ΙΤΑΛΙΑ: Ο Amadeus παραμένει καλλιτεχνικός διευθυντής στο 72ο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο!

Amadeus Sanremo
Πηγή: RAI

Ο Amadeus θα παραμείνει στο τιμόνι του Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο και για την 72η έκδοση που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της RAI, ο διευθύνων σύμβουλος Carlo Fuortes και ο σκηνοθέτης της RAI1 Stefano Coletta αποφάσισαν να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του Amadeus. Έτσι, ο Amedeo Umberto Rita Sebastiani, όπως είναι το πλήρες όνομα του πολύπειρου Ιταλού παρουσιαστή θα έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του 72ου Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, όπως την είχε τα τελευταία δύο έτη. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από την Τρίτη 1 έως το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου του 2022 στο Teatro Ariston της πόλης των λουλουδιών.

Για τρίτη διαδοχική χρονιά καλλιτεχνικός διευθυντής ο Amadeus

Το μουσικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από τον Amadeus σηματοδότησε μια σημαντική πολιτιστική αλλαγή στην ιστορία του Φεστιβάλ που οδήγησε τους Måneskin, νικητές της τελευταίας έκδοσης, να κερδίσουν επίσης τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, μια σημαντική διεθνής αναγνώριση για το ιταλικό τραγούδι.

Stefano Coletta

Αναμφισβήτητα, ο Amadeus πιστώνεται την εμπιστοσύνη που έδειξε στους Måneskin, οι οποίοι προς έκπληξη πολλών κέρδισαν στο 71ο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, έφεραν το τρόπαιο της Γιουροβίζιον στην Ιταλία και συνεχίζουν την παγκόσμια επιτυχία τους σημειώνοντας το ένα μετά το άλλο ρεκόρ στα charts.

Μένει να δούμε αν η Ιταλία μετά την επιτυχία των Måneskin το 2021 που έφερε τη νίκη στο διαγωνισμό θα επιλέξει και για το 2022 τον εκπρόσωπό της στη Eurovision μέσα από το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο ή θα διαλέξει ένα διαφορετικό δρόμο. Να θυμίσουμε ότι όλοι οι εκπρόσωποι της Ιταλίας από την επιστροφή της το 2011 και μετά συνδέονται άρρηκτά με το Φεστιβάλ.

Ποια συνταγή πιστεύετε θα επιλέξει η Ιταλία για τον επόμενο εκπρόσωπό της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για το 2022;

Μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com για όλα τα νέα και τις εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό της Eurovision 2022.

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ