ΙΤΑΛΙΑ: Sanremo 2021 – Απόψε η δεύτερη βραδιά!

Sanremo Συνεχίζεται απόψε με αμείωτο ενδιαφέρον το 71ο φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Sanremo, που, για μία ακόμα χρονιά, αποτελεί τη διαδικασία για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στον προσεχή διαγωνισμό της Eurovision, το Μάιο, στο Ρότερνταμ.

Με την ολοκλήρωση της εναρκτήριας βραδιάς του φεστιβάλ και την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων στο διαγωνιστικό μέρος, γνωρίζουμε ήδη τους καλλιτέχνες που προπορεύονται. Βέβαια να σημειωθεί ότι η κατάταξη αφορά την βαθμολογία αποκλειστικά της δημοσκοπικής επιτροπής που αξιολογούσε εχθές. Η οποία επιτροπή μετά και τη σημερινή βραδιά θα έχει δικαίωμα ψήφου ξανά μόνο στον τελικό (όμως στην τριάδα του Superfinal) με ποσοστό 33%.

Μπορείτε να δείτε βίντεο με τις live εμφανίσεις των 13 διαγωνιζόμενων της χθεσινής βραδιάς εδώ.

ΚΑΤΗΓOΡΙΑ CAMPIONI

Στη σημερινή, δεύτερη βραδιά του εμβληματικού φεστιβάλ, ο παρουσιαστής Amadeus θα έχει τη χαρά να υποδεχθεί στη σκηνή του Teatro Ariston τους υπόλοιπους 13 από τους συνολικά 26 φετινούς καλλιτέχνες, αλλά και σπουδαίους καλεσμένους! Στο πλευρό του ως συμπαρουσιάστριες, η σπουδαία τραγουδίστρια Elodie καθώς και η ηθοποιός Luisa Ranieri.

Οι 13 καλλιτέχνες της seconda serata που θα ανέβουν στη σκηνή του Teatro Ariston είναι οι ακόλουθοι:

1. Gaia “Cuore amaro”

2. Irama “La genesi del tuo colore”

3. Fulminacci “Santa Marinella”

4. Willie Peyote“Mai dire mai (la locura)”

5. Orietta Berti“Quando ti sei innamorato”

6. Ermal Meta“Un milione di cose da dirti”

7. Gio Evan“Arnica”

8. Malika Ayane“Ti piace così”

9. La Rappresentante di Lista“Amare”

10. Random“Torno a te”

11.  Bugo “E invece sì”

12. Lo stato sociale “Combact Pop”

13. Extraliscio / Davide Toffolo“Bianca luce nera”

Sanremo 2021: Οι 13 αποψινοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες στην κατηγορία Campioni!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ NUOVE PROPOSTE

Στο διαγωνιστικό μέρος της κατηγορίας Nuove Proposte, οι υπόλοιποι 4 νέοι καλλιτέχνες που θα αναμετρηθούν σήμερα είναι οι εξής (κατά σειρά εμφάνισης):

Sanremo 2021: Οι 4 αποψινοί νέοι καλλιτέχνες στην κατηγορία Nuove Proposte!
Το πρόγραμμα της αποψινής δεύτερης βραδιάς (seconda serata – Τετάρτη 03/03) έχει ως εξής:
  • Οι υπόλοιποι 13 καλλιτέχνες της κατηγορίας Campioni θα τραγουδήσουν το τραγούδι τους πρώτη φοράΑκολούθως, οι υπόλοιποι 4 καλλιτέχνες της κατηγορίας Nuove Proposte θα ερμηνεύσουν το τραγούδι τους. Δύο από αυτούς θα περάσουν στον τελικό της τέταρτης βραδιάς.
  • Το σύστημα ψηφοφορίας είναι διαφορετικό και για τις δύο κατηγορίες του διαγωνιστικού μέρους του φεστιβάλ. Οι Campioni θα αξιολογηθούν αποκλειστικά και μόνο από την την Δημοσκοπική  Eπιτροπή (κριτική επιτροπή κοινής γνώμης). Οι Nuove Proposte θα αξιολογηθούν ως εξής: Press Room Επιτροπή 33% – Δημοσκοπική  Eπιτροπή 33% – Τηλεοπτικό κοινό 34%.

Όσον αφορά την  Giuria Demoscopica (Δημοσκοπική  Eπιτροπή ή αλλιώς κριτική επιτροπή κοινής γνώμης) αυτή έχει δικαίωμα ψήφου τις 2 πρώτες βραδιές και μετά ξανά στην πέμπτη και τελική βραδιά (και στην τέταρτη για τους πρωτοεμφανιζόμενους). Πρόκειται για μία επιτροπή αποτελούμενη από ένα στατιστικά αντιπροσωπευτικό δείγμα 300 ατόμων που έχουν επιλεγεί μεταξύ των συνήθων χρηστών μουσικής. Τα μέλη αυτά καλούνται να ψηφίσουν από το σπίτι τους, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας. Η Press Room επιτροπή, αυτή απαρτίζεται από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της Sala Stampa. Τέλος το τηλεοπτικό κοινό μπορεί να ψηφίσει είτε μέσω κλήσης από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, είτε μέσω SMS.

Super guests (καλεσμένοι) της αποψινής βραδιάς θα είναι οι παρακάτω:

  • Ο γνωστός τραγουδιστής Achille Lauro
  • Η σπουδαία τραγουδίστρια Laura Pausini
  • Ο showman και μεγάλος κωμικός Fiorello 
  • Η τραγουδίστρια Marcella Bella
  • Το εγχώριο ποπ-ροκ συγκρότημα Negramaro
  • O διάσημος τραγουδιστής Gigi D’Alessio
  • O σπουδαίος αθλητής-μαραθωνοδρόμος Alex Schwazer
  • Η δημοφιλής Ιταλίδα ποδοσφαιρίστρια Cristiana Girelli
  • Ο μεγάλος ερμηνευτής Fausto Leali
  • H τραγουδίστρια, ηθοποιός & τηλεπερσόνα Gigliola Cinquetti (εκπρόσωπος της χώρας – ESC 1964 & 1974)

Στην αποψινή βραδιά αναμένονται και οι σπουδαίοι Il Volo με τον μουσικοσυνθέτη Andrea Morricone !

Επομένως και απόψε αναμένεται ένα πολύ όμορφο τηλεοπτικό βράδυ, μακράς διάρκειας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την δεύτερη βραδιά του φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού μέσω live webcast από τον ιστότοπο της RAI, απόψε στις 21.45 ώρα Ελλάδας.

Μείνετε σταθερά στο ogaegreece.com για να διανύσουμε παρέα και αυτό το όμορφο μουσικό ταξίδι.

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ