ΙΣΠΑΝΙΑ: Ακούστε τα υποψήφια τραγούδια!

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των υποψήφιων καλλιτεχνών του Ισπανικού Τελικού για τη Eurovision 2014, ο επίσημος φορέας της χώρας, το TVE, δημοσίευσε και τα πέντε τραγούδια που θα ερμηνεύσουν οι καλλιτέχνες. Η ημερομηνία του Ισπανικού Τελικού ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μέσα στο μήνα, θα ανακοινωθεί άμεσα από το κανάλι.

Οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους είναι:

  1. Brequette – «Más (Run)» (More) – (Thomas G:son, Tony Sánchez-Ohlsson) (ακούστε το)
  2.  Jorge González – «Aunque se acabe el mundo» (Even if the world ends) (Kiko Rodríguez, Bruno Nicolás, Leticia Fuentes, María José Fernández) (ακούστε το)
  3.  La Dama – «Estrella fugaz» (Shooting star) (Melendi) (ακούστε το)
  4.  Raúl – «Seguir sin ti» (Going on without you)  (William Luque, Domingo Sánchez) (ακούστε το)
  5.  Ruth Lorenzo – «Dancing in the rain» (Ruth Lorenzo, Jim Irvin, Julian Emery) (ακούστε το)

Οι δύο νεαροί  Jorge González και Raúl έχουν συμμετάσχει σε Εθνικούς Τελικούς προηγούμενων ετών (2009 και 2000 αντίστοιχα). Η Brequette, η οποία συμμετέχει με τραγούδι που έγραψαν οι δημιουργοί της Ισπανικής συμμετοχής του 2012 (Pastora Solar – Quédate conmigo) έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο Ισπανικό The Voice το 2012. Η Ruth Lorenzo συμμετείχε στο X-Factor της Μεγάλης Βρετανίας το 2008 ενώ η La Dama είναι σύζυγος πολύ γνωστού τραγουδιστή και παρουσιαστή στη χώρα, ο οποίος υπογράφει και το τραγούδι της.

Αλέξανδρος Λιάπης

71 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν η Ισπανια στειλει την Brequette φλερταρει πολυ εντονα με την πρωτια..Ενα απο τα φετινα φαβορι for sure!!! Κανονισε Ισπανια!!!

  2. Όπως έγραψα και πριν με την Brequette και το Más η Ισπανία βάζει πλώρη για κάτι πολύ καλό ! ναι , για το βραβείο ! η μάχη θα είναι με την Ruth Lorenzo …

  3. Εν’ το μεταξύ τι γινεται με τον τελικο μας?? Θα παει η Ελλαδα τι φαση?? γτι τοσο μυστικοτητα φετος?? μηπως ετοιμαζουν κατι καλο (οργανωση,υποψηφια τραγουδια) και μας κρατουν σε αγωνια????

  4. 1Brequette – «Más (Run
    ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΟΧΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΚΙΤΣ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ.
    ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΜ ΝΟΤΟ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΜΕΡΗ ΣΟΥ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. η ισπανια ειναι χωρα που εχω τεραστια αδυναμια!!ελκυστικη γλωσσα,ωραια μουσικη και υπεροχη κουλτουρα!!εμενα μου αρεσε περισσοτερο ο γκονζαλες και ο ραουλ!καλη επιτυχια σε οποιο κι αν επιλεξει!!12 points e mi amor to spain!!bessos

  6. .Brequette – «Más κορυφαιο μπραβο ισπανια .
    ελλαδακι τα βλεπεις??????κανονικα δεν επρεπε να παρουμε μερος αλλα αν παμε παραδειγματισου και μην στειλεις αλλο ενα απο τα τσιρκα(εχουμε και πολλα παναθεμα μας)
    2014 ετσι ειναι η μουσικη κυριοι και παλι μπραβο στους δημιουργους του τραγουδιου

  7. Genika poli kala tragudia eine ola tous sigurra opio kai na paei benei apo apo ta misa pou exun epilexthei sigura!!
    To kalitero eine to Mas(run)!!!Enw maresun arketa kai ta epomena duo!!

  8. το mas είναι πολυ ”εντυπωσιακο” τραγούδι με στιγμες κορύφωσης που ομολογουμενως σου κεντριζουν το ενδιαφέρον!!!
    Πιστευω και ευελπιστω να το διαλέξουν.
    Αν γινει κατι τετοιο νομιζω βρηκαμε το πρωτο τραγούδι της τελικής πεντάδας.

  9. Ρε παιδια πρωτη φορα στα χρονικα μου αρεσαν ΟΛΑ τα υποψηφια της ισπανιας. Ειχα συνηθησει να μη μ αρεσει κανενα απο το 2011 και μετα. Φετος δεν εχω αγαπημενο γιατι μου αρεσουν ολα οχι γιατι κανενα οπως 2011,2012 και 2013.

  10. μια απο τις πιο αδικημενες χωρες στο διαγωνισμο η ισπανια!ειδικα περυσι με ενα εξαιρετικο κομματι επρεπε να ειναι πιο ψηλα αλλα ειναι και ατυχη,εχει μονο δυο γειτονικες χωρες!οχι δεν θα πω την κακια μου αυτη τη φορα για το ανατολικο μπλοκ,που κι αυτι ειναι εν μερει υπευθυνο για την τροπη της ψηφοφοριας…λοιπον μου αρεσε αρκετα του ραουλ και πιστευω οτι θα κανει θραυση στις επιτροπες οπως επισης και η μπρικετ!ενω παρουσιαζει ενδιαφερον και του γκονζαλες ειναι αρκετα ανεβαστικο και μου φτιαχνει τη διαθεση…καλη επιτυχια ισπανια!εχεις την ψηφο μου απο τωρα!

  11. Λοιπον οπως ολοι ειπαν το Mas ειναι το καλυτερο.Ελπιζω να μην κανουν καμια βλακεια οι Ισπανοι…ομως ενταξει πια δεν ειναι το τραγουδι του αιωνα.Απο τα 6 που εχουν βγει εως τωρα σιγουρα ειναι καλυτερο,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ολες οι χωρες πρεπεινα πανε με τετοια τραγουδια

  12. να τα μααααας!!! η ισπανια ξυπνησεεεεεε!!!! 😀 συμφωνω κι γω οτι το mas της Brequette αν εκλεγει μπορει να φτασει πολυ ψηλα κι ακομα κι να κατακτησει την 1η θεση…στην συνεχεια…
    1.brequette-mas
    2. Ruth Lorenzo – «Dancing in the rain»
    3. Raúl – «Seguir sin ti»
    4. La Dama – «Estrella fugaz»
    5. 5. Jorge González – «Aunque se acabe el mundo»
    καλη επιτυχια ισπανιαααααα!!!! βαρκελωνη….μαδριτη 2015?…..μιλανο….?ρωμη? μεσογειος παντως!!!! 😀 αν η ισπανια επιλεξει το mas τοτε(με βαση τα τωρινα δεδομενα)θα κονταροχτυπηθει με την ιταλια!!! η μεσογειος μπαινει δυνατα φετος…για να δουμε τι θα κανει κι η πορτογαλια κι κυριως εμεις!!!!! αντε κανα νεο δν εχουμε…υποψηφιους δν βγαλαμε….ημερομηνια τελικου…χωρο? αργουμεεεεε υπερβολικα ομως!

  13. πραγματικα μου αρεσα ολα!!λιγο περισσοτερο του ραουλ και του χορχε γκονζαλες!αλλα γενικως ολα μπορουν να φτασουν ψηλα!

  14. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑ!ΤΟ ΜΑS ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ..Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΩ..ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ…ΝΟΜΙΖΩ Ο ΡΑΟΥΛ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ!

  15. Η Ισπανία έχει δύο καταπληκτικά κομμάτια!
    1) Βrequette-mas 10/10
    2) Ruth Lorenzo – «Dancing in the rain» 9.5/10
    Στοχεύει πολύ ψηλά φέτος!!! Καλή επιτυχία!!

  16. Κατι μου λεει οτι οι μεσογειακές χώρες θα τα πάνε πιο καλα απο ολες τις χωρες και η ισπανια άνετα πέρνει πρωτιά με την τραγουδάρα Mas (Run) της Brequette.

  17. Για μένα μου αρέσουν πολύ ισαξια δηλαδή τα:

    La dama canta”Estrella fugaz” και Ruth Lorenzo “Dancing in the rain”
    To “Mas” καλό αλλά κάτι με χαλάει .
    Καλή επιτυχία πάντως. Όλα στο σύνολο τους είναι καλά κομμάτια .

  18. Ποιος περίμενα τόσο καλά τραγούδια από Ισπανία?!
    Όλα μ’άρεσαν πολύ! Πολύ αξιόλογα! Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα η Ισπανία φέτος!

  19. πολυ ωραια τραγουδια ολα!!!μπραβο Ισπανια!!!παιδια με μας τι γινεται?μπηκε Φεβρουαριος και δεν ξερουμε ακομα τιποτα?τουλαχιστον τους διαγωνιζομενους….

  20. Όσον αφορά την ελληνική συμμετοχή :
    H Τάνια Κικίδη δίνει την δική της απάντηση σε όλα τα πρόσφατα δημοσιεύματα που την ήθελαν να συμμετέχει στην φετινή Eurovision.

    Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της τραγουδίστριας!

    “Άλλη μια φορά ένας διαγωνισμός τραγουδιού όπως είναι ο θεσμός της Eurovision μετατρέπεται σε ένα ”πάρτι” για λίγους.

    Τι και αν ”εξυγιάνθηκε” η Δημόσια Τηλεόραση τα κακώς κείμενα παραμένουν. Για όσους λοιπόν με ρωτούν εμένα και τους συνεργάτες μου για μια ενδεχόμενη συμμετοχή μου στη Eurovision απαντώ πως υπήρξαν επαφές καθώς και έτοιμο τραγούδι για να συμμετάσχω με δίκαιες διαδικασίες. Οι διαδικασίες όμως για άλλη μια φορά ήταν ”λαβύρινθος” για όσους από τους συμμετέχοντες δεν ήταν ”επιθυμητοί”. Το κεφάλαιο Eurovision με την Ελληνική αποστολή κλείνει λοιπόν για εμένα μέχρι να υπάρχει διαφάνεια. Αφήνω όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκπροσωπήσω μια πιο δίκαιη χώρα από αυτή που ζούμε..

    Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη, ραντεβού στα δικά μας στέκια! ” Τάνια Κικίδη
    Πηγή : tralala.gr

    • Αφου ειχε επαφες και τραγουδι…τοτε γιατι λεει οτι δεν υπαρχει διαφανεια??

      Δεν το καταλαβαινω!

      ΥΓ:δεν την ηξερα αλλα αυτο δεν λεει κατι!

  21. Και η Γεωργία ανακοινώνει αύριο τον καλλιτέχνη που θα τους εκπροσωπήσει οπότε μένει μόνο η Ελλάδα να μην έχει κάνει καμία ανακοίνωση.Και το UK βέβαια αλλά αυτή κάθε χρόνο ανακοινώνουν τον Μάρτιο ποιος θα τους εκπροσωπήσει.

  22. Θεωρω οτι το καλυτερο ειναι το MAS και το Dancing in the rain!

    Αν και το δευτερο κατι μου θυμιζει…εκει που τραγουδα το rain….

  23. Νομίζω οτι θα κερδίσει η Brequette αν μπορεί να το τραγουδήσει έτσι και live….Το τραγούδι ου θυμίζει έντονα το “Drip Drop”…

  24. MAS ! Με ΔΙΑΦΟΡΑ πιστεύω ! Θα προτιμούσα ολόκληρο στα Ισπανικά , αλλα εντάξει η Ισπανία κάνει μια προσπάθεια για περισσότερη απήχηση. Ίσως να έπρεπε να το δοκιμάσει έστω για μια φορά και η Πορτογαλία αυτό με τον Αγγλικό στίχο!
    Αν το MAS ερμηνευτεί όπως και στην studio version , η Ισπανία χτυπάει δεκάδα κι αυτό το υπογράφω. Μπορεί να είναι εμπορική προσπάθεια αλλά είναι πολύ δυνατή !

    • Και να διευκρινίσω ότι με τον όρο “εμπορικό” εννοώ ακούσματα τυποποιήμενα που εισάγονται, εξάγονται ( καλή ώρα με το Mas που είναι Σουηδικής παραγωγής…)
      Στην περίπτωση όμως που συζητάμε μπορώ να το αγνοήσω μιας και α)Το τραγούδι είναι πολύ καλό και β)ένα καλό πλασάρισμα της Ισπανίας θα τόνωνε το ενδιαφέρον της χώρας για το θεσμό !

  25. Τελειο το Más, με διαφορα το καλυτερο απ’τα υπολοιπα! Η Ισπανια με αυτο το τραγουδι εχει εξασφαλισει απο τωρα 10αδα! 🙂

  26. Ισπανία το καλό που σου θέλω να επιλέξεις Brequette – Más! Εντάξει, δεν υπάρχει το κομμάτι!!! Μετά μου άρεσε και το Dancing in the rain και τα υπόλοιπα καλούτσικα αλλά το Mas με διαφορά. Αν επιλεγεί και ερμηνευτεί σωστά με αντίστοιχη σκηνική παρουσία θεωρώ πως η Ισπανία θα πλασαριστεί πολύ ψηλά. Καλή επιτυχία!!

  27. ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ Τ 5 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ!ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΧΟΡΧΕ ΓΚΟΝΖΑΛΕΖ!ΜΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΑΥΤΟΝ!

  28. Πιστευω οτι θα ψηφισουν του γκονζαλεζ γιατι ειναι το μονο ρυθμικο τραγουδι μεσα σε μπαλαντες…και θα ειναι η σωστη επιλογη κατ εμε!vamos xorxe

  29. ΠΑΥΛΟ Η KOOLBOY H THANO H 54HJ H ERIKO H TOP Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ… ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΥ ΧΟΡΧΕ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ 100 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

    • καταρχας βρε φανη εγω προτιμω του ραουλ και οχι του χορχε..αλλα μαλλον κρινεις επειδη φαινεται το εχεις κανει η ιδια η ο ιδιος απειρες φορες αυτο το πραγμα…και που soy εγραψα απαντηση παρα πολυ σου ειναι!

      • ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΑΜΜΕΝΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΑΒΑΤΑΡ ΣΟΥ. ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΩΡΙΜΕ

    • Ηθελα κι εγω να το σχολιασω. 2000 διαφορετικα ονοματα με το ιδιο εικονιδιο. Αν ρε φιλε υποστηριξεις την αποψη ως 50 διαφορετικοι ανθρωποι τι θα βγει; Θα κερδισει αυτο που θες; Ολοι μας εδω ( λεμε τωρα) λεμε την αποψη μας ως αυτοι που ειμαστε οχι ως καποιοι αλλοι.

  30. μαλιστα τωρα δεν νομιζω να απολογηθω γιατι δε με νοιαζει τι πιστευει καποιος σε ενα σαιτ και ειδικα ποιο συγκεκριμενα καποια φανη…

  31. AΓΟΡΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΟΥ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΜΠΙΠ ΣΟΥ, ΚΑΝΤΗΝ ΣΩΣΤΑ

    • Φανη άστο δε χαμπαριάζει… μερικοί εδώ μέσα είναι σταθερές αξίες, ο top και ο eurovisiofan θα μπουν με δέκα διαφορετικά username, χωρίς να αλλάξουν το mail τους προκειμένου να υποστηρίζουν αυτό που θέλουν (είναι πολυ ωραίοι τυποι)…
      Ο heindi και ο moor σε όλα τα άρθρο μπαίνουν και βρίζουν την Ελλάδα και πάει λέγοντας…

  32. Όλα μου άρεσαν..άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο!Προτιμώ το MAS με χίλια!!Η φωνή και το στυλ της μου θυμίζουν λίγο κάτι από Emeli Sande….

  33. τα δυο πρωτα ειναι ωραια το πρωτο μπορει να ειναι λιγω καλητερο απο το αλλο.. οποιο διαλεξουν ωραιο θα ειναι θα παει καλα η ισπανια φετος μαλλον!

  34. πατερας ελληνας μητερα νορβηγιδα.δεν βριζω την ελλαδα αλλα το στησιμο χρονια τωρα στους ελληνικους τελικους ωστε να παει ο αγαπημενος των πρωινων εκπομπων και των media και αλλες αδιαφανειες που μονο σε αυτη την χωρα γινονται ε ενταξει και του δημοτικου να εισαι το χαμπαριαζεις.και η ελληνικη eurovision μικρογραφια της ελλαδας ειναι οποιος εχει τα μεσα και μεγαλυτερο δοντι προωθειται.δες την νορβηγια και γενικα τις βορειες χωρες την καταπληκτικη προετοιμασια που κανουν στους τελικους τους και μια συγκριση με το φτωχο θεαμα τηε ΕΡΤ και θα καταλαβεις.και επειδη ειμαι ανωτερος ανθρωπος εγω παραδεχομαι οτι υπαρχει η συμμαχια των βορειων χωρων στις ψηφοφοριες αλλα ο κουτοελληνας μουγκα κανει για το αλισβερισι που γινεται καθε χρονο στα βαλκανια.με τετοια λογικη μικρου παιδιου και πως η ελλαδα να ανταγωνιστει τον βορρα???

    • Θεωρώ ότι είσαι ως ένα βαθμό αναμενόμενα προκατειλημμένος και ισοπεδωτικός. Αναφέρεσαι σε αδιαφανείς διαδικασίες στους ελληνικούς τελικούς, μίλα συγκεκριμένα. Θεωρείς ότι ο τρόπος που επιλέγονται οι καλλιτέχνες είναι αδιαφανείς κ θα ήθελες ανοικτές διαδικασίες? Μα αυτό γινόταν μέχρι το 2003 και είχε απαξιωθεί ο θεσμός πλην της τριετίας 2001-2003 μετά την τρίτη η θέση των Αντικ, το 2004 έγινε ολόκληρο ταλεντ σόου (το όποιο δεν ενθουσίασε), έπειτα υπήρξε ενδιαφέρον και από γνωστούς καλλιτέχνες, γιατί αυτό να είναι μεμπτό, όταν όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες δεν είχαν αποδοχή? Πιθανόν τα media και οι fan να προωθούν συγκεκριμένους καλλιτέχνες (όπως γίνεται σε ΟΛΕΣ τις χώρες, όπως έγινε και στη Σουηδία προχθές), αλλά θεωρώ ότι ποτέ δε λειτούργησε, απόδειξη: Σαρμπέλ, Λούκας, Αλκαίος, Κόζα… απ ότι θυμάμαι άλλους «προωθούσαν» και τελικά κέρδισαν αυτοί που ανέφερα.
      Για τις παράγωγες της ΕΡΤ δε διαφωνώ (αν και 2004-2010 είχαν ενδιαφέρον), αλλά πέρα από την ανικανότητα υπάρχουν και οι συνθήκες, αν τολμούσαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο με το φεστιβάλ του Σαν Ρέμο (που αυτό είναι υπερθέαμα και όχι η παπαριά των Σουηδών) την επόμενη μέρα θα υπήρχαν πρωτοσέλιδα για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε πανηγυράκια…. Απόδειξη σ αυτό που λέω: Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και μη μου πεις ότι δεν ήταν επαγγελματική δουλειά, παρόλα αυτά το έκραξαν κάτι τύποι σαν εσένα που απαξιώνουν τα πάντα και παράλληλα εκθειάζουν κάθε τι μη ελληνικό μη μπορώντας να καταλάβουν ότι γίνεται στο εξωτερικό δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητα υλοποιήσιμο στην Ελλάδα και αντίστροφα.
      Αν και έχω πολλές ενστάσεις θα σου πω ότι η ελληνική Eurovision ΠΙΘΑΝΟΝ είναι μια μικρογραφία του δημοσίου της Ελλάδας, αλλά αυτό ΔΕΝ είναι όλη η Ελλάδα. Υπάρχει και η ιδιωτική πρωτοβουλία και στο χώρο των media όπως για παράδειγμα, οι παράγωγες του ΜΑD ή άλλων ιδ. Καναλιών. Γιατί δε παίρνεις αυτούς ως σημείο αναφοράς και παίρνεις την ΕΡΤ και μόνο και μέσα από αυτό χαρακτηρίζεις όλη την Ελλάδα και την κατατάσσεις στις βαλκανικές χώρες?
      Κάτι είπες για λογική μικρού παιδιού…
      Τέλος για τις συμμαχίες, φυσικά και υπάρχουν και στον βορρά και στο νότο, για μένα όμως είναι απόλυτα φυσιολογική η ύπαρξη τους και δεν έχει να κάνει με συμπάθειες και μόνο, αλλά καθαρά με ακούσματα. Σε οποία βαλκανική χώρα και να πας θα ακούσεις παντού να παίζει ελληνική μουσική (όπως και σε πολλές αραβικές χώρες) και ορισμένοι έλληνες καλλιτέχνες είναι πασίγνωστοι εκεί. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στις σκανδιναβικές και είναι απόλυτα λογικό, αλλά και αυτοί το ξεχνούν και κατηγορούν μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο.

  35. Τιποτα το ιδιαιτερο…και το ‘Μας’ να στειλουν παλι θα ‘πατωσουν’,γιατι πολυ απλα η Ισπανια δεν εχει συμμαχους..

  36. Brequette μου αρεσει αλλα δεν σας θυμιζει Rihanna οταν τραγουδαει στην αρχη αγγλικα;Αν αυτη ειναι η τελικη μορφη η αλλαγη στις γλωσσες δεν μου αρεσει. Καλυτερα να διαλεξει ή αγγλικα ή ισπανικα (ακομη καλυτερα).
    Σαν β ‘επιλογη μου αρεσει και ο Jorge.

  37. Καλό το Mas… Καλυτερο απο τα υπολοιπα, αλλα ας μη γελιομαστε δεν ειναι για πρωτια.. Αντε να παει οσο η Pastora Soler.. 10αδα δλδ και αναλογα με το επιπεδο των τραγουδιων, που μεχρι τωρα ειναι μετριο… Αναλυτικα για μένα (Βαζω μεσα και την Ισπανια, αν παει το Mas):

    1. Ισπανία (8.0)
    2. Ιταλία (7.4)
    3. Ελβετία (7.2)
    4. Αλβανία (6.5)
    5. Φινλανδία (6.5)
    6. Ουκρανία (4.0)
    7. Λευκορωσία (2.0)

  38. 1.Brequette – «Más (Run)» (More)
    2. Raúl – «Seguir sin ti» (Going on without you)
    3. Jorge González – «Aunque se acabe el mundo» (Even if the world ends)
    4. Ruth Lorenzo – «Dancing in the rain»
    5.La Dama – «Estrella fugaz» (Shooting star)

  39. Άκουσα τα τραγούδια πριν διαβάσω τις απόψεις σας.
    Πόσο χαίρομαι όταν ένα τραγούδι με ενθουσιάζει.Από το euphoria έχω να ενθουσιαστώ τόσο!Ο Thomas G:son έκανε και πάλι το θαύμα του.Αναφέρομαι φυσικά στο Más το οποίο είναι τραγουδάρα, έχει προδιαγραφές για εντυπωσιακή σκηνική παρουσιά και ναι μπορεί να χτυπήσει άνετα πρωτιά είτε έχει είτε δεν έχει συμμάχους.Είναι τραγούδι βραβείου.
    Εύχομαι και ελπίζω να είναι αυτό που θα εκπροσωπήσει την Ισπανία.

  40. προς dimitris
    επειδη τα λες σωστα ας παρει την παραγωγη προετοιμασιας ιδιωτικο καναλι π.χ ΑΝΤ1 εδαμε οτι κανει ωραιες παραγωγες και την eurovision να μοιραστει ο ενας ημιτελικος στην ERT ο αλλος στο ιδιωτικο καναλι και ο τελικος να μεταδοθει και απο τα δυο.βεβαια σαν προιον ειναι δυνατο για την δημοσια τηλεοραση και της φερνει τρελα νουμερα αλλα αφου δεν το εχει το αντικειμενο και δεν μπορει να το δουλεψει σωστα αδικα το κραταει αιχμαλωτο τοσα χρονια.4 τραγουδακια ειναι περιορισμενη επιλογη οχι 20 βεβαια οπως γινεται αλλου γιατι κατανταει κουραστικο αλλα 10 τουλαχιστον χωρισμενα σε δυο ημιτελικους προκριση στον τελικο 2 καθε ομιλου συνολο στον τελικο παλι 4 αλλα θα εχει διαμορφωθει ως τοτε μια πιο ολοκληρωμενη αποψη.οσον αφορα αυτους που μιλουν για κατασπαταληση χρηματος εχουν δικιο σε παραγωγες της ΕΡΤ που κανουν 0,κατι νουμερα.σε show που χτυπαει 70% τηκεθεαση ειναι ανταπωδοτικοτατο φερνει λεφτα και δεν υπαρχει καμια σπαταλη.η eurovision λιγα λογια εινα απο τα λιγα προσοδοφορα προγγραματα της ΕΡΤ κακως δεν δινει λεφτα και κρεμεται απο τα αρχιδια της καθε μικρης δισκογραφικης που εχει περιορισμενο και μικρα ονοματα για καλλιτεχνες..ακομα και στην κριση σε προιον που πουλαει ριχνει λεφτα αυτο σημαινει αναπτυξη.αμα θες κοβεις εκπομπες που τα παιρνουν χοντρα κανοντας μηδενικα νουμερα

    • Αντιπροσωπευτικό μέλος της EBU στην Ελλάδα είναι πλέον η ΝΕΡΙΤ, πιθανό να υπάρχουν νομικά προβλήματα στο να εκμεταλλευτεί άλλος σταθμός εξολοκλήρου το συγκεκριμένο τηλ. προιόν. Τώρα για συνεργασία, μια καλή αρχή έγινε με το MAD, αν και ήταν λίγο φτωχό το όλο θέαμα σίγουρα ήταν πολύ πιο προσεγμένο.
      Σωστή η ιδέα σου και μένα θα μου άρεσε μια ανοιχτή διαδικασία και γιατί όχι να αναβιώσει πάλι το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και μέσα από εκεί να αναδεικνύεται ο εκπρόσωπος. Θεωρώ όμως ότι αυτή η διαδικασία είναι λίγο πολύ δοκιμασμένη και στο παρελθόν, φέρνοντας πολύ μέτρια αποτελέσματα κάνοντας λίγο μονόδρομο τα πράγματα. Τη Eurovision στην Ελλάδα την αγαπάει ο κόσμος, την απεχθάνεται όμως μεγάλη μερίδα των καλλιτεχνών (όπως και σε άλλες χώρες), για πολλούς λόγους και έχει να κάνει καθαρά με θέματα αντίληψης.
      Τώρα όσον αφορά την ΕΡΤ είναι μεγάλη ιστορία και όταν έκανε επιτυχημένες εκπομπές που έφερναν έσοδα, η ισοπεδωτική νοοτροπία και οι προκαταλήψεις του έλληνα έκαναν λόγο για κατασπατάληση αφορίζοντας την, μόνο και μόνο επειδή ανήκε στο δημόσιο χωρίς να αφήνουν πολλές επιλογές. Αφού την έκλεισαν θυμήθηκαν όλοι να χύσουν όλοι κροκοδείλια δάκρυα.

  41. Oυάάάου! Εάν μπορεί, η Brequette να τραγουδήσει live έτσι…τότε έχουμε ένα τραγούδι που σίγουρα “χτυπάει” τριάδα! Ας ελπίσουμε οι Ισπανοί να στείλουν το Mas (Run), αλλά και οι Ούγγροι το Running! Ήδη άρχισε να ζεσταίνεται η ατμόσφαιρα, με τόσο “τρέξιμο”! 🙂

  42. Eντάξει καλό το Mas αλλά δεν μπορώ να πώ οτι ενθουσιάστηκα τόσο πολύ ώστε να πώ οτι πάει για πρωτιά, μου άρεσε εξίσου και το la dama αν και αρκετά συνηθισμένος ήχος, η Ισπανία πρέπει να στείλει ένα απο αυτά τα 2. Σίγουρα πάντως όχι κάποιον απο τους άντρες καλλιτέχνες που έχουν πολύ γλυκανάλατα και μέτρια τραγούδια.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ