ΙΣΠΑΝΙΑ: Λεπτομέρειες για το Benidorm Song Festival!

Benidorm festival
Vista de Benidorm, Πηγή: DIEGO DELSO

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, το RTVE έχει αποφασίσει ότι το “Benidorm Song Festival” θα αποτελέσει την εθνική επιλογή της χώρας για το διαγωνισμό του 2022.

Σήμερα, ο Ισπανικός Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας ανακοίνωσε την περίοδο υποβολής συμμετοχών για να επιλέξει τον εκπρόσωπο της Ισπανίας για τηEurovision 2022. Για ένα μήνα από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου συγγραφείς και συνθέτες μπορούν να στέλνουν τις προτάσεις τους μέσω της φόρμας συμμετοχής, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα του RTVE.

Ταυτόχρονα θα γίνει και άμεση πρόσκληση σε γνωστούς τραγουδιστές και συγγραφείς στην τρέχουσα μουσική σκηνή της χώρας. Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε να επιλεχθεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ισπανία το 2022 στην Ιταλία μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες τα τελευταία χρόνια.

12 καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ

Συνολικά 12 καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ για να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση. Μέσω δύο ημιτελικών και ενός τελικού μια κριτική επιτροπή (εθνικών και διεθνών προσώπων) θα έχουν το 50% της απόφασης. Ως καινοτομία, το άλλο 50% της ψηφοφορία του κοινού θα αποφασιστεί (εκτός από όλους όσους ψηφίσουν από το σπίτι τους ) από μια ομάδα Ισπανών κατοίκων με διαφορετικά μουσικά ακούσματα. Έτσι, διασφαλίζεται ότι το τελικό αποτέλεσμα αντανακλά τα μουσικά γούστα όλων των Ισπανών.

Η διεξαγωγή του BenidormSongFestival θα λάβει μέρος στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισπανίας στη Eurovision 2022!


Η ιστορία της Ισπανίας στη Eurovision με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 60
  • Πρώτη συμμετοχή: 1961 ( “Estando Contigo” — Conchita Bautista/ 9ηΘέση)
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 60
  • Νίκες: 2 ( 1968, 1969 )
  • Χειρότερη Θέση: Τελευταία ( 1962, 1965, 1983, 1999, 2017 )
  • Περσινή συμμετοχή:  “Voy A Quedarme”BlasCantó/ 24η Θέση

Επιμέλεια άρθρου: Κωνσταντίνος Παναγόπουλος

[Πηγή: RTVE]

Konstantinos Panagopoulos
Konstantinos Panagopoulos
Μέλος των OGAE Reacts, Eurovision lover από το 2009 και φυσικά fan της Chanel. Μεγάλη αγάπη η μουσική και το τραγούδι. Στον ελεύθερο μου χρόνο γράφω στίχους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ