ΕΣΘΟΝΙΑ: O Uku Suviste με το “The Lucky One” στο Ρότερνταμ!

Ολοκληρώθηκε μόλις στο Τάλιν της Εσθονίας, ο μεγάλος τελικός του Eesti Laul 2021! Έτσι, όλοι  πλέον γνωρίζουμε τον φετινό εκπρόσωπο της Εσθονίας στη Eurovision του Ρότερνταμ! Νικητής του φετινού Eesti Laul και 27ος εκπρόσωπος της Εσθονίας στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision αναδείχθηκε ο Uku Suviste  με το τραγούδι του «The Lucky One».

Δώδεκα ήταν τα τραγούδια που διεκδίκησαν το εισιτήριο για την Ολλανδία και τρία αυτά που πέρασαν στον «σούπερ τελικό» της βραδιάς ύστερα από την ψήφο της κριτικής επιτροπής και του τηλεοπτικού κοινού. Συγκεκριμένα τα εξής:

1. Jüri Pootsmann – Magus melanhoolia

2. Uku Suviste – The Lucky One

3. Sissi – Time

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε αποκλειστικά στο κοινό, το οποίο αποφάνθηκε με ποσοστό 46,1% ότι το «The Lucky One» θα είναι αυτό που θα διαγωνιστεί στη φετινή Eurovision!

Δείτε την νικητήρια εμφάνιση του τελικού εδώ!

Η βραδιά κύλησε πολύ όμορφα, μιας και η όλη διοργάνωση ήταν άκρως επαγγελματική παρόλο που το στάδιο ήταν απουσία κοινού! Μετά το διάλειμμα με τις ειδήσεις ξεκίνησε η ψηφοφορία της διεθνούς κριτικής επιτροπής, στην οποία κέρδισε με διαφορά η Sissi! Κατά τη διάρκεια της νέας ψηφοφορίας του κοινού στον Super Final ανέβηκαν στη σκηνή εγχώριοι καλλιτέχνες (Liis Lemsalu & Stefan) και μετά έγινε η ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος!

Η τελική κατάταξη των 3 φιναλίστ στον Super Final είχε ως εξής:

1. Uku Suviste (24.081 κλήσεις/sms) ⇒ 46,1%

2. Sissi (15.357 κλήσεις/sms) ⇒ 29,4%

3. Jüri Pootsmann (12.776 κλήσεις/sms) ⇒ 24,5%

Να τονίσουμε ότι πέρσι το What Love Is του Uku Suviste είχε κερδίσει με 68% έναντι 17% του δεύτερου Jaagup Tuisk και 15% του τρίτου Anett & Fredi.

Στο poll του OGAE Greece νικητής ξεκάθαρος αναδείχθηκε ο Uku Suviste με 37,2%, στη δεύτερη θέση ήρθε ο Juri Pootsmann με 19,3% και τρίτος ο Koit Toome με 17% (που τελικά κατετάγη τέταρτος). Οπότε για ακόμα μία φορά οι αναγνώστες έπεσαν μέσα!

Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στον φετινό εκπρόσωπο της Εσθονίας και ότι καλύτερο στο Ρότερνταμ!

Πείτε μας, σας άρεσε το The Lucky One;

Ψηφίστε στο Poll μας και βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Εσθονίας στη Eurovision 2021!

This poll is no longer accepting votes

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Εσθονίας στη Eurovision 2021; / How do you rate the Estonian entry for ESC 2021 ?
Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε Κοντόπουλε, μία φορά να μην βγάζει μάτι από 200 χλμ μακριά ότι ένα τραγούδι είναι δικό σου. Με την πολύ κακή έννοια.

  2. Πολύ καλή συμμετοχή. Άξια θα “ταξιδέψει” για το Ρότερνταμ!
    8/10 από εμένα.

    Μακάρι η Dream Team να κάνει το 3 στα 3 όσον αφορά τη πρόκριση στο τελικό! Με αυτά που έχω ακούσει και δει μέχρι τώρα, νομίζω ότι εύκολα ή δύσκολα θα το καταφέρει. Και αν δεν με απατά η μνήμη μου θα είναι κάτι μοναδικό στην ιστορία της Eurovision. Να περάσουν 3 συμμετοχές στον τελικό από τον ίδιο ημιτελικό, από την ίδια ομάδα δημιουργών!
    Dream Team είναι αυτή, γιατί να μην τα καταφέρουν;;;

    Καλή επιτυχία!

  3. Ήταν λίγο προφανές ότι αυτός θα ήταν και φέτος ο “τυχερός”. Λίγο το sympathy vote του κοινού, λίγο η σκηνική παρουσία, λίγο το ότι πράγματι το κομμάτι του είναι καλύτερο από το περσινό του, ε δεν ήθελε και πολύ. Πάντως η εσθονική επιτροπή ούτε που ν’ακούσει μάλλον για Uku Suviste, ούτε το Verona το 2017 δεν είχαν κατατάξει τόσο χαμηλά. Να πω επίσης ότι ο Pootsmann είχε πολύ καλό κομμάτι, κατ’εμέ ενδεχομένως καλύτερο του Suviste, ωστόσο είμαι σίγουρος πως οι Εσθονοί ήθελαν να έχει ο Suviste μια 2η ευκαιρία μιας που πέρυσι δεν μπόρεσε. Εξάλλου το 2016 ο Juri δεν έφερε και το καλύτερο αποτέλεσμα, αν και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, για εμένα ήταν από τα καλύτερα κομμάτια εκείνης της χρονιάς, αν όχι το καλύτερο.
    Σε κάθε περίπτωση, καλή επιτυχία Εσθονία!

  4. ΜΠΡΑΒΟ! ΜΠΡΑΒΟ! ΜΠΡΑΒΟ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΣΘΟΝΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ-ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ- ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΡΑΔΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ “ΠΑΠΑΔΕΣ” ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ, ΗΤΑΝ ΗΔΗ “ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΣ” ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΛΕΟΣ ΚΙΟΛΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΛΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ-ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΕΔΩ ΠΕΡΑ, ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΣΟΥΗΔΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ(ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ) ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ “ΤΟΥΣ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ” ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝΟΥΣ ΣΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΨΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΟΥΡΟΧΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΤΗΝ “ΘΕΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ”. ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΓΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ … ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΧΛΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ