ΙΤΑΛΙΑ: Το Σαν Ρέμο θέλει τη διοργάνωση της Eurovision 2022!

Ήταν να μην κερδίσει η Ιταλία το διαγωνισμό της Eurovision. Τέτοιος είναι ο ενθουσιασμός των Ιταλών για την επικείμενη διοργάνωσης της 66ης έκδοσης της Eurovision που η μία μετά την άλλη οι πόλεις της χώρας εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Έντεκα πόλεις ήδη υποψήφιες

Μετά τις δηλώσεις της Simona Martorelli, επικεφαλής της αποστολής της Ιταλίας, ότι η RAI είναι ανοιχτή σε προτάσεις για το χώρο διεξαγωγής της Eurovision την επόμενη χρονιά, το Μιλάνο, η Μπολόνια και το Πέζαρο έσπευσαν να δηλώσουν “παρών” για την διοργάνωση της Eurovision 2021.

https://ogaegreece.com/archives/96052

Σε αυτές τις τρεις πόλεις έχουν προστεθεί ούτε λίγο ούτε πολύ, ακόμα οχτώ πόλεις.

Τορίνο

Ο δημοτικός σύμβουλος του Τορίνο Alberto Sacco δήλωσε πως το Τορίνο θα διεκδικήσει τη διοργάνωση της Eurovision 2022. Είναι κάτι το οποίο το επεξεργάζονταν αρκετό καιρό και ήδη από το 2017 όταν και η Ιταλία θεωρούνταν φαβορί με το Occidentali’s Karma του Francesco Gabbani, το Τορίνο ήταν η πρώτη επιλογή της RAI. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήμαρχος της πόλης, Chiara Appendino.

Ρώμη

Η δήμαρχος της Ρώμης, Virginia Raggi, δήλωσε περήφανοι για τη νίκη των Måneskin που κατάγονται από τη Ρώμη και ανέφερε πως η πρωτεύουσα της Ιταλίας έχει το κατάλληλο στάδιο για να διοργανώσει τη Eurovision 2022.

Ρέτζιο Εμίλια

Ακόμα μια πόλη του βορά της Ιταλίας, η Ρέτζιο Εμίλια, χτισμένη στην κοιλάδα του Πάδου, φαίνεται πρόθυμη να αναλάβει τη διοργάνωση της Eurovision 2022. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης ήδη έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό για να καταθέσουν επίσημα την πρότασή τους στη RAI, μετά από προτροπή του δημάρχου της πόλης Luca Vecchi.

Ρίμινι

Μια πόλη στις δυτικές ακτές της Αδριατικής Θάλασσας, το Ρίμινι, φαίνεται διατεθειμένο να αναλάβει τη διοργάνωση της Eurovision 2022. Ο δήμαρχος της πόλης Andrea Gnassi προωθεί την υποψηφιότητα της πόλης του ποντάροντας στο γεγονός πως στο παρελθόν πληθώρα μεγάλων εκδηλώσεων με πολύ κόσμο έχουν διεξαχθεί με επιτυχία στην περιοχή.

Φλωρεντία

Το λίκνο της Ιταλικής Αναγέννησης, η Φλωρεντία δε θα μπορούσε να λείπει από την κούρσα επιλογής της πόλης που θα διοργανώσει τον επόμενο διαγωνισμό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Τοσκάνης, Dario Nardella, “είναι ξεκάθαρο ότι η πιο όμορφη, λειτουργική και καλλιτεχνική πόλη για να φιλοξενήσει μια διεθνή εκδήλωση είναι η Φλωρεντία.

Βερόνα

Ο Gianmarco Mazzi, καλλιτεχνικός διευθυντής της ιστορικής Verona Arena αναγνωρίζοντας το πόσο δύσκολο είναι για την πόλη της Βερόνα να διοργανώσει το διαγωνισμό της Eurovision 2022, εντούτοις αναφέρει ότι θα ήταν τιμή για την πόλη να φιλοξενήσει το διαγωνισμό στο ιστορικό στάδιο. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ο δήμαρχος της πόλης.

Νάπολη

Εκτός από τις πόλεις του βορά της Ιταλίας, ενδιαφέρον για τη Eurovision 2022 έχει εκφράσει η Νάπολη. Σύμφωνα με δηλώσεις της Alessandra Clemente, δημοτικού συμβούλου της πόλης, υπεύθυνη για θέματα πολιτιστικής ταυτότητας, νεότητας και δημοσίων έργων, ο διαγωνισμός θα ήταν καλό να επιστρέψει στη Νάπολη όπως και το 1965.

Σαν Ρέμο – Από εκεί που ξεκίνησαν όλα

Τελευταία και πιο ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του Σαν Ρέμο. Η πόλη των λουλουδιών και πατρίδα του μακροβιότερου φεστιβάλ μουσικής της Γηραιάς Ηπείρου φαίνεται διατεθειμένη να αναλάβει ότι είχε σκοπό να κάνει το 1991 πριν ανατραπούν τα σχέδια κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή – να αναλάβει τη διοργάνωση της Eurovision 2022.

https://ogaegreece.com/archives/87542

Ο πρόεδρος της Λιγουρίας Giovanni Toti, φέρεται να έχει ήδη επικοινωνήσει με το δήμαρχο του Σαν Ρέμο, Alberto Biancheri, με σκοπό την υποψηφιότητα της πόλης για τον επόμενο διαγωνισμό. Το αρνητικό της υποψηφιότητας της πόλης είναι πως δεν υπάρχουν μεγάλα στάδια στην περιοχή για να φιλοξενήσουν ένα τέτοιου βεληνεκούς διαγωνισμό, ενώ το παραδοσιακό Teatro Ariston είναι χωρητικότητας 2.000 ατόμων.

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, η νίκη των Måneskin στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision με το Zitti e buoni έφερε νέο ενδιαφέρον στην Ιταλία με τις πόλεις η μία μετά την άλλη να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Μένει να δούμε σε ποια πόλη θα δώσει η RAI την ευθύνη της διοργάνωσης και τι αλλαγές θα κάνει ώστε να δώσει το στίγμα της στην επόμενη διοργάνωση.

https://www.youtube.com/watch?v=xdzr64mrzHE&feature=emb_logo

Ποια υποψήφια πόλη πιστεύετε θα διοργανώσει το διαγωνισμό της Eurovision 2022;

Μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com για όλα τα νέα και τις εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό της Eurovision 2022.

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ