ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: απόψε ο τελικός του Eurovision: You Decide 2018!

Τα φώτα της δημοσιότητας, αναμφισβήτητα θα εστιάσουν  απόψε, στη νότια ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο εθνικός τελικός, Eurovision: You Decide 2018  για την επιλογή εκπροσώπου της χώρας στην Λισαβόνα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μπράιτον, εντός του ιστορικής σημασίας για την Eurovision πολυχώρου  Brighton Dome. Στον χώρο δηλαδή, όπου  το 1974 οι ABBA με το Waterloo, χάρισαν την πρώτη νίκη της Σουηδίας στον  Πανευρωπαϊκό Μουσικό Διαγωνισμό!

Η βραδιά αναμένεται να είναι εντυπωσιακή, το σόου θα έχει διάρκεια ενενήντα λεπτά, έξι συμμετοχές θα διεκδικήσουν το χρυσό εισιτήριο για την Λισαβόνα και ο νικητής θα προκύψει από την συνδυασμένη ψηφοφορία κριτικής επιτροπής και κοινού, με ποσοστά 50/50.

Το πάνελ της επιτροπής θα αποτελείται από τους, Rylan Clark-Neal (τηλεπαρουσιαστής), Rochelle Humes (τηλεπαρουσιαστής και πρώην μέλος των The Saturdays) και Tom Fletcher (πρώην μέλος των McFly)

Τους παρουσιαστές του You Decide  2018, θα αποτελέσουν ο νικητής της Eurovision 2015 Måns Zelmerlöw και η Mel Giedroyc.

Ο εθνικός τελικός θα αναμεταδοθεί ζωντανά από το BBC 2, τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στις 21:30 ώρα Ελλάδας στα link που ακολουθούν, link 1, link 2, link 3.

Στο σημείο αυτό ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα, τους διαγωνιζόμενους .

1). Asanda
Η Asanda δεν είναι ξένη στην δημόσια σκηνή, καθώς έγινε γνώριμη στο ευρύ κοινό, όταν το 2013 εμφανίστηκε στην βρετανική έκδοση του «Έχεις Ταλέντο» και μάλιστα στην τρυφερή ηλικία των έντεκα. Στο πιο κοντινό παρελθόν, η Asanda ενσάρκωσε τον ρόλο της Tallulah στην λυρική σκηνή του Hammersmith σε παραγωγή του Bugsy MaloneΗ Asanda αναφερόμενη στο τραγούδι της μας λέει:

το τραγούδι είναι μοναδικό, έχει έντονο ρυθμό με στοιχεία tribal. Θεωρώ πως η μελωδία και οι στίχοι του συνθέτουν ένα όμορφο και εμπνευσμένο μήνυμα που μπορεί να αγγίξει τον κόσμο.

Θα διαγωνιστεί με το «Legends» σε σύνθεση των Christopher Wortley, Laurell Barker και Roel Rats.

2). Goldstone
Οι Goldstone είναι ένα μοντέρνο γκρουπ κοριτσιών, αποτελούμενο από τις Aimie, Helen και Rhiannon, όπου όλες τους είναι τραγουδίστριες αλλά και ηθοποιοί, ενώ έχουν σχετική εμπειρία στην τηλεόραση. Οι Goldstone μας λένε για το τραγούδι τους:

Λατρεύουμε το τραγούδι μας, είναι τόσο ελπιδοφόρο! Ειδικά με όλα όσα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στον κόσμο. Σου προκαλεί θετικές σκέψεις για το μέλλον και το κεντρικό του μήνυμα είναι, δεν έχει σημασία ποιος είσαι, ποιον αγαπάς και από που έρχεσαι, μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι.

Θα διαγωνιστούν με το «I Feel The Love» σε σύνθεση των  Eric Lumiere, Joakim Buddee, Laura White και Roel Rats.

3). RAYA

Η RAYA, είναι πολυτάλαντη, έχει τραγουδήσει, σε διάφορα σημεία του πλανήτη, έχει εμπειρία στην υποκριτική με πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση. Είναι επίσης χορεύτρια και DJ! Η RAYA μας λέει για το τραγούδι της:

Είναι πιασιάρικο, ανεβαστικό, φρέσκο, δίνει την αίσθηση του εμπορικού. Αναφέρεται στο  αγόρι η το  κορίτσι, που όσο και αν προσπαθείς, δεν μπορείς να βγάλεις από τη σκέψη σου.

θα διαγωνιστεί με το  «Crazy» σε σύνθεση των  Emil Rosendal Lei, Greta Salóme Stefánsdóttir και  Samir Salah Elshafie

4). Liam Tamne
Ο Liam είναι τραγουδιστής και ηθοποιός, συμμετείχε σε παγκοσμίου φήμης μιούζικαλ, όπως τα Wicked, Hairspray, Les Misérables, The Phantom Of The Opera και The Rocky Horror Show.
Ο Liam μας λέει για το τραγούδι του :
Είναι ένα σπουδαίο τραγούδι, πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν μαζί του, το μήνυμά του θα αγγίξει τον κόσμο , καθώς όλοι χρειαζόμαστε κάποια στιγμή ένα άνθρωπο στη ζωή, για να μας πάει μακριά.
Θα διαγωνιστεί με το «Astronaut» σε σύνθεση των Ashley Hicklin, Jacob Pedersen, Jeanette Bonde και Rune Braager

5). Jaz Ellington
Ο Jas είναι soul τραγουδιστής της παλιάς σχολής και με σημαντική εμπειρία ως εκπαιδευτής  στον τρόπο ερμηνείας των τραγουδιών, σχετίζεται με την μουσική το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.
Ο Jaz μας λέει για το τραγούδι του:
Το τραγούδι αποτελεί μία ιστορία για την σχέση δύο ανθρώπων. Το πρόσωπο που διηγείται την ιστορία, συγκρίνει ό,τι κάνει ο σύντροφός του, με αυτόν που πραγματικά αγαπά. Το τραγούδι είναι όμορφο και συνάμα θλιβερό, πραγματικά το αγαπώ.

Θα διαγωνιστεί με το «You» σε σύνθεση των  Ashley Hicklin, Herman Gardarfve και Laura White.

6). SuRie

H SuRie, είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια, και γνωστή στον κόσμο της Eurovision, καθώς έχει διατελέσει στα φωνητικά, στον Loïc Nottet  ESC2015 και στην Blanche ESC2017Η SuRie, μας λέει για το τραγούδι της:

Τα σπάει! Είναι δυναμικό, με ανθεμικό, ευφορικό ήχο και στοιχεία soulful pop party!

θα διαγωνιστεί με το «Storm»  σε σύνθεση των  Nicole Blair, Gil Lewis και Sean Hargreaves

Μεταξύ των δημιουργών συναντάμε την Greta Salóme η οποία εκπροσώπησε την Ισλανδία δύο φορές (2012 & 2016).

Πως σας φαίνονται οι σημερινοί υποψήφιοι ; Μπορείτε να μαντέψετε τον νικητή ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ