ΙΤΑΛΙΑ: Το φεστιβάλ του Sanremo 2021 σε κίνδυνο!

Την περασμένη Παρασκευή ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας υπέγραψε το νέο Πρωθυπουργικό Διάταγμα σχετικά με την παράταση των μέτρων στη χώρα. Εδώ και λίγες μέρες το φεστιβάλ του Sanremo 2021 κινδυνεύει όλο και περισσότερο με την Rai να ανησυχεί. Αντίστοιχα πολλοί είναι αυτοί που αμφιβάλλουν για τη διεξαγωγή του στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, πόσο μάλλον παρουσία κοινού.

Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte υπέγραψε το σκληρό πρωθυπουργικό διάταγμα που τέθηκε σε ισχύ στις 16 Ιανουαρίου. Αυτό καθορίζει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν μέχρι τις 5 Μαρτίου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Φεστιβάλ Sanremo 2021 με κοινό, εξωτερικές σκηνές και συνεντεύξεις τύπου στην παρούσα φάση, φαίνονταν ολοένα και περισσότερο ουτοπία.

SANREMO 2021 – ΚΙΝΔΥΝΟΣ;

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Amadeus που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε ραδιοφωνικό σταθμό μοιάζει όλο και πιο δύσκολο να φανταστεί κανείς το Φεστιβάλ του 2021 ως αναγέννηση. Με τρεις περιοχές στην κόκκινη ζώνη και κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επεκτείνεται έως τις 30 Απριλίου, σίγουρα δεν είναι η ιδανική στιγμή να σκεφτούμε ήρεμα για το Sanremo 2021.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ CLUB ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΗΣ ADCI – ITALIAN ART
Ο Vito Gitto της ADCI (ένωση που συγκεντρώνει επαγγελματίες στον τομέα της διαφήμισης και της επικοινωνίας) έχει μια πολύ ξεκάθαρη άποψη. Επιπροσθέτως ρίχνει τα πυρά του κατά παντός εμπλεκομένων.

<<Η βιομηχανία πολιτισμού και ψυχαγωγίας σταματά επιμελώς και το Φεστιβάλ δεν σταματά; Δεν είναι συντονισμένο όλο αυτό. Σε μια εποχή που επιτίθεται η πανδημία, η οικονομία βρίσκεται σε κρίση και όλοι, και ειδικά αναφέρομαι στον κόσμο του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας, των εκδηλώσεων, η ψυχαγωγία σταματά επιμελώς, υποθέτω ένα Φεστιβάλ ανοιχτό στο κοινό, επιπλέον με πολύ πομπώδη τρόπο, παίζει, για να χρησιμοποιήσει έναν ευγενικό ευφημισμό, σαν μια ασυνεπής νότα. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ανάγκη.

Το Φεστιβάλ είναι μια τηλεοπτική εκπομπή, όχι θεατρική, στην οποία σίγουρα η παρουσία στο κοινό μερικών εκατοντάδων «προνομιούχων» δεν προσθέτει τίποτα. Πράγματι, ως φεστιβάλ δεν τους έχει ανάγκη και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι, όπως πάντα, θα το δουν και θα απολαύσουν πολλά εκατομμύρια Ιταλοί. Οι σύγχρονες τεχνικές τηλεόρασης, ταινιών και μέσων επιτρέπουν πολλές ενδιαφέρουσες λύσεις για να δώσουν ρυθμό, θόρυβο και ελκυστικότητα στα βράδια του φεστιβάλ.

Η RAI, ο Amadeus, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, αλλά και ο κυβερνήτης Toti εύχονται ανοιχτό κοινό. Τι μήνυμα θα στείλετε σε όλους τους Ιταλούς που αντιμετωπίζουν μεγάλες θυσίες; Ότι τα μουσεία, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και όλες οι σχετικές βιομηχανίες πρέπει επιμελώς, όπως κάνουν, να παραμείνουν κλειστά και αντ ‘αυτού το Φεστιβάλ Sanremo…>>

Νέα σημερινή ανακοίνωση της RAI που δίνει ξεκάθαρη απάντηση

Το Φεστιβάλ Sanremo θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 6 Μαρτίου. H Rai επιβεβαιώνει τις ημερομηνίες, εξηγώντας ότι λειτουργεί έτσι ώστε το κοινό να μπορεί να είναι παρών στο Teatro Ariston.

Συγκεκριμένα υπεύθυνος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης δήλωσε στο ansa.it τα εξής: <<Η 71η έκδοση του Φεστιβάλ Σαν Ρέμο θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 6 Μαρτίου. Η επιβεβαίωση – που έγινε από την Viale Mazzini – ήρθε στο τέλος μιας συνάντησης μεταξύ της ανώτατης διοίκησης της Rai, τις δομές που εμπλέκονται στη διοργάνωση της εκδήλωσης και του καλλιτεχνικού διευθυντή Amadeus, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου Fabrizio Salini. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και το πρωτόκολλο υγείας και οργάνωσης που θα υποβληθεί σύντομα στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να είναι σε θέση να προβλέψει την παρουσία του κοινού στα έδρανα του Θεάτρου Ariston>>. 

Οι ημερομηνίες του Sanremo 2021

Στην ανακοίνωση της RAI, αναφέρεται ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι οι ακόλουθες.

  • Sanremo | Βραδιά 1: Τρίτη 2 Μαρτίου 2021
  • Sanremo | Βραδιά 2: Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021
  • Sanremo | Βραδιά 3: Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021
  • Sanremo | Βραδιά 4: Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021
  • Sanremo 2020 Τελικός: Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις φετινές υποψηφιότητες όπως ανακοινώθηκαν στο προηγούμενο μας άρθρο!

Όπως παρατηρούμε, οι ημερομηνίες αυτές είναι τοποθετημένες το Μάρτιο. Δηλαδή ένα μήνα αργότερα από το συνήθη Φεβρουάριο, όταν και διεξάγεται το φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια.

Ας ελπίσουμε στο μέλλον να έχουν καλυτερέψει οι υγειονομικές συνθήκες στη γείτονα χώρα αλλά και παγκοσμίως και να μην επηρεαστεί η διεξαγωγή του ιστορικού αυτού φεστιβάλ.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Sanremo 2021!

[Πηγή άρθρου: allmusicitalia.it]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ