ΙΣΠΑΝΙΑ: Όλα όσα έγιναν στο Gala 10 του «Operación Triunfo 2018»!

Ένα διαφορετικό Gala του Ισπανικού talent show «Operación Triunfo» πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (28/11) στο studio του RTVE, του κρατικού καναλιού της Ισπανίας στη Βαρκελώνη. 

Κεντρικός παρουσιαστής – όπως πάντα – ήταν ο Roberto Leal ενώ στο πάνελ των κριτών καλεσμένος ήταν ο Paco Tomás, Ισπανός δημοσιογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας ο οποίος επί του παρόντος παρουσιάζει την ραδιοφωνική εκπομπή “Wisteria Lane” , ένα πρόγραμμα που σχετίζεται με τον πολιτισμό της LGTBI κοινότητας, στο Radio 5 .

Η εκπομπή ξεκίνησε με μία ομαδική ερμηνεία και των 16 παικτών του «Operación Triunfo 2018» στο τραγούδι «Somos», ένα κομμάτι που γράφτηκε ειδικά για την εκπομπή και αποτελεί ύμνο του 10ου κύκλου του Ισπανικού talent show! Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή του show που ενθουσίασε τόσο το κοινό όσο και τους ίδιους τους παίκτες που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν ξανά όλοι μαζί επάνω στην σκηνή που έχτισαν τα όνειρά τους όλο αυτό το διάστημα!

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερμηνείες των δύο υποψήφιων προς αποχώρηση παικτών της εβδομάδας που πέρασε. María και Marta επέλεξαν να ερμηνεύσουν δύο αγγλόφωνα, ιδιαίτερα δημοφιλή τραγούδια από τις δεκαετίες του 70 και του 80 παλεύοντας για την θέση τους στη μουσική ακαδημία. Η María ερμήνευσε τη μεγάλη επιτυχία της Patti Smith “Because the night” ενώ η Marta επέλεξε το “Like a prayer” της Madonna!

 

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, οι παίκτες της ακαδημίας ερμήνευσαν τα τραγούδια τους solo, χωρίς να χρειαστεί να συνεργαστούν σε κάποιο ντουέτο.

Αναλυτικά οι εμφανίσεις των διαγωνιζόμενων της ακαδημίας: 

  1. Famous: «Uptown Funk» δείτε την εμφάνιση εδώ
  2. Sabela: «Te necesito» δείτε την εμφάνιση εδώ
  3. Alba Reche: «Lost on You» δείτε την εμφάνιση εδώ
  4. Miki: «Promesas que no valen nada» δείτε την εμφάνιση εδώ
  5. Julia: «A que no me dejas» δείτε την εμφάνιση εδώ
  6. Natalia: «The Scientist» δείτε την εμφάνιση εδώ

To Gala 10 του ΟΤ 2018 είχε δύο καλεσμένους: τον Luis Cepeda και την Ana Belén! Ο Luis Cepeda έγινε γνωστός μέσα από την συμμετοχή του στον 9ο κύκλο του Operación Triunfo, το 2017! Ο Cepeda – όπως είναι απλά το καλλιτεχνικό του όνομα – βρέθηκε στη σκηνή του OT 2018 για να παρουσιάσει τη τελευταία του – μέχρι στιγμής – επιτυχία “Por ti estaré”, που συμπεριλαμβάνεται στο ντεμπούτο δίσκο του “Principios” που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο που μας πέρασε. Ιδιαίτερα σπουδαία στιγμή στο χθεσινοβραδινό Gala ήταν η εμφάνιση της πολυβραβευμένης ερμηνεύτριας και ηθοποιού Ana Belén η οποία παρουσίασε το πρόσφατα δημοσιευμένο τραγούδι της “Esta vida es un regalo” στη σκηνή του talent show κερδίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού αλλά και των παικτών της ακαδημίας.

Τα αποτελέσματα

Μετά τις εμφανίσεις των παικτών αλλά και των καλεσμένων του Gala 10, ακολούθησαν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων. Σε πρώτο στάδιο, ανακοινώθηκε η αποχώρηση της εβδομάδας! María  και Marta ήταν για μία ολόκληρη εβδομάδα στη διάθεση του τηλεοπτικού κοινού «παλεύοντας» για το ποιος τελικά θα είναι αυτός που θα παραμείνει και θα συνεχίσει την πορεία του στη Μουσική Ακαδημία. Με βάση την απόφαση του τηλεοπτικού κοινού, αυτή που αποχώρησε από το Operación Triunfo ήταν η María με αποτέλεσμα η Marta να συνεχίσει κανονικά τις σπουδές στη μουσική ακαδημία!

Λόγω του ότι ο κύκλος του show σύντομα ολοκληρώνεται, αποφασίστηκε από την παραγωγή πως από εδώ και στο εξής, η ψηφοφορία του αγαπημένου παίκτη της εβδομάδας θα σταματήσει έτσι ώστε κανένας παίκτης να μη μπορεί να διασωθεί από την διαδικασία της αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής. Σκοπός της απόφασης αυτής είναι να διαμορφωθεί η τελική φάση του ΟΤ 2018.  Συνεπώς, αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης της María η εκπομπή συνεχίστηκε με τις ανακοινώσεις των τεσσάρων υποψήφιων προς αποχώρηση παικτών από τα μέλη της κριτικής επιτροπής αλλά και τη διαδικασία διάσωσης των δύο από τους καθηγητές της ακαδημίας και από τους ήδη διασωθέντες μαθητές της.
Οι τέσσερις παίκτες που συγκέντρωσαν τις λιγότερες θετικές κριτικές και έμειναν για το τέλος ήταν: Marta, Sabela, Alba Reche και Miki. Για 4η φορά συνολικά και 3η συνεχόμενη, η Marta βρίσκεται στην τελική τετράδα των υποψηφίων προς αποχώρηση του ΟΤ 2018. Για την Sabela αυτή είναι η 3η φορά στην θέση αυτή αφού στο πρώτο Gala βρέθηκε στην τελική 4άδα με αποτέλεσμα να είναι υποψήφια προς αποχώρηση για το Gala 2 ενώ στο Gala 4 βρέθηκε ξανά στην τελική 4άδα αλλά τελικά κατάφερε να σωθεί από την διαδικασία υποψηφιότητας αποχώρησης χάρη στους συμπαίκτες της. Για τον Miki  αυτή είναι η τέταρτη φορά στην τελική 4άδα με τις λιγότερο θετικές κριτικές, ωστόσο είναι από τους παίκτες που ποτέ δεν έχει τεθεί υποψήφιος προς αποχώρηση αφού από τις προηγούμενες τρεις φορές, τις δύο έχει καταφέρει να σωθεί από τους καθηγητές της ακαδημίας (Gala 3, Gala 6) ενώ την άλλη μία από τους συμπαίκτες του (Gala 7). Τέλος, για την Alba Reche αυτή είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε στη θέση αυτή!
Οι μαθητές της ακαδημίας αποφάσισαν να σώσουν τον Miki ο οποίος για ακόμη μία φορά γλυτώνει στο παρά πέντε την υποψηφιότητα προς αποχώρηση. Από την άλλη, οι καθηγητές της ακαδημίας συμφώνησαν να δώσουν την ευκαιρία στην Alba Reche με αποτέλεσμα η Sabela και η Marta να είναι οι δύο υποψήφιες προς αποχώρηση για την τρέχουσα εβδομάδα. Θα καταφέρει άραγε η Sabela να παραμείνει στην μουσική ακαδημία την ερχόμενη εβδομάδα ή θα γλυτώσει η Marta για 3η συνεχόμενη φορά;
Δείτε μερικά αποσπάσματα από το Gala 10 του Operación Triunfo 2018 στο video που έχει επιμεληθεί η ομάδα της εκπομπής!

Πως κρίνετε εσείς τα αποτελέσματα με βάση τις εμφανίσεις των 8 παικτών στο Gala 10; Ποιος είναι ο παίκτης ή η παίκτρια που ξεχωρίζετε και θεωρείτε ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ταξιδέψει τον Μάη στο Tel Aviv; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τις εξελίξεις του Operación Triunfo 2018 και μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας για τους παίκτες, τις φωνητικές τους ικανότητες αλλά και τα αποτελέσματα! 

Πηγή: RTVE | Φωτογραφίες: RTVE, @joseirun_fotografia 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ