ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Με εθνικό τελικό το 2022!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενό μας άρθρο, η τελευταία θέση στη γενική κατάταξη για 2η συνεχόμενη φορά φέρνει αλλαγή πλεύσης για τους Ιρλανδούς. Οι φήμες που ήθελαν την διεξαγωγή εθνικού τελικού για τον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, επιβεβαιώθηκαν χθες!

Ανακοινώθηκε και επίσημα μέσω του The Late Late Show πως η Ιρλανδία μετά από χρόνια θα διεξάγει εθνικό τελικό. Η τελευταία φορά ήταν το 2015. 

Ο αρχηγός της Ιρλανδικής αποστολής, Michael Kealy, λίγους μήνες πριν είχε αναφερθεί στους λόγους που η ιρλανδική κρατική τηλεόραση έχει καταφύγει στην εσωτερική επιλογή καλλιτέχνη και τραγουδιού από το 2016:

“Άλλες χώρες έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν σημαντικά περισσότερο χρήμα και υποδομές στη διαδικασία επιλογής τους, το staging και τις ομάδες υποστήριξης. Το ότι το RTE είναι ένα μικρό, χρόνια υποχρηματοδοτούμενο κανάλι είναι ένα γεγονός που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.”

Michael Kealy, HoD.

Οι λεπτομέρειες του εθνικού τελικού!

Για το 2022 όμως σύμφωνα με τα λόγια του Michael Kealy ο στόχος είναι μέσω του εθνικού τελικού είναι να δοθεί στο κοινό μεγαλύτερη βαρύτητα για την επιλογή της συμμετοχής. 

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με την επιστροφή ενός Εθνικού Τελικού της Eurovision στο The Late Late Show και την προοπτική να δώσουμε στο κοινό μεγαλύτερο λόγο στην επιλογή της συμμετοχής μας για την Ιταλία. Κάθε χρόνο η Eurovision γίνεται μεγαλύτερη και πιο ανταγωνιστική από ποτέ και δεδομένης της τεράστιας έκθεσης και των τεράστιων οικονομικών ανταμοιβών για τον νικητή, ελπίζω ότι θα προσελκύσουμε ένα πολύ υψηλού επιπέδου τραγουδοποιό και ερμηνευτή.

Michael Kealy, HoD.

Η RTE ξεκαθάρισε ότι θέλει έμπειρους καλλιτέχνες που μπορούν να σταθούν σε μια μεγάλη σκηνή όπως είναι η σκηνή της Eurovision.

Παρόλο που θέλουμε να ενθαρρύνουμε και να εντοπίσουμε πολλά υποσχόμενα νέα ταλέντα για το μέλλον, αυτό πιθανότατα δεν είναι μια ευκαιρία για αρχάριους ή άτομα με περιορισμένη ή καθόλου εμπειρία δημόσιας παράστασης σε μεγάλο πλήθος.

RTE.

Η προθεσμία για την υποβολή των συμμετοχών είναι μέχρι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου. Θα συσταθεί ειδικό πάνελ με επαγγελματίες του χώρου για να επιλέξει τη συμμετοχή της χώρας στην Eurovision.

Επιμέλεια άρθρου: Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

Πηγή άρθρου: eurovisionworld.com


Η Ιρλανδία κατέχει το ρεκόρ πρωτιάς στη Eurovision με 7 νίκες. Από το 2000 και μετά παλεύει να διακριθεί, έχοντας προκριθεί μόνο 6 φορές (από 13) στον τελικό. Τελευταία φορά που είδε δεκάδα ήταν το 2011 με τους Jedward (‘Lipstick’, 8η θέση). Από το 2016 που επιλέγει εσωτερικά, μόνο μία φορά πέρασε στον τελικό, το 2018 με τον Ryan O’Shaughnessy (‘Together’, 16η θέση). Οι 2 τελευταίες συμμετοχές της (2019, 2021) κατέληξαν στην τελευταία θέση του ημιτελικού τους, με τους λιγότερους βαθμούς μεταξύ των ημιφιναλίστ.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η Ιρλανδία ήρθε τελευταία μεταξύ των ημιφιναλίστ μόνο το 2019 καθώς το 2021 ήρθε 3η από το τέλος (20 βαθμοί) με τη Γεωργία και τη Λετονία να συγκεντρώνουν τη χαμηλότερη βαθμολογία (16 και 14 βαθμοί αντίστοιχα)

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ