα υπάρχει διαφορετικό σύστημα ψηφοφορίας (televoting 100%) στη διαμόρφωση της τελικής τριάδας που θα πάει στον Superfinal.

Μπορείτε να δείτε βίντεο με τις live εμφανίσεις των 26 διαγωνιζόμενων της χθεσινής βραδιάς εδώ.

ΚΑΤΗΓOΡΙΑ CAMPIONI

Έτσι, λοιπόν, στην αποψινή πέμπτη και τελική βραδιά, αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για το πολυπόθητο βραβείο στη σκηνή του Teatro Ariston οι ακόλουθοι 26 ερμηνευτές:

1. Aiello – “Ora  
2. Annalisa – “Dieci
3. Arisa – “Potevi fare di più
4. Colapesce Dimartino– “Musica leggerissima
5. Coma_Cose– “Fiamme Negli Occhi
6. Fasma – “Parlami
7. Francesca Michelin e Fedez – “Chiamami per nome
8. Francesco Renga – “Quando trovote
9. Fulminacci – “Santa Marinella”
10. Gaia – “Cuore amaro”
11. Ghemon – “Momento perfetto” 
12. Irama – “La genesi del tuo colore”
13. Bugo – “E invece sì”
14. Ermal Meta – “Un milione di cose da dirti”
15. Gio Evan – “Arnica”
16. Extraliscio / Davide Toffolo – “Bianca luce nera”
17. Lo stato sociale – “Combact Pop”
18. La Rappresentante di Lista – “Amare”
19. Madame – “Voce
20. Måneskin – “Zitti e buoni
21. Max Gazzé e la Trifluoperazina – “Il farmacista
22. Malika Ayane – “Ti piace così”
23. Noemi – “Glicine
24. Orietta Berti – “Quando ti sei innamorato”
25. Random – “Torno a te”
26. Willie Peyote – “Mai dire mai (la locura)”

Sanremo 2021: Οι 26 καταξιωμένοι καλλιτέχνες στην κατηγορία Campioni!
Το πρόγραμμα της αποψινής πέμπτης βραδιάς (serata finale – Σάββατο 06/03) έχει ως εξής:
  • Οι 26 καλλιτέχνες της κατηγορίας Campioni θα ξανακάνουν την είσοδό τους στο Teatro Ariston όπου θα τραγουδήσουν ξανά τα τραγούδια τους για τελευταία φορά. Ο νικητής της κατηγορίας Nuove Proposte, Gaudiano θα εμφανιστεί ξανά για να ερμηνεύσει το νικητήριο τραγούδι του.
  • Το σύστημα ψηφοφορίας θα είναι και σήμερα διαφορετικό όπως και στις προηγούμενες βραδιές του διαγωνιστικού μέρους του φεστιβάλ. Στο πέμπτο και τελευταίο βράδυ η ψηφοφορία έχει ΜΟΝΟ Τηλεοπτικό κοινό 100%. Όλες οι ημέρες θα συνυπολογιστούν και η βαθμολογία που θα προκύψει θα στείλει τα τρία καλύτερα τραγούδια στο Superfinal. Εκεί θα διαγωνιστούν ξανά τα 3 πρώτα τραγούδια με την ψηφοφορία να επαναλαμβάνεται από μηδενική βάση και με διαφορετικό σύστημα ψηφοφορίας (Τηλεοπτικό κοινό 34% – Δημοσκοπική  Eπιτροπή 33% – Press Room Επιτροπή 33%) θα καθοριστεί ο μεγάλος νικητής της 71ης διοργάνωσης του φεστιβάλ Sanremo.

Όσον αφορά την Press Room επιτροπή αυτή απαρτίζεται από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της Sala Stampa. Η Giuria Demoscopica (Δημοσκοπική  Eπιτροπή ή αλλιώς κριτική επιτροπή κοινής γνώμης) αντίστοιχα αποτελείται από ένα στατιστικά αντιπροσωπευτικό δείγμα 300 ατόμων που έχουν επιλεγεί μεταξύ των συνήθων χρηστών μουσικής. Τα μέλη αυτά καλούνται να ψηφίσουν από το σπίτι τους, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας. Τέλος το τηλεοπτικό κοινό μπορεί να ψηφίσει είτε μέσω κλήσης από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, είτε μέσω SMS.

Super guests (καλεσμένοι) της αποψινής βραδιάς θα είναι οι παρακάτω:
  • Ο γνωστός τραγουδιστής Achille Lauro
  • Ο showman και μεγάλος κωμικός Fiorello
  • Ο σπουδαίος Ιταλός τραγουδιστής και κιθαρίστας Michele Zarrillο
  • Η σπουδαία τραγουδίστρια και ηθοποιός Ornella Vanoni
  • Η εγχώρια δημοσιογράφος Giovanna Botteri
  • Ο νικητής του Sanremo 2017 Francesco Gabbani (εκπρόσωπος της χώρας στην ESC2017)
  • Ο τραγουδιστής και μπασίστας Riccardo Fogli
  • Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Tecla Insolia
  • Ο κορυφαίος τραγουδοποιός Umberto Tozzi
  • Ο μουσικός καλλιτέχνης Paolo Vallesi
  • Ο πρώην αθλητής του σκι και νυν ηθοποιός Alberto Tomba
  • Η Ιταλίδα ολυμπιονίκης στην κολύμβηση Federica Pellegrini
  • Η μουσική μπάντα Banda musicale della Marina militare

Επομένως η τελευταία βραδιά του Sanremo 2021 αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη σε διάρκεια, όπως αρμόζει άλλωστε στο ιταλικό τραγούδι!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα γραφεία στοιχημάτων, ένας άντρας καλλιτέχνης φέρεται να διεκδικεί τη νίκη, ο Ermal Meta. Ωστόσο, πολύ κοντά βρίσκεται η Annalisa καθώς και οι Francesca Michielin & Fedez επίσης. Η Arisa βρίσκεται κοντά όπως και ο Irama αλλά δε φαίνεται να έχουν δυναμική. Για να δούμε όμως τι θα γίνει και κατά πόσο θα ανατραπούν τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς και ο Willie Peyote φιγουράρει ως έκπληξη ψηλά.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής του φεστιβάλ Sanremo 2021 είναι αυτόματα ο επόμενος εκπρόσωπος της Ιταλίας στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, εφόσον έχει υπογράψει το αντίστοιχο συμβόλαιο πριν την πρώτη βραδιά του φεστιβάλ. Εάν δεν το έχει πράξει, ωστόσο, η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας, RAI, θα διαλέξει τον καλλιτέχνη που επιθυμεί η ίδια και φυσικά που έχει ήδη υπογράψει.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πέμπτη και τελική βραδιά του φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού μέσω live webcast από τον ιστότοπο της RAI, απόψε στις 21:45 ώρα Ελλάδας.

Εσείς ποιος καλλιτέχνης θέλετε να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Ρότερνταμ;

Μείνετε σταθερά στο ogaegreece.com για να διανύσουμε παρέα και αυτό το όμορφο μουσικό ταξίδι.

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σήμερα το κοινό πρέπει να κάνει το αυτονόητο και να βγάλει νικητή τον Ιραμα…

  2. πρέπει να έχεις κωδικό γιά να παρακολουθήσεις Πως μπορώ να τον αποκτήσω; Είναι με πληρωμή ;

  3. Άσχετα από το αν άρεσαν σε κάποιο τα νικητήρια κομμάτια των δύο τελευταίων ετών, το θεωρώ ξεφτύλα να βάζεισ τον κόσμο να πληρώνει για την ψήφο του και η ψήφος του κάθε άσχετου (γιατί ψήφου press room και δημοσκοπικής επιτροπής δεν μου λένε κάτι εμένα προσωπικά) να μετράει πολύ περισσότερ και να είναι και τσάμπα. Ελπίζω να κερδίσει αυτός που θα ψηφίσουν οι Ιταλλοί τουλάχιστον κι ας είναι και χάλια τουλάχιστον θα είναι επιλογή της χώρας

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ