Eurovision 2021 Chart by OGAE Greece! [UPDATED]

Τρεις μόνο χώρες έμειναν για να δημοσιοποιήσουν τη συμμετοχή τους στην Eurovision 2021! Έτσι, το παζλ των συμμετοχών για το Ρότερνταμ βαίνει προς την ολοκλήρωσή του και ήδη οι προβλέψεις για το νικητή έχουν ξεκινήσει!

To site του επίσημου σωματείου της Eurovision στην Ελλάδα, του OGAE Greece, σας ενημερώνει συνεχώς για όλα τα νέα που αφορούν στις συμμετοχές της Eurovision του Ρότερνταμ που θα γίνει τον προσεχή Μάϊο.

Επίσης, συνεχίζεται η διαδικασία βαθμολόγησης των 39 συμμετοχών (μετά την αποχώρηση της Αρμενίας και τον “πάγο” που μπήκε από την EBU στη Λευκορωσία) στη Eurovision 2021, που αποτυπώνεται σε ένα chart. Αυτή περιλαμβάνει τη βαθμολογία (με άριστα το 10) κάθε συμμετοχής της Eurovision 2021 από τρεις κατηγορίες ατόμων: τη βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του ogaegreece.com, τη βαθμολογία των εγγεγραμμένων μελών του σωματείου μας, και-φυσικά-τη βαθμολογία των αναγνωστών του site μας. Η βαθμολόγηση θα διαρκέσει μέχρι και την ολοκλήρωση από το site μας της παρουσίασης όλων των συμμετοχών της Eurovision 2021 (μέχρι περίπου τα τέλη Απριλίου).

Το chart ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, τόσο μετά τη δημοσιοποίηση κάθε συμμετοχής ή κάποιας νέας version της, όσο και μετέπειτα. Έτσι, μπορείτε να παρακολουθείτε τη διαμόρφωση της κατάταξης διαχρονικά, αλλά και την τάση που επικρατεί σχετικά με την αξιολόγηση των συμμετοχών. Ειδικά σύμβολα (⇑  ⇔ ⇓) δίπλα από τη βαθμολογία κάθε συμμετοχής οπτικοποιούν τη μεταβολή της.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, πως διαμορφώνεται η κατάταξη μετά και τη γνωστοποίηση 10 ακόμα συμμετοχών την εβδομάδα που μας πέρασε:
  • Η 🇫🇷 Γαλλία και η🇨🇾Κύπρος παραμένουν στην 1η και 2η θέση, αντίστοιχα, με μικρή πτώση της βαθμολογίας τους.
  • Η 🇬🇷 Ελλάδα μετά τη δημοσιοποίηση της συμμετοχής της πριν 4 ημέρες καταλαμβάνει τη 3η θέση, αλλά πολύ κοντά της είναι η επίσης νέα συμμετοχή της εβδομάδας, αυτή της 🇨🇭 Ελβετίας (4η).
  • Η 🇱🇹 Λιθουανία συμπληρώνει το νέο TOP-5 καθώς με μείωση της βαθμολογίας της υποχωρεί στην 5η θέση.
  •  🇸🇲 Άγιος Μαρίνος, 🇫🇮 Φινλανδία,  🇮🇹 Ιταλία, 🇷🇴 Ρουμανία και 🇭🇷 Κροατία εξακολουθούν και βρίσκονται εντός πρώτης δεκάδας, με τη Φινλανδία και τη Ρουμανία να εμφανίζουν σαφείς ανοδικές τάσεις στη βαθμολογία τους!
  • Από τις νέες συμμετοχές 🇱🇻 Λετονία (12η) και 🇧🇬 Βουλγαρία (14η) καταφέρνουν να πλασαριστούν μέσα στην πρώτη 15άδα του Chart, όπως και το 🇧🇪 Βέλγιο (11η) και η 🇲🇩 Μολδαβία (13η) που εμφανίζουν σταθεροποιητικές τάσεις στη βαθμολογία τους.
  • Από τις υπόλοιπες χώρες δύο που έχουν κάνει νέα version της συμμετοχής τους η 🇺🇦 Ουκρανία και η 🇦🇱 Αλβανία εμφανίζουν άνοδο στο βαθμό τους.
  • Ικανοποιητική επίδοση (σε σχέση με παλαιότερες θέσεις της χώρας) εμφανίζει και μια νέα ακόμα συμμετοχή, αυτή του 🇬🇧 Ηνωμένου Βασιλείου που καταφέρνει και πλασάρεται μέσα στην 20άδα!
  • Τέλος, στην τελευταία θέση της κατάταξης εξακολουθεί και βρίσκεται η συμμετοχή της διοργανώτριας 🇳🇱 Ολλανδίας , αν και με λίγο βελτιωμένο βαθμό!

Κάνοντας κλικ πάνω στη χώρα μπορείτε να ακούσετε τη συμμετοχή της, ενώ μπορείτε να βαθμολογήσετε κάθε συμμετοχή πατώντας το “Rate!”

You can listen to any entry with just a click on it! Don’t forget to evaluate the song (from 1 to 10) by clicking on “Rate!”

Eurovision 2021 Chart / by OGAE Greece (Last update: 14/03/2021 – 34/39 countries)


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε  Euroquizπαιχνίδια και διάφορα Euro-battles και μουσικούς διαγωνισμούς! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

 

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ