ΙΤΑΛΙΑ: Εντός φεστιβάλ o Irama – Γλίτωσε τον αποκλεισμό!

Sanremo Όπως όλοι γνωρίζουμε το 71ο φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Σανρέμο ξεκίνησε μόλις εχτές με σήμερα να πραγματοποιείται η δεύτερη βραδιά. Ωστόσο ένα συμβάν έχει αναστατώσει από χτες ολόκληρη την RAI και τον καλλιτέχνη Irama.

Χθες το μεσημέρι στενή συνεργάτης και συγγενής του καταξιωμένου καλλιτέχνη βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ολόκληρη η αποστολή του Irama, τα συνεργεία της RAI και φυσικά οι υπόλοιποι καλλιτέχνες. Το τεστ που έγινε στον γνωστό τραγουδιστή, έδειξε αρνητικό, ωστόσο σήμερα και νέος συνεργάτης του περιβάλλοντος του βρέθηκε θετικός, οπότε αυτομάτως βάσει πρωτοκόλλου τίθεται σε 10ήμερη καραντίνα.

Αυτό αυτομάτως τον θέτει εκτός φεστιβάλ και έτσι δε θα μπορεί να συμμετάσχει στις live βραδιές.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο Amadeus φανερά αγχωμένος και στανχωρημένος με την όλη εξέλιξη κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βρει λύση. Ο Amadeus έχει ξεκινήσει και προτείνει σε όλους τους τραγουδιστές και τις δισκογραφικές εταιρείες να επανεξετάσουν τον κανονισμό του Φεστιβάλ ώστε να μην αποχωρήσει ο Irama λόγω του Covid. Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: <<Η πρότασή μου: να παίξει το βίντεο του τραγουδιού από την πρόβα τζενεράλε, ο κανόνας θα ισχύει για όλους, ώστε να μην πάει χαμένη η δουλειά και ο κόπος όλων μέχρι στιγμής>>.

Αυτό στην ουσία που προτείνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι στην θέση της live εμφάνισης του Irama να παίξει το βίντεο από την πρόβα τζενεράλε. Και στηρίζει τη θέση του αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όπως και στην πρόβα έτσι και στην live εμφάνιση δεν υπάρχει κοινό στο Teatro Ariston. Ωστόσο το έργο του δεν είναι και εύκολο, καθώς θα πρέπει να πείσει έναν-έναν τους 25 καλλιτέχνες αλλά και τις δισκογραφικές τους εταιρείες να αποδεχτούν την εκ νέου αλλαγή στον κανονισμό του 71ου Φεστιβάλ του Σανρέμο.

Θεωρείτε δίκαιη την απόφαση να διαγωνιστεί όλες τις βραδιές μόνο με το βίντεο της πρόβας;

Ωστόσο, αν μέχρι το Σάββατο στις εκ νέου εξετάσεις δεν έχει κάποια συμπτώματα και το τεστ βγει και πάλι αρνητικό, ενδέχεται να διαγωνιστεί στον τελικό live. Αυτό βέβαια, αρκεί να έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα της RAI εκ μέρους του Amadeus από τους υπόλοιπους 25 καλλιτέχνες και τις εταιρίες τους.

Εν αναμονή των εξελίξεων, αν και όπως διαρρέεται ήδη σε μέσα δικτύωσης η συμφωνία επετεύχθη!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νεότερα.

[Photo: www.tpi.it]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ