ΙΤΑΛΙΑ: Κίνδυνος αποκλεισμού για τη συμμετοχή των Fedez και Francesca Michielin!

Fedez / Francesca Michielin 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας ανάμεσα στις 26 συμμετοχές της μεγάλης κατηγορίας του San Remo ήταν το Chiamami per nome, ένα ντουέτο των Fedez και Francesca Michielin. Μια απροσεξία όμως του Fedez έχει φέρει τη συμμετοχή τους αντιμέτωπη με τον αποκλεισμό από το φημισμένο φεστιβάλ. Ο νικητής του Σαν Ρέμο θα έχει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ιταλία στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision.

Τι ακριβώς έχει συμβεί

Στις 30 Ιανουαρίου, ο Fedez ανέβασε, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο instagram, μια σειρά από stories σχετικές με τις πρόβες για το επερχόμενο φεστιβάλ. Σε μια από αυτές, πιθανότατα από λάθος, ακούγεται ένα απόσπασμα 10 δευτερολέπτων της συμμετοχής τους στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο “Chiamami per nome“.

Η ιστορία αυτή έμεινε ενεργή για λίγα λεπτά και μετά “κατέβηκε”. Για κακή τύχη του Fedez όμως, αρκετοί πρόλαβαν να σώσουν το ηχητικό απόσπασμα και το αναπαρήγαγαν μέσω του twitter.

Ο κανονισμός του Σαν Ρέμο

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο για την μεγάλη κατηγορία “Campioni”, όλα τα διαγωνιζόμενα τραγούδια πρέπει να είναι καινούρια τη στιγμή υποβολής τους και να μην έχουν ακουστεί (ολόκληρα ή μέρος τους) πριν την παρουσίαση τους στο κοινό τη μέρα του Φεστιβάλ.

Ο κίνδυνος αποκλεισμού της συμμετοχής των Fedez και Francesca Michielin είναι υπαρκτός και για αυτό η Sony (δισκογραφική εταιρεία που ανήκουν οι δύο καλλιτέχνες) και η RAI είναι σε διαβουλεύσεις σχετικά.

Ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν

Ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν με συμμετοχές του Σαν Ρέμο.

Το 2005, το τραγούδι των Paola & Chiara A Modo Mio διέρρευσε κατά λάθος στο διαδίκτυο και παρέμεινε εκεί για μερικές ώρες, αλλά οι δύο κατάφεραν να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ ούτως ή άλλως.

Το 2006 το τραγούδι του Simone Cristicchi Che Bella Gente είχε ήδη ηχογραφηθεί από τη Simona Cipollone με διαφορετικό τίτλο και ακόμη και σε αυτή την περίπτωση η RAI δεν ανέλαβε δράση.

Ο Fedez και η Francesca Michielin είναι στην πρώτη θέση των στοιχημάτων μέχρι στιγμής

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συμμετοχή των Fedez και Francesca Michielin έχει συγκεντρώσει πάνω της μέχρι στιγμής τα φώτα του εγχώριου τύπου. Το ντουέτο τους φημολογούνταν για πολύ καιρό και μάλιστα μετά την επίσημη ανακοίνωση των συμμετοχών φιγουράρει στην πρώτη θέση των στοιχημάτων,. Σίγουρα είναι νωρίς για συμπεράσματα, αλλά είναι μια θέση που δείχνει αν μη τι άλλο μια δυναμική.

Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι η Francesca Michielin δεν είναι άγνωστη στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο καθώς κατέχει στο ενεργητικό της μια δεύτερη θέση το 2016 με το τραγούδι “Nessun grado di separazione” (No degree of seperation). Mάλιστα ήταν εκείνη που επιλέχτηκε να αντικαταστήσει τους Stadio, μετά την άρνηση τους να εκπροσωπήσουν την Ιταλία στο διαγωνισμό της Eurovision εκείνης της χρονιάς. Τερμάτισε στην 16η θέση με 124 βαθμούς.

Ποια πιστεύετε θα είναι η απόφαση της RAI για τη συμμετοχή των Fedez και Francesca Michielin;

Για όλα τα νεότερα σχετικά με το Sanremo 2021 και τη συμμετοχή της Ιταλίας στη Eurovision μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece.


Οι ημερομηνίες του Σαν Ρέμο

  • Sanremo | Βραδιά 1: Τρίτη 2 Μαρτίου 2021
  • Sanremo | Βραδιά 2: Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021
  • Sanremo | Βραδιά 3: Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021
  • Sanremo | Βραδιά 4: Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021
  • Sanremo| Τελικός: Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 

[Πηγή/Φωτογραφία: allmusicitalia.it/francescamichielin.it]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν γνωρίζατε λίγο από τους κανόνες ίσως του μεγαλύτερου φεστιβάλ στην Ευρώπη, θα ξέρατε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα αποκλεισμού τους!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ