ΙΣΠΑΝΙΑ: Το κοινό θα επιλέξει τη συμμετοχή της χώρας για τη Eurovision 2021!

Μέσα από μία ειδική εκπομπή που θα θυμίζει λίγο-πολύ εθνικό τελικό, το RTVE θα δώσει βήμα στο κοινό της Ισπανίας να επιλέξει το τραγούδι με το οποίο ο Blas Cantó θα διαγωνιστεί στη φετινή Eurovision.

Ο Cantó επιλέχθηκε μέσω εσωτερικής απόφασης των αρμόδιων του Ισπανικού καναλιού ως εκπρόσωπος της χώρας για το 2020. Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού, το κανάλι ανανέωσε τη συνεργασία του με τον νεαρό καλλιτέχνη για το 2021. Η διαφορά είναι ότι φέτος το τραγούδι δεν θα επιλεχθεί εσωτερικά, όπως έγινε πέρυσι με το “Universo” , αλλά ότι το κοινό θα επιλέξει μεταξύ δύο υποψηφίων τραγουδιών τη τελική συμμετοχή, ψηφίζοντας είτε μέσω SMS ή τηλεφωνική κλήση με χρέωση είτε δωρεάν μέσω εφαρμογής του Eurovision TVE.

Οι δύο προτάσεις-τραγούδια έχουν προ εγκριθεί μέσα από αρκετές άλλες υποψηφιότητες από μία ομάδα αρμόδιων του RTVE, από ανθρώπους της δισκογραφικής εταιρίας του Blas “Warner” αλλά και από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και την ομάδα του. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά κομμάτια μεταξύ τους, που όμως και αμφότερα ο ίδιος μπορεί να υπερασπιστεί τόσο φωνητικά όσο και σκηνικά. Η δήλωση αυτή αφήνει “αιχμές” ότι ίσως το ένα τραγούδι να είναι μπαλάντα και το άλλο κάτι σε Ισπανικό Pop.

Φέτος μου δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία. Θέλω να ακούσω το κοινό, τι έχει να πει. Ο λόγος των fans μετράει πολύ. Χρειάζομαι όλο το κόσμο στο πλευρό μου, να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον, γιατί ούτως ή άλλως στη Eurovision δε θα πάω μόνος μου. Μαζί θα είμαστε!”

.- δήλωσε ο Cantó, συνεχίζοντας

Και τα δύο τραγούδια στα οποία καταλήξαμε δεν θυμίζουν το “Universo”. Είναι σε διαφορετικά στυλ. Σας υπογράφω όμως ότι και τα δύο μου αρέσουν πολύ και μπορώ να τα υποστηρίξω στη σκηνή.”

To show που ετοιμάζει το RTVE θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα στον Φεβρουάριο. Οι μόνες πληροφορίες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι ότι η βραδιά θα είναι γεμάτη μουσική με τον Cantó να υποδέχεται αρκετούς φίλους-καλλιτέχνες ερμηνεύοντας μαζί τους διάφορα ντουέτα για να ψυχαγωγηθεί το κοινό.

Μέχρι τότε απολαύστε τη τελευταία δισκογραφική δουλειά του Blas, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες. Πρόκειται για μια συνεργασία με τη τραγουδίστρια NIA σε μία τρυφερή μπαλάντα με τίτλο “Cúrame” (=Θεράπευσέ με). 

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς της EBU και ως μέλος των BIG5 χωρών η Ισπανία διαγωνίζεται απευθείας στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision ενώ με βάση με τη κλήρωση της EBU η χώρα θα συμμετέχει στη ψηφοφορία του 2ου Ημιτελικού του φετινού διαγωνισμού.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισπανίας στη Eurovision 2021!

Πηγή: RTVE 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Προσωπικά θεωρώ οτι ο blas έχει τεράστιες φωνητικές ικανότητες και το universo μπορώ να πω οτι μ αρεσε αρκετά!! Περιμένω με μεγαλύτερη ανυπομονησία σε σχέση με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες για το τι έχει ετοιμάσει για το 2021

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ