ΙΣΡΑΗΛ: Υποβολή τραγουδιών ως τις 5 Οκτωβρίου!

Ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ, KAN, κάνει κάλεσμα για υποβολή τραγουδιών με σκοπό να επιλεγεί το ένα με το οποίο η Eden Alene θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Ρότερνταμ τον Μάιο του 2021.

Οι όροι συμμετοχής

  • Για πρώτη φορά δικαίωμα συμμετοχής έχουν τραγουδοποιοί που δεν είναι μέλη του ACUM (Εταιρεία Συγγραφέων, Συνθετών και Μουσικών Εκδοτών του Ισραήλ). Αυτό σημαίνει πως μπορούν να συμμετάσχουν και μη Ισραηλινοί.
  • Κάθε συνθέτης θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει μόνο ένα τραγούδι.
  • Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη γλώσσα.

Τα τραγούδια μπορούν να κατατίθενται αρχής γενομένης από 16 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, 11:00 (ώρα Ελλάδας).

Η διαδικασία επιλογής

Μια επιτροπή επαγγελματιών θα επιλέξει 16 τραγούδια μετά από προσεκτική αξιολόγηση των προτάσεων. Τα τραγούδια που θα επιλεγούν, θα αναρτηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Νοέμβριο. Από αυτά θα επιλεγούν 8: 4 από χρήστες του διαδικτύου + 4 από μέλη της επιτροπής.

Στη συνέχεια, τα 8 τραγούδια θα παρουσιαστούν στο κανάλι KAN 11 σε 2 εκπομπές-ημιτελικούς (4 σε κάθε εκπομπή). Σε κάθε εκπομπή θα επιλεγούν 2 τραγούδια που θα προχωρήσουν στον τελικό.

Τα τραγούδια στους ημιτελικούς δεν θα τα ερμηνεύσει η Eden Alene, αλλά είτε οι δημιουργοί τους είτε άλλοι κατάλληλοι καλλιτέχνες. Στον τελικό η Eden Alene θα ερμηνεύσει τα 4 υποψήφια τραγούδια ζωντανά ή σε προμαγνητοσκοπημένα βίντεο κλιπ. Κάθε εκπομπή θα έχει διάρκεια 52 λεπτά.

Τέλος, η διαδικασία επιλογής, μαγνητοσκόπησης και ηχογράφησης των τραγουδιών, καθώς και της παραγωγής του βίντεο κλιπ του τραγουδιού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τα μέσα Φεβρουαρίου.

πηγή: euromix.co.il

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ EUROVISION

Israeli flag on a flag pole gif animation

Συμμετοχές: 42
Πρώτη συμμετοχή: 1973
Συμμετοχές στον τελικό: 36
Νίκες: 4 (1978, 1979, 1998, 2018)
Τελευταία θέση:
Βαθμοί στην Ελλάδα: 88
Βαθμοί από Ελλάδα: 48

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ