ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ο Nicky Byrne με το Sunlight στη Στοκχόλμη!

Η κρατική τηλεόραση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2016 θα είναι ο Nicky Byrne με το τραγούδι Sunlight. Το τραγούδι είναι μια σύνθεση του ίδιου του ερμηνευτή και των σημαντικών και βραβευμένων δημιουργών Wayne Hector και Ronan Hardiman.

Ο Nicky Byrne ωε μέλος του διάσημου συγκροτήματος Westlife έχει στο ενεργητικό του εμφανίσεις στα μεγαλύτερα στάδια και μουσικές σκηνές σε όλο τον κόσμο και έχει πουλήσει πάνω από 45 εκατομμύρια δίσκους μέχρι σήμερα. «Όπως πολλοί από εμάς, δήλωσε ο ερμηνευτής, μεγάλωσα παρακολουθώντας τη Eurovision, ένας διαγωνισμός που πάντα μας γέμιζε με ενθουσιασμό και είμαι τυχερός που έχω παρακολουθήσει μερικές από τις πολλές νίκες της Ιρλανδίας. Θυμάμαι έντονα στην ηλικία των 9 ετών να χορεύω γύρω από το τραπέζι όταν ο Johnny Logan σήκωνε το βραβείο το 1987. Η Eurovision, συνέχισε ο τραγουδιστής, είναι ένα show και ένας διαγωνισμός τραγουδιού μοναδικός και τα τελευταία 3 χρόνια η εμπειρία μου από αυτόν μεγάλωσε και το δέσιμό μου επίσης, καθώς μετέδιδα τα αποτελέσματα για την Ιρλανδία. Φέτος θα κάνω το επόμενο βήμα και θα περπατήσω στη σκηνή εκπροσωπώντας τη χώρα μου, μιας και το RTÉ μου έκανε την τιμή να με επιλέξει και να πιστέψει αυτό το τραγούδι όσο και εγώ. Το τραγούδι αυτό, όπως δήλωσε ο Nicky, έχει κάτι διαφορετικό, κάτι ιδιαίτερο. Ανυπομονώ να επιστρέψω στη Σουηδία, μία χώρα που γνώρισα μεγάλη επιτυχία με τους Westlife. Επιπλέον περιμένω με ανυπομονησία να λάβω μέρος στο υπέροχο αυτό show και υπόσχομαι στη χώρα μου να βάλει τα δυνατά μου!»

Ο Wayne Hector έχει ψηφιστεί ως ένας από τους 25 κορυφαίους συνθέτες στον κόσμο και για πάνω από δύο δεκαετίες έχει γράψει μεγάλες επιτυχίες για τους  One Direction, Britney Spears, Nikki Minaj και Jason Derulo, ενώ έχει υπογράψει μερικά από τα κορυφαία τραγούδια των Westlife όπως τα Flying Without Wings, Swear It Again και World Of Our Own. Για τον Nicky Byrne δήλωσε πως είναι πραγματικό ταλέντο και μετά από τόσες κοινές επιτυχίες ανυπομονεί να δουλέψουν και πάλι μαζί όπως και με τον φίλο του και σπουδαίο συνθέτη και παραγωγό Ronan Hardiman. Έγραψαν ένα τραγούδι που αγαπούν όλοι και πιστεύουν ότι είναι κατάλληλο για τη φωνή του ερμηνευτή.

Ο Ronan Hardiman έχει εργαστεί από το 1990 σαν μουσικός, συνθέτης και παραγωγός και στο ενεργητικό του έχει το soundtrack των Lord Of The Dance and Feet Of Flames, και πρόσφατα τη μουσική της τηλεοπτικής σειράς Neverland.

Η παραγωγή του τραγουδιού έγινε στην Ιρλανδία από τον Ronan Hardiman και τον  Nicky Byrne και η μίξη στο Λος Άντζελες από τον Serban Ghenea, που έχει εργαστεί για την μίξη 140 νούμερο 1 singles. Η δημιουργική ομάδα, υπεύθυνη για την εμφάνιση της συμμετοχής της Ιρλανδίας στη Στοκχόλμη, περιλαμβάνει τον Tim Byrne, πρώην Διευθυντή Δημιουργικού της Syco Entertainment στη Sony Music και τον Lee Lodge, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του την παραγωγή των Oscars 2015 και των MTV Music Video Awards.

Ο επικεφαλής Ψυχαγωγικού προγράμματος του RTÉ John McHugh δήλωσε σχετικά με τη συγκεκριμένη επιλογή: «Έχουμε μεγάλη ιστορία στη Eurovision, αλλά τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά. Εγώ και ο επικεφαλής της αποστολής Michael Kealy σκεφτήκαμε πολύ σοβαρά την προσέγγισή μας για φέτος, εξετάζοντας όλη τη διαδικασία και τον ίδιο το διαγωνισμό. Ο συναγωνισμός συνεχώς ανεβαίνει και θα πρέπει να είμαστε ευέλικτοι στο πως προσεγγίζουμε την επιλογή μας για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Η απευθείας επιλογή έχει αποδειχτεί επιτυχημένος τρόπος για άλλες χώρες και νιώσαμε ότι φέτος θα μας έδινε καλύτερες πιθανότητες για επιτυχία. Καταρχήν το τραγούδι είναι υπέροχο, είναι δημιουργία παγκοσμίως γνωστής ομάδας και με την υπέροχη φωνή, ερμηνεία και εμφάνιση του Nicky, όπως και με το γεγονός των πολλών θαυμαστών που έχει στην Ευρώπη, αποτελούν ένα εξαιρετικό πακέτο.

Ο Nicky Byrne θα παρουσιάσει ζωντανά το τραγούδι το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στην τηλεοπτική εκπομπή The Ray D’Arcy Show.

Λουκάς Βλαβιανός

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα τελευταία χρόνια η Ιρλανδία δεν έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Μετράει πολλούς αποκλεισμούς, μια τελευταία θέση (2013) αλλά και μια 8η θέση το 2011. Φέτος απ ότι φαίνεται η “βασίλισσα” του διαγωνισμού έχει πάρει ζεστά το θέμα κ στοχεύει στην όγδοη νίκη της…να δούμε άν θα τα καταφέρει

  2. Προσπαθω να το κανω εικονα.. πως μπορει να το παρουσιασει τον Μάιο.. αλλά και πάλι κάτι γλυκανάλατο βλεπω.. δυστυχως!

  3. Η Ιρλανδία στέλνει τον καλλιτέχνη της με απευθείας ανάθεση για πρώτη φορά μετά το 2007 και είπαν να γυρίσουμε και μουσικά στο 2007… Προσωπικά έχω απογοητευθεί, περίμενα κάτι πολύ καλύτερο. Δεν λέω, είναι καλό να μην έχουμε μόνο μπαλάντες, αλλά το συγκεκριμένο τραγούδι βγαίνει από γραμμή παραγωγής, μοιάζει με τόσα πολλά που έχουμε ακούσει στη Eurovision την τελευταία δεκαετία και παράλληλα μοιάζει με πάρα πολλά κομμάτια που συμμετέχουν στους εθνικούς τελικούς-κυρίως των βορείων χωρών- μόνο και μόνο για να συμπληρωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων με τη μόνη διαφορά πως εδώ πρόκειται για το κομμάτι που θα πάει Στοκχόλμη. Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα της Ιρλανδίας ήταν πρόβλημα staging (π.χ 2015) ή/και μέτριων τραγουδιστών (π.χ. 2013, 2014). Από ότι φαίνεται φέτος θα δώσουν όλα τους τα λεφτά στο staging, αλλά αδιαφορούν για το τραγούδι (η φωνή του, live δεν ξέρω πως είναι γι’αυτό δεν κάνω και κάποιο σχόλιο ακόμα). Δεν προσδοκούσα σε καμία περίπτωση πως η “βασίλισσα” θα ξαναδιεκδικούσε τον “θρόνο” της, δηλ. μια 8η νίκη, όμως σίγουρα περίμενα ένα καλύτερο κομμάτι. Το Sunlight είναι πολύ “generic”, κοινότυπο pop, εντελώς flat. Προσπαθεί να αντιγράψει το Heroes (στα πλαίσια του “radio-friendly pop”) αλλά το Heroes απογειώθηκε επειδή είχε και μια σκηνική παρουσία πολλών χιλιάδων ευρώ. Αλλά ακόμα και αν δώσουν τόσα λεφτά, δεν μπορούν να κρύψουν πως το κομμάτι είναι αδύναμο, και κατώτερο του Heroes. Εντούτοις, ίσως είμαι και ο μόνος που δεν του αρέσει, γιατί βλέπω σε όλα τα sites πως πανηγυρίζουν με το εν λόγω κομμάτι και ειλικρινά απορώ. Πάντως, δεν αποκλείω να έχει την τύχη του επίσης generic “Love Kills” (Βέλγιο 2013) και να το δούμε τελικό, πιστεύω όμως πως σε αυτό καθοριστικό ρόλο θα παίξει το τι θέλουν οι επιτροπές, το κοινό νομίζω θα αδιαφορήσει (ίσως πλήν κάποιων χωρών που το συγκρότημα στο οποίο συμμετείχε, είχε κάποια απήχηση). Από ΄κει και πέρα, όποια κι αν είναι η άποψή μου, εύχομαι καλή επιτυχία στην Ιρλανδία!
    Υ.Γ. Όπως προανέφερα, θυμίζει πολλά κομμάτια, αλλά στην αρχή μου θύμισε το intro του ” Ι Choose U” (Dansk Melodi Grand Prix 2013) και κατά τη διάρκεια του ρεφραίν για κάποιο ανεξήγητο λόγο μου ήρθε στο μυαλό το “Angel Si Ti” /Βουλγαρία 2010 ( https://www.youtube.com/watch?v=NrmoYxlrAg4). Προς Θεού, ό,τι κι αν γίνει, ας μην κάνουν τέτοια σκηνική παρουσία.
    Υ.Γ.2: Απροσδόκητα, έχουμε το 2ο κομμάτι για φέτος ή και το πρώτο, καθώς το “Përrallë” θα υποστεί αρκετές αλλαγές, που βέβαια αν είναι προς τη θετική κατεύθυνση, εννοείται πως μεταξύ των 2 θα προτιμήσω το τραγούδι της Αλβανίας, απλώς δεν τα συγκρίνω ακόμα λόγω των επικείμενων αλλαγών.

  4. Δεν με άρεσε!!! Καθόλου όμως!!! Είναι ένα τραγούδι για να βάλουν το ρεφρέν στο club και αυτό για μια φορά… Ο συγκεκριμένος τραγουδιστής δεν λέω έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα αλλά και τα τραγούδια που έδωσε δεν ήταν καλά, ήταν καθαρά εμπορικά, που στο κάτω κάτω, στους συγκεκριμένους τραγουδιστές ότι πατάτα και αν τους δώσεις το κάνουν επιτυχία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Φαντάζομαι ότι θα θα βάλουν ένα σκασμό λεφτά στο staging και μπορεί να δουλέψει για μια καλή θέση αλλά με τίποτα δεν πρόκειται να κερδίσει για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα πολύ μέτριο τραγούδι με φαντασμαγορική παρουσίαση

  5. μ αρεσει!!εξαιρετικο τραγουδι ερμηνευμενο απο εναν συμπαθεστατο καλλιτεχνη!!καλη επιτυχια ολοψυχα ιρλανδια!!

  6. Τιποτα το ιδιαίτερο!!ενα απλο ποπ τραγουδακι ειναι!!!δεν πιστεύω οτι εχει κατι για να ξεχωρίσει!!για αρχη του βαζω ενα 6.5 θα ακούσω και το live και μετα θα εχω μια πιο ολοκληρωμένη αποψη!!!

  7. Η Ιρλανδια συνεχιζει χωρις προκριση στον Τελικο για ακομα μια φορα!Πολυ βαρετο τραγουδι θα ξεχαστει αμεσως την επομενη μερα

  8. Καλησπέρα και καλή χρονιά απο εμένα! Είναι το πρώτο μου post μετά την περσινή #esc . Εύχομαι η φετινή χρονιά να έχει πιο ενδιαφέρον απο την προηγούμενη… Με αφορμή λοιπόν το πρώτο τραγούδι για την #esc16 (της Αλβανίας δεν το μετράω, διοτι θα γίνει αγνώριστο με τις αλλαγές που θα υποστεί) , αποφάσισα να κάνω την πρώτη μου κριτική.
    Η Ιρλανδία λοιπόν, η βασίλισσα του θεσμού, φέτος ρίχνει στο “τραπέζι” ενα φτηνό, up tempo κομμάτι, με πολλύ έμπνευση απο το περσινό ”Heroes” της Σουηδίας. Δυστηχώς προβλέπω παταγωδή αποτυχία τον Μάιο. Στις μέρες μας ενα τραγούδι σαν το συγκεκριμένο, φτιάχνετε σε λίγες ώρες. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι γενικότερα η eurovision το 2016 χρειάζεται περισσότερο ψαγμένα τραγούδια και οχι ξεπερασμένα χιτάκια.
    Sunlight λοιπόν και σε πρώτη φάση ενα 3/10 απο εμένα. Περιμένουμε πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις και απο την Ελλάδα και απο άλλες χώρες.
    Next station: Βέλγιο 2016 – Eurosong Final

  9. Πολύ δροσερό νεανικό και όμορφο! Πολύ radiofriendly θα περάσει τελικό σίγουρα αλλά εκεί τι θα κάνει…κανείς δεν ξέρει …καλή επιτυχία Ιρλανδία μου <3

    Οι βαθμοί μου από το 2004

    2004 : 4/10
    2005: 9/10
    2006: 9/10
    2007: 7/10
    2008: 7/10
    2009: 10/10
    2010: 10/10
    2011: 8/10
    2012: 4/10
    2013: 9/10
    2014: 10/10
    2015: 9/10
    2016: 9/10

  10. Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα καταλάβει ότι το Sunlight θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στον φετινό διαγωνισμό! Ένα μέτριο τραγούδι κατά τη δική μου άποψη, ωστόσο ο τραγουδιστής έχει μια υπέροχη φωνή αλλά περιμένω να το ακούσω και live για να δω αν μπορεί να το υποστηρίξει καλά. Επίσης, έχω την αίσθηση ότι προσπαθεί με έμμεσο τρόπο να αντιγράψει το ύφος του περσινού νικητήριου τραγουδιού (μπορεί να κάνω και λάθος)..για την ώρα 5/10….μεταξύ Ιρλανδίας και Αλβανίας προτιμώ Αλβανία πάντως!

  11. Irland. Palio style mousikhs pou den me ekane na to akousw deuterh fora. Nustazw. 4,5/10.
    Albania. Kalh fwnh, apo tis epitropes einai sigoura teliko. Den 8elw aggliko stixo, as minei alvanika.h allagh isws ginei pros kalutero 7,5/10.

  12. Συμπαθητικο τραγουδι και ακουγεται ευχαριστα αλλα μεχρι εκει. Νομιζω ενα 6/10 ειναι ενας αντιπροσωπευτικος βαθμος. Κλασης ανωτερη η συμμετοχη της Αλβανιας που πιστευω θα βελτιωθει κιολας.

  13. Βαρετό σαν το θάνατο. Γλυκανάλατο όσο δεν παίρνει απο μια χωρα απίστευτα υπερεκτιμημένη στο διαγωνισμό. Και που μας εχει γραμμένους βαθμολογικά. Ως εκ τούτου ευχομαι ολόψυχα να πατωσουν.

  14. Προσωπικα μου φαινεται λιγο παλιομοδοτικο και στη σκηνη δυσκολα θα ξεχωρισει..Κατι μου λεει οτι μπορει να εχει κ την καταληξη του 2013..

  15. καλη αρχη λοιπον…
    Ιρλανδια:καλο μπορω να πω..μου αρεσει,φρεσκο,με μια καλη παρουσια μπορει να παει καλα…

  16. πολυ συγχρονο κομματι στελνει φετος η Ιρλανδια πολυ καλο ποπ κομματι απο μενα ο βαθμος ειναι 7

  17. Δεν είναι κακό κομμάτι, είναι απλώς κοινότυπο τόσο σαν ήχος, όσο και στιχουργικά. Σίγουρα, όμως, πολύ καλύτερο από τις πρόσφατες συμμετοχές της χώρας (με εξαίρεση την περσινή).
    Προς το παρόν:
    1.Ιρλανδία 6,5/10
    2.Αλβανία 6/10

  18. να πω οτι μου αρεσει,δεν θα ναι αληθεια….συμπαθητικο μεν αλλα λιγο γλυκαναλατο αλλης εποχης….μου θυμιζει λιγο this is the night μαλτα 2012 και νομιζω οτι θα χει αναλογη τυχη,αν προκριθει νομιζω θα πεχτει στις τελευταιες θεσεις του τελικου….5,5/10 απο εμενα και η ιρλανδια φλερταρει(παλι με τον αποκλεισμο κατα εμε) καλη επιτυχια!!! μακραν καλυτερη η αλβανικη συμμετοχη 😛

  19. ΩΡΑΙΟ ΑΝΕΒΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ WESTLIFE!ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!ΑΔΗΜΟΝΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ!

  20. Μου αρέσει! Η αλήθεια είναι ότι χαίρομαι που θα έχουμε και τέτοια τραγούδια φέτος, μας έλειψαν πέρυσι!

  21. Αν δεν διαβάζαμε στο άρθρο την βιογραφία του καλλιτέχνη και τους συνελεστές όλοι θα το προσπερνούσαν χαρακτηρίζοντας το μέτριο. Κακά τα ψέματα.
    Εγώ διαβάζοντας όλα αυτά είχα μεγάλες προσδοκίες. Πρόκειται για ένα μέτριο τραγούδι με μια οκ φωνή. Ειναι κοινότυπο και κάτι τέτοια έχουμε ακούσει δεκάδες την τελευταία 15ετια από βόρειες χώρες και όχι μόνο.Συμπαθητικό αλλά τίποτα παραπάνω.
    6/10

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ