ΙΣΠΑΝΙΑ: Με το “Voy a quedarme” ο Blas Cantó στη Eurovision 2021!

To “Destino Eurovisión 2021” ξεκίνησε με τον Blas Cantó να ερμηνεύει ένα medley/megamix από διάφορες επιτυχίες της Eurovision. Αναλυτικά ακούστηκαν τα: La La La (Ισπανία 1968), Soldi (Ιταλία 2019), Fuego (Κύπρος 2018), Toy (Ισραήλ 2018), Arcade (Ολλανδία 2019), Euphoria (Σουηδία 2012), My Number One (Ελλάδα 2005), Ne partez pas sans moi (Ελβετία 1988), Bailar pegados (Ισπανία 1991) και Universo (Ισπανία 2020).

Ζωντανά από studio της κρατικής τηλεόρασης και σε απευθείας μετάδοση από το La1 ο Tony Aguilar και η  Julia Varela καλώς όρισαν το παρευρισκόμενο κοινό (μετρημένοι και με μάσκα προστασίας άπαντες) αλλά και όλους τους θεατές οι οποίοι ήταν συντονισμένοι είτε τηλεοπτικά είτε διαδικτυακά για να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν με τη ψήφο τους στη βραδιά.

Χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις ξεκίνησε το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς. Ο Blas ερμήνευσε πρώτα το κομμάτι “Voy a quedarme” (δείτε την εμφάνιση ΕΔΩ) σε μουσική και στίχους των Blas Cantó, Leroy Sánchez, Daniel Ortega «Dangelo» και Dan Hammond ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το δεύτερο υποψήφιο “Memoria” (δείτε την εμφάνιση ΕΔΩ) σε μουσική και στίχους των Steve Daly, Oliver Som και Leroy Sánchez.

Αμέσως μετά, οι παρουσιαστές συζήτησαν με τον Blas Cantó αναλύοντας τη μουσική του πορεία από τότε που ο ίδιος ήταν παιδί και προσπαθούσε να εκπροσωπήσει το 2004 την Ισπανία στη Junior Eurovision αλλά όταν και αργότερα γνώρισε επιτυχία ως μέλος του συγκροτήματος Auryn, με τους οποίους επιχείρησε να εκπροσωπήσει την Ισπανία στη Eurovision 2011!

Οι καλεσμένοι, τα ντουέτα και οι εκπλήξεις!

Στη συνέχεια, ο Blas μοιράστηκε τη σκηνή με τη πρώτη καλεσμένη της βραδιάς, Vanesa Martín μαζί με την οποία ερμήνευσαν το κομμάτι “Complicado”, ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε το 2018 στον πρώτο, ομώνυμο δίσκο του Blas. Δεύτερη στη σκηνή – από τη λίστα των καλεσμένων – ανέβηκε η …εγκυμονούσα Edurne (Ισπανία 2015) η οποία μαζί με τον Blas ερμήνευσαν μια διασκευή του “Somebody to love” των θρυλικών Queen!

Από τη βραδιά δεν έλειψαν φυσικά και οι εκπλήξεις! Μία από αυτές ήταν η εμφάνιση των Mirela, Lucía Estrella, Lydia Fairen και Alba στη σκηνή του “Destino Eurovisión 2021”, η εμφάνιση των οποίων συγκίνησε άκρως τον Blas. Ο Ισπανός τραγουδιστής δεν γνώριζε την άφιξη των τεσσάρων κοριτσιών με τις οποίες τον συνδέει μια φιλία ετών, αφού όλοι ήταν συνυποψήφιοι για την εκπροσώπηση της Ισπανίας στη Junior Eurovision το 2004!

 

Αμέσως μετά, ο Blas μοιράστηκε τη σκηνή με τον Andrés Suárez με τον οποίον ερμήνευσαν το ερωτικό “Lucía” μια επιτυχία του Joan Manuel Serrat και ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια του Blas (όπως έχει δηλώσει ο ίδιος). Η επόμενη καλεσμένη ήταν η Nia με την οποία πρόσφατα ο Blas κυκλοφόρησε το κομμάτι “Cúrame”, το οποίο και φυσικά ερμήνευσαν ζωντανά.

 

Ακόμη μία έκπληξη περίμενε τον Blas! Η τραγουδίστρια Beatriz Luengo González η οποία τυχαίνει να είναι αδερφική φίλη του εμφανίσθηκε μέσω ζωντανής σύνδεσης από το Miami της Florida που βρίσκεται για να στείλει τις δικές της ευχές στον αγαπημένο της φίλο. Λόγω της πανδημίας, εξήγησε ότι δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Ισπανία για να βρεθεί στο studio αλλά τόνισε το πόσο τον αγαπάει και πόσο τον στηρίζει.

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκαν ο Blas, o Cepeda και ο Roi οι οποίοι ερμήνευσαν όλοι μαζί το “In your bed” του Γερμανού Calvin Bynum, ένα από τα επίσης πιο αγαπημένα κομμάτια του Blas! Τελευταία από τη λίστα των καλεσμένων άφησαν τη Pastora Soler (Eurovision 2012). Ακόμα και αν ο Blas γνώριζε ότι η σπουδαία τραγουδίστρια της Ισπανίας θα ήταν εκεί, δε μπορούσε να κρύψει τη χαρά και τον ενθουσιασμό του όταν εκείνη “εισέβαλε” στη σκηνή ξαφνικά τραγουδώντας a capella το refrain από τη συμμετοχή της στη Eurovision 2012 “Quédate conmigo“! Αφού συζήτησαν για λίγο μαζί με τους παρουσιαστές, ο Blas τραγούδησε στη σκηνή το “Él no soy yo”, τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία του μαζί με την Pastora να τον συνοδεύει.

Τελευταία έκπληξη της βραδιάς, ήταν η ομιλία της ηθοποιού Yolanda Ramos μέσω ζωντανής σύνδεσης η οποία μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια για τον Blas χαρακτηρίζοντάς τον ως μια από τις μεγαλύτερες φωνές της Ισπανίας. Αμέσως μετά, ο Blas αφού ευχαρίστησε το κοινό της Ισπανίας για την αγάπη που έχει εισπράξει όλα αυτά τα χρόνια και το κρατικό κανάλι για την ευκαιρία που του δίνει να λάβει μέρος στη Eurovision (ένα παιδικό του όνειρο) ερμήνευσε σε Ισπανικούς στίχους το τραγούδι “Amar pelos dois” με το οποίο ο Salvador Sobral κέρδισε τη πρώτη θέση στη Eurovision 2017, για χάρη της Πορτογαλίας.

Τα αποτελέσματα!

Λίγα λεπτά μετά τη 1 τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) οι δύο παρουσιαστές ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού! Με ποσοστό 58% το τηλεοπτικό κοινό επέλεξε η Ισπανία να εκπροσωπηθεί στη φετινή Eurovision με τη σύνθεση “Voy a quedarme” σε μουσική και στίχους των Blas Cantó, Leroy Sánchez, Daniel Ortega «Dangelo» και Dan Hammond!

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή της Ισπανίας στη φετινή Eurovision;

Η Ισπανία στη Eurovision…

Η Ισπανία εκτέλεσε τη πρώτη της συμμετοχή στη Eurovision το 1961 με εκπρόσωπο την Conchita Bautista και το τραγούδι “Estando contigo”. Έχει στο ενεργητικό της δύο βραβεία: το 1968 με τη σύνθεση “La La La” (Massiel) και το 1969 με τη σύνθεση “Vivo Cantando” (Salomé). Ήταν η πρώτη χώρα που πέτυχε δύο συνεχόμενα βραβεία. Έχει τερματίσει στη τελευταία θέση πέντε φορές – με πιο πρόσφατη το 2017 – εκ των οποίων οι τρεις χωρίς κανέναν βαθμό. Από το 2000 η Ισπανία ανήκει στις Big5 χώρες (τότε ακόμη Big4) οι οποίες έχουν εξασφαλισμένη συμμετοχή απευθείας στον Τελικό της Eurovision κάθε χρόνο.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισπανίας στη Eurovision 2021!

Ψηφίστε και εσείς στο poll του OGAE Greece και βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Ισπανίας στη Eurovision 2021!

This poll is no longer accepting votes

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Ισπανίας για το 2021 “Voy a quedarme”; / How do you rate the Spanish entry “Voy a quedarme” for Eurovision Song Contest 2021?

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμπαθητικό το τραγούδι και είδικα η σκηνικη παρουσία πολυ ωραια. Μακάρι να χει το ιδιο background και τη βραδια του τελικού εφ όσον εκέι θα την δούμε για μια και μοναδική φορά την Ισπανία. Για τα πισω φωνητικά τώρα διαβασα πολυ κακες κριτικές πάντως έμενα προσωπικά δεν με χαλάνε

  2. Τελείως αδιάφορο τραγούδι. Μου θυμίζει τραγούδι σαπουνόπερας. Το μεγαλύτερο μέρος του τραγουδιού το ερμηνεύει με αυτή τη ψηλή φωνή που μου φαίνεται εκνευριστική. Με βεβαιότητα το βλέπω στην τελευταία πεντάδα του διαγωνισμού.

  3. Καλό και ιδανικό για Ισπανικές ή και Λατινο-Νοτιοαμερικανικες σειρές. Μακάρι να έχει καλή τύχη η αγαπημένη Ισπανία

  4. μια ενδιαφέρουσα μπαλαντα στην υπεροχη ισπανικη γλώσσα!και μόνο που επιμενουν ισπανικα μπράβο τους!απο τα να ακουω αδιαφορα αγγλοσαξωνικα rnb χιλιες φορες η συμμετοχη της ισπανιας!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ