ΕΣΘΟΝΙΑ: Από τη Verona…στο Κίεβο!

Ολοκληρώθηκε μόλις στο Τάλιν της Εσθονίας, ο μεγάλος τελικός του Eesti Laul 2017! Έτσι, όλοι  πλέον γνωρίζουμε τον φετινό εκπρόσωπο της Εσθονίας στη Eurovision της Ουκρανίας! Νικητής του φετινού Eesti Laul και 23ος εκπρόσωπος της Εσθονίας στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision αναδείχθηκε το ντουέτο Koit Toome ja Laura με το τραγούδι του «Verona».

Δέκα ήταν τα τραγούδια που διεκδίκησαν το εισιτήριο για το Κίεβο και τρία αυτά που πέρασαν στο «σούπερ τελικό» της βραδιάς ύστερα από την ψήφο της κριτικής επιτροπής και του τηλεοπτικού κοινού. Συγκεκριμένα τα εξής:

1. Kerli – «Spirit Animal»

2. Koit Toome ja Laura – «Verona»

3. Rasmus Rändvee – «This Love»

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε αποκλειστικά στο κοινό, το οποίο αποφάνθηκε με 55% ότι το «Verona» θα είναι αυτό που θα διαγωνιστεί στη φετινή Eurovision!

Δείτε τη νικητήρια εμφάνιση των Koit Toome και Laura!

Η βραδιά κύλησε πολύ όμορφα, μιας και η όλη διοργάνωση ήταν άκρως επαγγελματική και το στάδιο κατάμεστο! Μετά το διάλειμμα με τις ειδήσεις εμφανίστηκε επί σκηνής o νικητής της Eurovision 2015, Måns Zelmerlöw. Το εσθονικό κοινό είχε τη δυνατότητα να δει τον Σουηδό καλλιτέχνη να ερμηνεύει τη νέα του επιτυχία «Glorious» και φυσικά το Heroes! Δείτε την εμφάνιση του εδώ! Στη συνέχεια και μόλις τελείωσε η ψηφοφορία του super-final στη σκηνή ανέβηκε το νεανικό συγκρότημα Beyond Beyond. Λίγα λεπτά αργότερα έγινε η ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  Koit Toome και η Laura είναι γνώριμοι στο κοινό της Eurovision, μιας κι έχουν ξαναεκπροσωπήσει τη χώρα τους στο παρελθόν. Αρχικά ο Koit Toome το 1998 με το τραγούδι Mere Lapsed στο Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου κατέλαβε την 12η θέση! Η δε Laura το 2005 στο Κίεβο (όπως και τώρα) ως μέλος του συγκροτήματος Suntribe τότε, με το τραγούδι Let’s get loud περιορίστηκε στην 20η θέση στους 25 του ημιτελικού.

Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο φετινό δίδυμο της Εσθονίας και ότι καλύτερο στο Κίεβο!

Πείτε μας, σας άρεσε το Verona;

Γιώργος Φλίγκος

[Φωτογραφία: youtube.com ]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

45 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πολυ ωραιο αλλα δε θα αποτελεσει καποια εκπληξη. θα “χαθει” αναμεσα στις αλλες συμμετοχες

  2. Μου θυμίζει αρκετά συμμετοχή Ρουμανίας..
    Δεν είναι κακό αλλά δεν ξέρω.. Σίγουρα στα τοπ 10 μου μέχρι στιγμής αλλά λόγω του μετρίου επιπέδου..!

  3. Καλή επιλογή, ωραίο τραγούδι! Εντάξει δεν είναι και ουάου, αλλά το ακούς ευχάριστα! Χαίρομαι που δεν κέρδισαν η Elina Born ή η Kerli. Πιστεύω ότι θα περάσει τελικό, αν και ακόμα περιμένουμε κι άλλες συμμετοχές να ανακοινωθούν. Καλή επιτυχία στην Εσθονία!

  4. Δυο παρατηρησεις προς Ογκαε.
    1) Ο τελικος φετος γινεται στο Κιεβο και οχι στη Στοκχολμη οπως γραψατε εκ παραδρομης στο αρχικο κειμενο πιο πανω.
    2) Επαναφερρε αν θελετε το ημερολογιο με τους διαγωνισμους καθε χωρας ανα ημερα οπως ειχατε τις αλλες χρονιες πριν ανανεωσετε τη σελιδα σας φετος.

    Καλη επιτυχια στην Εσθονια. Καμια σχεση με το υπεροχο περσινο τους τραγουδι/ΕΠΟΣ, αλλα τελικο και μια θεση στα πρωτα 15 θα την εχουν.

    • να το επαναφερουν τωρα που σιγα σιγα ολοκληρωνεται η διαδικασια επιλογης των χωρων; δεν υπαρχει λογος. επισης που το βρηκες υπεροχο το περσινο τραγουδι; αν ηταν υπεροχο θα ειχε περασει και δε θα ειχε παρει την τελευταια θεση του ημιτελικου της

      • 1. Γιατι οχι. Ενημερωνεται καλυτερα καποιος με αυτον τον τροπο. Μπορει να το επαναφερουν του χρονου αν θελουν.
        2. Δεν ειναι υποχρεωτικο να μας αρεσουν τα ιδια ξερεις. Δεν με απασχολει η θεση που πηρε. Η γνωμη μου δεν επιρεαζεται ευκολα απο τη γνωμη των αλλων. Ναι, θεωρω το περσινο της Εσθονιας το καλυτερο του 2016.

  5. Αδιάφορο τραγούδι. Δε μου άρεσε το πώς το παρουσίασαν. Αν ακουγα μόνο χωρίς να βλέπω άνετα περνουσα για γυναίκα τον Koit Toome με αυτήν την ψιλή φωνή. Η Laura είναι πιο μπασα. Όχι ότι είναι κακό αλλά παρατηρώ ότι τελευταία είναι “μόδα” οι άντρες να κάνουν είτε πολλες “ψεύτικες” είτε όπως εδώ να λεπταινουν τη φωνή τους και να χτυπανε φαλτσετοψηλές. Στο ποπ κατά βάση ρεπερτόριο παντα.

  6. ηταν το αγαπημενο μου αποψε..δεν περιμενω να κανει και τρομερα πραγματα στο Κιεβο αλλα η προκριση ειναι σιγουρη

  7. Μια κλασσικη γιουροβισιονικη συμμετοχη! Παρα πολυ χαρακτηριστικη για τον διαγωνισμο.
    Ωραιες φωνες καλουτσικο τραγουδι φοβαμαι πως θα χαθει ομως…εκτος του τοπ 10 μου

  8. Τουλαχιστον δε κερδισε το “φαβορι-spirit animal”.πολυ “τσιρκολε”και σαν ακουσμα οχι κατι το ιδιαιτερο…ημουν αναμεσα σε elina born και στο “verona”,μετα τον αποκλεισμο του πρωτου ηλιπιζα να στειλουν το “verona”οπως και εκαναν…Σαν τραγουδι ξεκιναει με εναν ενδιαφερων ρυθμο και με ρεφρεν ναι μεν απλο αλλα σου μενει αν και μετα απο ενα σημεια αυτα τα “ααα”κουραζουν-προσωπικα μου εκαναν και λιγο “die for you”.δεν ειναι τραγουδι για υψηλες βλεψεις-5αδα κλπ-ισως το 2008 ναι- αλλα για μια ικανοποιητικη θεση γυρω στη 15αδ θα μπορουσε,,αν και μετα το περυσινο αποκλεισμο του “play” και την 42η θεση που ελαβε ολα τα περιμενω…
    Για την ωρα 6ο στη καταταξη μου.

  9. Μετά την Loreen έφαγε και η Kerli κάζο. Νομίζω το ERR την ήθελε απεγνωσμένα Κίεβο, αλλά “κάηκε” στην προσπάθεια, το υπερφόρτωσαν για να μοιάζει epic, αλλά έμοιαζε απλά… υπερφορτωμένο. Επιπλέον δεν ήταν πολύ καλή φωνητικά και το πρόβλημα αυτού του τραγουδιού είναι ότι έχει καλύτερα κουπλέ από ρεφραίν… Τι να κάνουμε; Ας ξαναπροσπαθήσει..
    Κι έρχομαι στο Verona. Είναι πιο “εύκολο” κι εύπεπτο για τον μέσο ακροατή/τηλεθεατή της Eurovision, ωστόσο άνετα πήγαινε Κίεβο 12 χρόνια πριν… Επίσης η Laura θέλει δουλειά, σίγουρα φωνητικά, αλλά νομίζω και στυλιστικά, μου άρεσε πιο πολύ στον ημιτελικό
    Να δούμε τι θα μας παρουσιάσουν αύριο Ρουμανία-Πορτογαλία
    Καλή επιτυχία Εσθονία!

  10. Επιτελους. Το πρωτο μεχρι τωρα τραγουδι που μπορω να πω οτι μου αρεσει πραγματικα. Για το Κιεβο πρεπει να φτιαξουν την σκηνικη παρουσια τους.

  11. Απλά ένα ΟΚ τραγούδι και μέχρι εκεί…. Πλησιάζει η σειρά μας σιγά σιγά αλλά προηγούνται Ρουμανία και Πορτογαλία

  12. Μόλις τσίμπησαν το 1ο 12άρι από Ιτάλια με τη Βερόνα τους. Ας προσέξουμε τι θα ψηφίσουμε τη Δευτερα για να μην τρέχουμε του χρόνου Εσθονία.

  13. Παρότι δε συμπαθώ την Εσθονια ως χωρα λογω των βαθμολογιών που μας δίνει ομολογώ πως το τραγουδι τους ειναι καλο. Μεσα στα πέντε καλυτερα ως τωρα…

  14. Αν και προτιμούσα να δω λιγο show στη σκηνη της Eurovision και θα έβλεπα αν εστελναν το In or Out , που κατ´εμε αυτό επρεπε να πάει, και έτσι ´εκαναν μια πολυ καλη επιλογή αφου μέχρι στιγμης ειναι το κ καλυτερο τραγουδι για φετος. Φέρνει πολυ στο In a Moment like this από Δανία 2010.

  15. Σίγουρα μέχρι τώρα μπαίνει στο top 10 όλων πιστεύω αλλά καθαρά και μόνο λόγω του χαμηλού ανταγωνισμού και επιπέδου.

  16. Τι ωραία έκπληξη αυτή!! Υπέροχη μελωδία στο στυλ του Die for you!! Θα πιάσει και κοινό και επιτροπές! Ενθουσιάστηκα! Το τρίτο καλό τραγούδι στο διοργάνωση μετά την Ιταλία και τη Γαλλία! Μπράβο στο κοινό που αγνοησε το τσίρκο την Κέρλι με το κακιστο τραγούδι της.

  17. ΈΒΔΟΜΗ στα στοιχήματα η Εσθονία μέσα σε μθα ώρα! Τις επόμενες 2 μέρες θα είναι και 4 αδα προβλέπω ! Θυμηθείτε το. Μπράβο στην κομματαρα. Και μπράβο και στους εμπνευσμένους στιχουργους και συνθέτες της συμμετοχής τους. Αυτό είναι ρομαντικό τραγούδι και οχι κάτι άλλα….γκουχ γκουχ:))

  18. Για μένα είναι ένα πάρα πολύ καλό τραγούδι. Εξαιρετική η μελωδία, η μουσική και τα φωνητικά
    που το κάνει να ξεχωρίζει και να το θυμάσαι. Μοιάζει γνώριμο σαν να το έχεις ξανακούσει και δεν θεωρώ αρνητικό ότι θα μπορούσε να είναι τραγούδι των 90s ή και 80s ακόμα!

    Σκηνικά δεν το βρήκα κακό,όσο στυλιστικά όσον αφορά την Laura. Αλλά αυτά διορθώνονται. Δεν μπορώ να προβλέπω πως θα τα πάει αλλά τελικό νομίζω θα περάσει άνετα. Επιτέλους ξεκόλλησε το top μου στις πρώτες θέσεις!

    1.Ιταλία 9,5/10
    2.Γαλλία 8/10
    3.Εσθονία 8/10
    4.Φινλανδία 8/10
    Όλα τα υπόλοιπα κάτω από τους 7 βαθμούς.

    Μέχρι στιγμής κανένα μα κανένα δεν απειλεί την Ιταλία και τη δυναμική της. Στα στοιχήματα, στα
    Polls και στα views καθώς είναι το μοναδικό που σαρώνει στο διαδίκτυο. Αν και έχουμε ακόμα 20 τραγούδια να ακούσουμε δεν νομίζω να βγουν πολλά φαβορί. Να δούμε η Αυστραλία και η Ρωσία τι θα στείλουν!

  19. Kerli δικαίως εκτός. Από τις χειρότερες σκηνικές προσεγγίσεις απόψε. To δε ρεφρέν παντελώς ανύπαρκτο. Τα φωνητικά προς το τέλος οικτρά!
    Όσον αφορά το νικητήριο κομμάτι, τουλάχιστον είναι μελωδικό και νοσταλγικό, ωστόσο χρειάζεται διορθώσεις. Τα κοντινά πλάνα είναι αμήχανα, η έλλειψη χημείας παραπάνω από φανερή κι η Laura πρέπει να βελτιωθεί τόσο φωνητικά όσο κι ενδυματολογικά. Ο Koit πολύ καλός αν εξαιρέσεις τις αυτάρεσκες πόζες του.
    6,5/10
    Κάπου στο #10 με #13 για την ώρα στη λίστα μου

  20. Μπράβο στους Εσθονούς για την επιλογή, υπέροχο τραγούδι και ευτυχώς γλιτώσαμε από την Kerli! Αξίζει να βρεθεί στον τελικό, ωστόσο χρειάζεται δουλειά τόσο φωνητικά από την πλευρά της Laura, όσο και σκηνικά για να μη βγαίνει αμήχανο. Επιτέλους, θα προστεθεί μια νέα συμμετοχή στην πεντάδα μου…!

  21. Αρκετα καλο τραγουδι απο δυο εξαιρετικες φωνες
    ΜΥ ΤΟΠ
    1.ΦΙΛΑΝΔΙΑ
    2.ΙΤΑΛΙΑ
    3.ΚΥΠΡΟΣ
    4.ΚΡΟΑΤΙΑ
    5.ΓΕΩΡΓΙΑ
    6.ΜΟΛΔΑΒΙΑ
    7.ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
    8. ΟΛΛΑΝΔΙΑ
    9. ΑΛΒΑΝΙΑ
    10 ΕΣΘΟΝΙΑ
    11.ΔΑΝΙΑ
    12.ΛΕΤΤΟΝΙΑ
    13.ΣΛΟΒΕΝΙΑ
    14.ΕΛΒΕΤΙΑ
    15.ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    16. ΗΒ
    18.ΑΥΣΤΡΙΑ
    19.ΟΥΚΡΑΝΙΑ
    20.ΙΣΠΑΝΙΑ
    21.ΓΑΛΛΙΑ
    22.ΟΥΓΓΑΡΙΑ

  22. Πολύ ωραία επιλογή από την Εσθονία! Μελωδικό τραγούδι που σου μένει κατευθείαν. Ευτυχώς, δε θα φάμε στη μάπα το Animal spirit, ήταν εκνευριστικότατο! Από αυτά που προκρίθηκαν στην 3αδα και το This Love ήταν δυνατό, όπως αδυναμία είχα και στη γλυκιά Ariadne. Καλή επιτυχία στη συμπαθή χώρα της Βαλτικής με τις πολύ καλές συμμετοχές των τελευταίων ετών. 6/10 για αρχή και 9/23 στο ΤΟΡ μου

  23. Συμπαθητικό τραγούδι αυτό της Εσθονίας , ακούγεται ευχάριστα…Πέρα από αυτό θα ήθελα να ζητήσω από τον Ogae να επαναφέρει το ημερολόγιο με τους ημετελικούς και τους Εθνικούς Τελικούς των χωρών.Από τότε που άλλαξε μορφή και δομή η ιστοσελίδα, αφαιρέθηκε αυτή η πληροφόρηση..Ευχαριστώ

  24. Ομορφο και γλυκο τραγουδι !!! Μου αρεσει πολύ !!! Γιατι μου θυμιζει το στυλακι της δεκαετιας του ογδοντα των modern talking ??? Σιγουρα δεν το εγραψε ο dieder bohlen ??? Πολύ ομορφο και για μενα το καλυτερο μεχρι τωρα !!!

  25. Αγαπητέ φίλε “eurovision greece” …. μάλλον με μπερδεύεις… Δεν αλλάζω ονόματα ….γιατι να το κάνω…?

    • δηλαδη συμπτωματικα στο ιδιο αρθρο δυο διαφορετικα ατομα εκαναν εκκληση στον ogae greece να επαναφερουν το calendar;

  26. Αρκετά ωραίο τραγούδι, οι τραγουδιστές δεν μου πολύ αρέσουν…ούτε σκηνικά με ξετρέλανε. 7/10 για αρχή!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ