ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Απόψε ο Α’ Ημιτελικός!

Ξεκινάει απόψε στις 22:00 ώρα Ελλάδος η εθνική επιλογή της Ισλανδία Söngvakeppnin για τη Eurovision 2016 με τη διεξαγωγή του Α’ Ημιτελικού. 6 τραγούδια θα διαγωνιστούν για τα 3 εισιτήρια που θα δώσει το τηλεοπτικό κοινό για τον μεγάλο τελικό. Οι υπόλοιπες 3 συμμετοχές θα περιμένουν το ερχόμενο Σάββατο, μετά το πέρας και του Β’ Ημιτελικού, την ανακοίνωση της ειδικής επιτροπής που θα επιλέξει 1 επιπλέον ανάμεσα στα 6 τραγούδια που δεν θα προκριθούν απευθείας από το κοινό.

30 χρόνια συμπληρώνει η Ισλανδία το 2016 στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και οι υπεύθυνοι υπόσχονται μια υπέροχη διαδικασία με τη συμμετοχή παλιών εκπροσώπων της χώρας και συμμετοχές από το εξωτερικό, όπως η νικήτρια το 1986 Sandra Kim και η νικήτρια το 2012 Lorreen. Απόψε την τιμητική του θα έχει ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 1997 Paul Oscar.

Οι 6 συμμετοχές του αποψινού ημιτελικού, τον οποίο θα παρουσιάσουν οι Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir & Guðrún Dís Emilsdóttir και τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα της ισλανδικής τηλεόρασης είναι:

1. Greta Salome StefánsdóttirRaddirnar (Φωνές) – Μουσική και στίχοι: Greta Salome Stefánsdóttir

2. Erna Hrönn Ólafsdóttir & Hjörtur TraustasonHugur minn er (Το μυαλό μου είναι) – Μουσική και στίχοι: Þórunn Erna Clausen

3. Ingólfur ÞórarinssonFátækur námsmaður (Ένας απέραντος φοιτητής) – Μουσική και στίχοι: Ingólfur Þórarinsson

4. Sigríður Eir Zophoniasardóttir & Jóhanna Vala HöskuldsdóttirÉg sé þig (Σε βλέπω) – Μουσική και στίχοι:  Sigríður Eir Zophoniasardóttir, JóhannaVala Höskuldsdóttir

5. Karlotta SigurðardóttirÓstöðvandi (Ασταμάτητη) – Μουσική: Kristinn Sigurpáll Sturluso, Ylfa Persson, Linda Persson, Στίχοι: Alma Rut Kristjánsdóttir, Ylfa Persson, Linda Persson.

6. Sga Eyrún – Kreisí (Τρελός) – Μουσική: Karl Olgeirsson, Στίχοι: Karl Olgeirsson, Sigríður Eyrún Friðriksdóttir

Όλα τα τραγούδια μπορείτε να τα ακούσετε στην ιστοσελίδα της ισλανδικής τηλεόρασης.

Μεταξύ των καλλιτεχνών συναντάμε την Greta Salome Stefánsdóttir η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό το 2012 στο Μπακού με το τραγούδι Never Forget.

Λουκάς Βλαβιανός

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι φιναλίστες μου για τον αποψινό ημιτελικό:
    1. Greta Salome Stefánsdóttir – Raddirnar
    2. Karlotta Sigurðardóttir – Óstöðvandi
    3. Sigga Eyrún – Kreisí

  2. με τυχαια σειρα: 1) Greta Salome Stefánsdóttir – Raddirnar 2)Karlotta Sigurðardóttir – Óstöðvandi 3)Erna Hrönn Ólafsdóttir & Hjörtur Traustason – Hugur minn er

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ