ΙΣΠΑΝΙΑ: Οι τίτλοι των δύο υποψήφιων τραγουδιών για τη Eurovision 2021!

Σε επίσημη ανακοίνωση των τίτλων των δύο υποψήφιων τραγουδιών του προέβη πριν από λίγη ώρα ο Blas Cantó. Ο επιλεγμένος από τη κρατική τηλεόραση εκπρόσωπος της Ισπανίας στη φετινή Eurovision, ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter τους τίτλους ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως τα δύο υποψήφια τραγούδια θα κυκλοφορήσουν σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες μουσικής αυτή τη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021. Την είδηση αναπαρήγαγε και η επίσημη ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης της Ισπανίας RTVE.

“Voy a quedarme” 

Η μετάφραση του τίτλου στα ελληνικά είναι “Πρόκειται να μείνω”. Πρόκειται για μία δυναμική μπαλάντα, από αυτές που αρέσουν στον Blas και που τον χαρακτηρίζουν δισκογραφικά εδώ και χρόνια. Σχετικά με το κομμάτι, ο ίδιος ο Blas έχει δηλώσει πως δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να το περιγράψει και πως κάθε φορά που το ερμηνεύει γεμίζει συναισθήματα. Η σύνθεσή του είναι αρκετά μοντέρνα αλλά διατηρεί επιρροές από μεγάλες, κλασσικές μπαλάντες. Οι δημιουργοί του “Voy a quedarme” είναι οι Leroy Sánchez, Daniel Ortega «Dangelo»  και Dan Hammond.  Ο Dangelo έχει συνεργαστεί ξανά με τον Blas στο παρελθόν στα τραγούδια “No volveré” και “Complicado” ενώ έχουν γράψει μαζί (μεταξύ άλλων) και το “Universo” για τη περσινή Eurovision. Ο Cantó επισημαίνει για το συγκεκριμένο κομμάτι ότι θα ήθελε να  ξεκινήσει με a cappella ερμηνεία για να ακουστεί ακόμη και η «παραμικρή αναπνοή» .

“Memoria”

Η μετάφραση του τίτλου στα ελληνικά είναι “Μνήμη”.

Είναι ένα τραγούδι uptempo και δυναμικό το οποίο σε κάνει να σηκώνεσαι από τη καρέκλα σου και να το τραγουδάς δυνατά. Έχει ιδιαίτερα προσεγμένη παραγωγή με έντονα κρουστά και πολύ δυνατό σύνολο φωνών.

Στόχος του “Memoria” είναι να μεταδώσει στο κοινό καλή ενέργεια και ταυτόχρονα να κάνει τους πάντες ενθουσιασμένους. Οι στίχοι μιλούν για διαχείριση συναισθημάτων με βάση τις αναμνήσεις. Οι δημιουργοί του “Memoria” είναι οι Steve Daly, Oliver Som και Leroy Sánchez. Ο Sánchez έχει γράψει τη τεράστια επιτυχία του Blas “Él no soy yo”.

Υπενθυμίζουμε ότι η επιλογή για το ποιο από τα δύο κομμάτια θα είναι αυτό που θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στη Eurovision 2021 θα αποτελέσει έργο του τηλεοπτικού κοινού. Αμέσως μετά τη κυκλοφορία των δύο κομματιών, το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει μέσω μιας ειδικής εφαρμογής από τη σελίδα της Eurovision TVE. Η εφαρμογή θα είναι συμβατή για λειτουργικά συστήματα  IOS  ή  Android. Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης φάσης ψηφοφορίας, οι χρήστες θα μπορούν να  ψηφίζουν διαδικτυακά  μία φορά την ημέρα  (για κάθε συσκευή) από  οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι την έναρξη του ειδικού show “Destination Eurovision” που ετοιμάζει το RTVE και κατά το οποίο ο Blas Cantó θα ερμηνεύσει ζωντανά τα δύο κομμάτια. Έπειτα, η ψηφοφορία θα ανοίξει εκ νέου για λίγα λεπτά ακόμα και στη φάση εκείνη θα επιτραπεί ψηφοφορία και μέσω τηλεφωνικών κλήσεων αλλά και γραπτών μηνυμάτων (SMS). Στο τέλος της εκπομπής θα γίνει και η τελική ανακοίνωση.

Η ημερομηνία του show θα ανακοινωθεί σύντομα.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισπανίας στη Eurovision 2021!

Πηγή: Blas Cantó Twitter, RTVE, Warner Music

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ