ΙΣΡΑΗΛ: Η πιο ψηλή νότα στην ιστορία της Eurovision!

φωτογραφία:  EBU / THOMAS HANSES

Το revamp που υπέστη η ισραηλινή συμμετοχή στη Eurovision 2021, μπορεί να μην ανέβασε πολύ ψηλά την Eden Alene στον βαθμολογικό πίνακα (17η θέση), έσπασε, ωστόσο, ένα ρεκόρ: ακούσαμε ζωντανά την πιο ψηλή νότα στην 65χρονη ιστορία του διαγωνισμού!

Μισή οκτάβα πάνω από τον Μότσαρτ

Η Eden Alene το Σάββατο το βράδυ και στη διάρκεια του σόου έδειξε στο μέγιστο τις φωνητικές της ικανότητες: ηχητικό σφύριγμα, Σι 6ης οκτάβας. Αυτό είναι μισή οκτάβα επάνω από την άρια «Queen of Night» του Μότσαρτ. Αυτή τη διαπίστωση έκανε η BBC Symphony Orchestra & Chorus.

Η υψηλότερη νότα στην ιστορία

Η πασίγνωστη τραγουδίστρια της ποπ, Mariah Carey, κατείχε κάποτε το ρεκόρ υψηλότερης νότας: Σολ 7ης οκτάβας, νότα που ακούστηκε στη μεγάλη επιτυχία της, Emotions.

Το ρεκόρ αυτό όμως κατάφερε να το σπάσει το 2004 η Βραζιλιάνα τραγουδίστρια Georgia Brown η οποία έφτασε τη Σολ 10ης οκτάβας στο Aqui Jazz Atelier Music School στο São Paulo.

πηγή: classicfm.com

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και η Αλβανία το 2012 τι να πει; Αν δεν είχε εκείνη υψηλή νότα τότε δε ξέρω τι να πω

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ