ΙΤΑΛΙΑ: Η δεύτερη γενική κατάταξη των καλλιτεχνών!

Εδώ και λίγη ώρα έχει ξεκινήσει η τέταρτη βραδιά του 71ου φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού με το ενδιαφέρον να είναι αμείωτο. Όπως είχε γίνει γνωστό χτες το βράδυ, σήμερα στην έναρξη της quarta serata θα δίνονταν στη δημοσιότητα η συνολική κατάταξη των 26 καλλιτεχνών, μετά και την τρίτη βραδιά.

SANREMO 2021 – ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CAMPIONI

Σε αυτές τις δύο ψηφοφορίες το αποτέλεσμα καθόρισαν 2 επιτροπές. Η Δημοσκοπική επιτροπή (Giuria Demoscopica) και η Sanremo επιτροπή (Ι musicisti e coristi dell’Orchestra del Festival).

Η Giuria Demoscopica (Δημοσκοπική  Eπιτροπή ή αλλιώς κριτική επιτροπή κοινής γνώμης) αποτελείται από ένα στατιστικά αντιπροσωπευτικό δείγμα 300 ατόμων που έχουν επιλεγεί μεταξύ των συνήθων χρηστών μουσικής. Τα μέλη αυτά καλούνται να ψηφίσουν από το σπίτι τους, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας.

Η Sanremo επιτροπή (Ι musicisti e coristi dell’Orchestra del Festival) αποτελείται από τους επαγγελματίες μουσικούς και μαέστρους καθώς και από τους τους τραγουδιστές των φωνητικών της Ορχήστρας του Φεστιβάλ.

Έτσι, σύμφωνα με την ψηφοφορία τους οι 26 καλλιτέχνες κατατάχθηκαν εκ νέου ως εξής:

1. Ermal Meta
2. Annalisa
3. Willie Peyote
4. Arisa
5. Irama
6. Lo Stato Socialo
7. Malika Ayane
8. Extraliscio ft. Davide Toffolo
9. Orietta Berti
10. Måneskin
11. La Rappresentate di Lista
12. Noemi
13. Max Gazze
14. Gaia
15. Fulminacci
16. Fasma
17. Colapesce Dimartino
18. Francesco Renga
19. Francesca Michielin & Fedez
20. Ghemon
21. Madame
22. Gio Evan
23. Bugo
24. Random
25. Aiello
26. Coma_Cose

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι η RAI δεν έχει δόσει στη δημοσιότητα ακόμα πόσοι υπέγραψαν το συμβόλαιο για την Eurovision από τους συνολικά 26 καταξιωμένους καλλιτέχνες. Οπότε θα δούμε αν ο αυριανός νικητής, θα ξέρουμε αν θα εκπροσωπήσει την Ιταλία ή όχι.

Πώς σας φαίνονται τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής; Θεωρείτε δίκαιη την κατάταξη μέχρι στιγμής;

Για να δούμε αν ο Ermal Meta θα καταφέρει να κερδίσει και πάλι το Sanremo και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αν γίνει αυτό μένει να δούμε αν η εταιρία του και ο ίδιος υπέγραψαν το συμβόλαιο για την Eurovision.

Εν αναμονή επομένως των αποτελεσμάτων της αποψινής βραδιάς, αλλά και του μεγάλου αυριανού τελικού!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εν εξελίξει τέταρτη βραδιά του φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού μέσω live webcast από τον ιστότοπο της RAI.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις στο φεστιβάλ Sanremo 2021.

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ