ΕΣΘΟΝΙΑ: Στα Εσθονικά, Ισπανικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ρώσικα τα υποψήφια τραγούδια του Eesti Laul 2019!

Η περίοδος υποβολής συμμετοχών για το Eesti Laul 2019 έληξε χτες το βράδυ, και ο Tomi Rahula, υπεύθυνος παραγωγής του show, δηλώνει ευχαριστημένος από την τελική συμμετοχή:

όπως ήταν αναμενόμενο η αποστολή υποψηφιοτήτων κορυφώθηκε χτες το βράδυ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μεγαλώσουμε την βάση αποστολής για να μπορέσουμε να τα δεχτούμε όλα.

Αναφορικά με τα τραγούδια, ο Rahula δήλωσε:

Χτες το βράδυ κατάφερα να πάρω μία μικρή γεύση από τα τραγούδια και μπορώ να πω ότι το επίπεδο είναι υψηλό. Υπάρχουν υποψήφια τραγούδια σε 5 διαφορετικές γλώσσες. Η τελική ακρόαση των τραγουδιών θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο. Τα ονόματα των τραγουδιστών αλλά και των συνθετών να ανακοινωθούν στις 15 Νοεμβρίου, κατά την διάρκεια του προγράμματος ”Ringvaade”, ενώ τα τραγούδια θα τα ακούσουμε για πρώτη φορά δημόσια την 1η Δεκεμβρίου, μέσω της ιστοσελίδας του Eesti Laul.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του Eesti Laul, υπήρξε τέλος συμμετοχής:

Τα τραγούδια που κατατέθηκαν στην Εσθονική γλώσσα είχαν τέλος συμμετοχής 25 ευρώ, ενώ τα ξενόγλωσσα 50 ευρώ.  Το συνολικό τέλος συμμετοχής από τα κατατεθειμένα τραγούδια ανήλθε στα 8100 ευρώ!

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ERR αποκάλυψε πως για τον εθνικό τελικό κατατέθηκαν συνολικά 216 τραγούδια!

Ο Tomi αναφορικά με τις συμμετοχές αποκάλυψε ότι:

Ανάμεσα στα ονόματα έχουμε πολλούς νικητές από το Eurolaul, το Eesti Laul, το Eesti otsib superstaari αλλά και ξένους συνθέτες. Επίσης, ένα κομμάτι θυμίζει πολύ τον Leonard Cohen.

Επίσης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης προέβη και σε μία πρόβλεψη: ότι νικητής θα είναι άνδρας καλλιτέχνης με τραγούδι στην Αγγλική γλώσσα και από Εσθονούς συνθέτες!

Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο μας άρθρο, ο τελικός του Eesti Laul θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στο Ταλίν, στις 16 Φεβρουαρίου 2019 ενώ για πρώτη φορά οι 2 ημιτελικοί θα διοργανωθούν σε άλλη πόλη:

οι 2 ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Tartu (Ταρτού) στις 31 Ιανουαρίου και στις 2 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Ο χώρος διεξαγωγής θα είναι οι ολοκαίνουριες αθλητικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου του Tartu. Ο μικρός χρόνος μεταξύ των δύο ημιτελικών θα βασιστεί στην ίδια λογική με αυτήν της Eurovision. Μέσα σε μόλις 3 ημέρες θα έχουμε όλους τους φιναλίστ. 

Η προπώληση των εισιτηρίων  για τους ημιτελικούς στο Tartu, αλλά και του τελικού στο Ταλίν θα ξεκινήσει στις 8 Νοεμβρίου 2018.

Πέρα όμως από την συνέντευξη του Rahula, ο OGAE Greece ήρθε σε προσωπική επικοινωνία με τους υπεύθυνους του Εσθονικού καναλιού ERR και σας αποκαλύπτει τις 5 γλώσσες που χρησιμοποιήθηκαν για τα υποψήφια τραγούδια: Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ρώσικα και φυσικά Εσθονικά. 
Μείνετε συντονισμένοι με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με την συμμετοχή της Εσθονίας στη Eurovision 2019!
[Πηγή: ERR]

Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ