ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Η TaP Music υπεύθυνη για την εύρεση της συμμετοχής!

Φωτογραφία: EBU / ANDRES PUTTING

Από την αρχή της νέας χιλιετίας το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται τις περισσότερες φορές στη δεξιά πλευρά του βαθμολογικού πίνακα. Στο παρελθόν έχει προσπαθήσει να βρει το μαγικό συνδυασμό που θα το κάνει να βρεθεί στις πρώτες θέσεις. Προσπάθειες όπως διεξαγωγή εθνικού τελικού και απευθείας αναθέσεις σε καταξιωμένους καλλιτέχνες φαίνεται πως δεν μπόρεσαν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μετά από μια σειρά άσχημων αποτελεσμάτων ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, BBC, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με την TaP Music. Με τη συνεργασία αυτή η TaP Music θα πάρει τα ηνία και θα αναλάβει για την εύρεση του καλλιτέχνη και της συμμετοχής για τη Eurovision 2022.

Η TaP Music είναι ένας παγκόσμιος όμιλος μουσικών εταιρειών ο οποίος εκπροσωπεί μια πληθώρα καλλιτέχνών. Μεταξύ αυτών συναντάμε πολλά γνωστά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως Dua Lipa, Lana Del Rey και Ellie Goulding.

Οι υπεύθυνοι σχετικά με τη φετινή επιλογή δήλωσαν τα εξής:

Kate Phillips, Controller Entertainment Commissioning, BBC

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η αγάπη μας για τη Eurovision είναι πιο μεγάλη από ποτέ και έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες για τον διαγωνισμό του 2022, οπότε είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε αυτή τη συνεργασία που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε κάποιο σπουδαίο μουσικό ταλέντο.

Suzy Lamb, Managing Director, BBC Studios

Τα BBC Studios για ακόμη μια φορά είναι περήφανα που θα παράγουν την κάλυψη για το μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό στον κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την TaP Music. H εξειδίκευση τους στη διαχείριση παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνών και στην εύρεση τεράστιων διεθνών επιτυχιών μιλάει από μόνη της και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί τους πάνω στo act και στο τραγούδι για τον διαγωνισμό του 2022.  

Ben Mawson, TaP Music

Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το BBC για αυτήν την εκδήλωση και θα χρησιμοποιήσουμε τη Eurovision για να αντικατοπτρίσουμε και να γιορτάσουμε αυθεντικά το πλούσιο, ποικίλο και παγκόσμιας κλάσης μουσικό ταλέντο για το οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι παγκοσμίως γνωστό.

Όπως φαίνεται το BBC επιλέγει για ακόμη μια χρονιά την απευθείας ανάθεση έχοντας υψηλές προσδοκίες για τον ερχόμενο διαγωνισμό θέλοντας έτσι να ξεφύγει από τον τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Η ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου στη Eurovision με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 63
  • Πρώτη συμμετοχή: 1957 (“All” -Patricia Bredin/7η)
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 63
  • Νίκες: 5
  • Χειρότερη θέση: 26η στον Τελικό (2021 – “Embers” – James Newman)
  • Περσινή συμμετοχή: “Embers” – James Newman/26η στον Τελικό

Πηγή: bbc.co.uk

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Eurovision 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ