H KSENYA SIMONOVA στην τελετή λήξης των SPECIAL OLYMPICS!

Το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2011 έπεσε η αυλαία των Διεθνών Αγώνων για Αθλητές με νοητική στέρηση SPECIAL OLYMPICS – ATHENS 2011 στο υπέροχο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας. Τις τελετές έναρξης και λήξης ανέλαβε ο χαρισματικός χορογράφος ΦΩΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ,στον οποίο ΕΛΛΑΔΑ & ΡΩΣΙΑ χρωστούν τις μοναδικές νίκες τους στο διαγωνισμό Eurovision (2005 & 2008, αντίστοιχα), και που στο ενεργητικό του έχει ακόμα 2 δεύτερες θέσεις (Ρωσία 2006, Ουκρανία 2008), 1 τρίτη (Ελλάδα 2004), 1 έκτη (Λευκορωσία 2007) και 1 έβδομη (Ελλάδα 2009), αλλά και τις ενάρξεις και διαλείμματα Ημιτελικoύ και Τελικού του Διαγωνισμού EUROVISION – ATHENS 2006!
Πολλοί καλλιτέχνες – Έλληνες κυρίως – έδωσαν δυναμικό παρόν στις δύο τελετές (έναρξης και λήξης), αλλά μοναδική πραγματικά στιγμή κατά την τελετή λήξης, υπήρξε η παρουσία της Ουκρανής καλλιτέχνιδος KSENYA SIMONOVA, που σε ελάχιστο χρόνο απεικόνισε την Ιστορία της Ελλάδας, από την Αρχαιότητα μέχρι τους Βυζαντινούς χρόνους, εν μέσω δυνατών χειροκροτημάτων από τους πολυπληθείς θεατές του Σταδίου!
Η νεαρή ζωγράφος θριάμβευσε στο σώου OYKΡΑΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ, όταν αποτύπωσε με άμμο τη θηριωδία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάνοντας Επιτροπή και κοινό να ξεσπάσουν σε λυγμούς!

Η δε καριέρα της εκτινάχτηκε στα ύψη διεθνώς, αφού είναι μοναδική στο είδος της, υπήρξε δε, προσωπική επιλογή του Φωκά Ευαγγελινού η παρουσία της στα Special Olympics!
Toν περασμένο Μάιο στον 56ο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον στη Γερμανία, η Ksenya Simonova εμφανίστηκε στη σκηνή του Dusseldorf Arena, δημιουργώντας ζωντανά με την τέχνη της άμμου συγκλονιστικά γραφικά στην ουκρανική συμμετοχή με τίτλο ANGEL, που ερμήνευσε η νεαρή Μika Newton, συντελώντας καθοριστικά ώστε το κομμάτι να καταλάβει την τιμητική 4η θέση στο βαθμολογικό πίνακα!

Μια πραγματικά σημαντική στιγμή στην τελετή λήξης των επιτυχημένων, παρά την οικονομική κρίση, SPECIAL OLYMPICS 2011, που διοργάνωσε φαντασμαγορικά, πλην λιτά η χώρα μας!

Αλέξανδρος Ι. Ρούσσος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ