ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Παρούσα και στη Eurovision 2022!

Το κρατικό κανάλι RTÉ επιβεβαίωσε σήμερα επίσημα τη συμμετοχή της Ιρλανδίας στη Eurovision 2022. Επιπλέον λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές. Όμως προηγούμενη ανεπίσημη δήλωση του αρχηγού αποστολής (HoD) Michael Kealy αφήνει υπόνοιες για τη διεξαγωγή εθνικού τελικού.

Από την πρώτη συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό, το 1965, μέχρι το 2015 η επιλογή γινόταν μέσω εθνικού τελικού. Από το 2016 μέχρι το 2021, όλες οι συμμετοχές επιλέχθηκαν εσωτερικά. Αν και η Ιρλανδία κατέχει το ρεκόρ πρωτιάς στη Eurovision με 7 νίκες, από το 2000 και μετά παλεύει να διακριθεί. Στον 21ο αιώνα η πολυνίκης χώρα έχει προκριθεί μόνο 6 φορές (από 13) στον τελικό. Τελευταία φορά που είδε δεκάδα ήταν το 2011 με τους Jedward (‘Lipstick’, 8η θέση). Από το 2016 δε που επιλέγει εσωτερικά, μόνο μία φορά πέρασε στον τελικό, το 2018 με τον Ryan O’Shaughnessy (‘Together’, 16η θέση). Οι 2 τελευταίες συμμετοχές της (2019, 2021) κατέληξαν στην τελευταία θέση του ημιτελικού τους και στην τελευταία (2019) και 3η από το τέλος (2021) της γενικής κατάταξης, με τους λιγότερους βαθμούς μεταξύ των ημιφιναλίστ.

Η φετινή συμμετοχή της Lesley Roy με το “Maps” δημιούργησε πολλές προσδοκίες. Διαφημίστηκε η σκηνική παρουσία που θα ήταν “χωρίς προηγούμενο” και με την υπογραφή του Σουηδού σκηνοθέτη του νικητήριου “Heroes” (2015) Fredrik Rydman. Τελικά κατετάγη τελευταία στον ημιτελικό της με μόλις 20 βαθμούς.

[Πηγή: ESCToday]


Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νεότερα σχετικά με τη συμμετοχή της Ιρλανδίας!

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ