“Το Last Dance περνάει ένα αισιόδοξο μήνυμα”, δηλώνει η Stefania!

Μόλις πριν από τρεις μέρες κυκλοφόρησε το Last Dance, η 41η συμμετοχή της χώρας μας στο διαγωνισμό της Eurovision. Όπως είναι λογικό, η Stefania, η 18χρονη εκπρόσωπος της χώρας μας είναι το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο των ημερών. Οι εμφανίσεις της σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι αρκετές και ιδιαίτερα προσεγμένες.

Σε μια συνέντευξή της στο περιοδικό “Gala” και τη Μαρία Λεμονιά, η Στεφανία Λυμπερακάκη συναντά το διάσημο θείο της, τον ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου και ξεφεύγοντας από τα τυπικά μαθαίνουμε τις πρώτες τις εντυπώσεις μετά την κυκλοφορία της συμμετοχής της, την καθημερινότητα της στην Ολλανδία την εποχή του κορονοϊού, αλλά και τη σχέση της με την Ελλάδα ως παιδί του εξωτερικού. Μάλιστα ο Γιάννης Στάνκογλου μόνο καλά λόγια είχε να πει για την ταλαντούχα ανιψιά του η οποία διαπρέπει στον καλλιτεχνικό χώρο της Ολλανδίας, ενώ όπως δήλωσε θα έχει ένα λόγο παραπάνω να παρακολουθήσει φέτος το διαγωνισμό της Eurovision.

Στο τέλος της συνέντευξης, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο “Hilton” όπου διαμένει η Στεφανία, ακολούθησε φωτογράφηση υπό την επίβλεψη του ενδυματολόγου της φετινής αποστολής, του κ. Βρεττού Βρεττάκου.

Το μεγάλο στοίχημα της Στεφανίας

Η συνέντευξη γίνεται εξ’ ολοκλήρου στα ελληνικά. Η Στεφανία εδώ και ένα χρόνο κάνει εντατικά μαθήματα ελληνικών. Ήταν το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό της να μπορεί να συνομιλεί στα ελληνικά. Της ήταν αδιανόητο να μην καταλαβαίνει τι την ρωτούσαν ή να χρειάζεται διερμηνέα για να μπορεί να επικοινωνήσει. Επιτέλους, έμαθε τη γλώσσα αναφέρει χαμογελώντας.

Η Ελλάδα είναι αυτό το φως

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πως αισθάνεται κάθε φορά που επιστρέφει στην Ελλάδα, η Στεφανία είναι αφοπλιστική. “Σαν να επιστρέφω σπίτι μου“. Σαν παιδί ομογενών, η ίδια μεγάλωσε στην Ολλανδία όπου και διαμένει. Φροντίζει όμως με την οικογένειά της να τηρεί όλες τις ελληνικές παραδόσεις όπως ο κυριακάτικος εκκλησιασμός και το οικογενειακό τραπέζι που ακολουθεί. Η επιστροφή στην πατρίδα της όμως είναι κάτι το διαφορετικό.

Η Ελλάδα είναι Ελλάδα, αυτό το φως, η ενέργεια που υπάρχει, ο τρόπος ζωής είναι κάτι που εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε.

Οι αντιδράσεις της μετά την κυκλοφορία του Last Dance

Τον τελευταίο μήνα η Στεφανία βρίσκεται μαζί με τη μητέρα της στη χώρα μας όπου κάνει εντατικές πρόβες για τη συμμετοχή της στη σκηνή της Eurovision. Για την ίδια δεν είναι η πρώτη φορά που μένει τόσο καιρό στη χώρα μας και μάλιστα της αρέσει πάρα πολύ καθώς εργάζεται με αξιόλογους καλλιτέχνες, όπως ο Δημήτρης Κοντόπουλος, οι Arcade, ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η συναναστροφή της με όλους αυτούς, με την ομάδα που θα βρεθεί μαζί της επί σκηνής, με τους ανθρώπους της ΕΡΤ, της έχουν δείξει πως η εξωστρέφεια είναι χαρακτηριστικό όλων των Ελλήνων και όχι μόνο δικό της όπως νόμιζε.

Το “Last Dance” έχει αποσπάσει ήδη πολύ θετικές κριτικές. ΠΕΡΝΑΕΙ ένα ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ μήνυμα, ότι κάθε τέλος είναι και μία αρχή.

Η Στεφανία δηλώνει πολύ χαρούμενη από τις αντιδράσεις του κόσμου μετά το πρώτο άκουσμα του “Last Dance”. “Ο κόσμος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το έχουν αγκαλιάσει. Είναι ένα uptempo κομμάτι με εξαιρετική μελωδία, ενώ με τους στίχους και το βίντεο κλιπ περάσαμε ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι κάθε τέλος είναι και μία αρχή.

Πόσο επηρέασε την καθημερινότητά της η πανδημία

Για τη Στεφανία, όπως και για όλο τον κόσμο, η πανδημία επηρέασε την καθημερινότητα της. Σαν ένα παιδί 18 χρονών το κακό είναι ότι οι ελευθερίες που περίμενε να έχει με την ενηλικίωση της και τις οποίες φαντάζονταν από τα 15 ή 16 της χρόνια, μπήκαν στον πάγο για το διάστημα που διαρκεί αυτή η κατάσταση. Το ίδιο είναι βέβαια για όλα τα παιδιά της ηλικίας της. Ακόμα και σε επαγγελματικό επίπεδο, η πανδημία την επηρέασε. Η ακύρωση του διαγωνισμού τη στεναχώρησε αρκετά, αλλά η απόφαση της ΕΡΤ να ανανεώσει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό της της έδωσε τεράστια χαρά.

Οφείλω ένα τεράστιο “ευχαριστώ” στην ΕΡΤ καθώς ήταν από τους πρώτους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς στην Ευρώπη που επιβεβαίωσε τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό του 2021 μετατρέποντας τη στεναχώρια μου σε χαρά μέσα σε λίγες ώρες.

Περισσότερα θα διαβάσετε στο “Gala” που κυκλοφόρησε σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα εμφανιστεί στον Β΄ Ημιτελικό, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαΐου 2021.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της Ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2021!

[Πηγή: Gala/ Συνέντευξη: Μαρία Λεμονιά/ Φωτογραφίες: Νικόλας Κομίνης]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γλυκυτατο κοριτσακι. Περα απ το τραγουδι, που ειναι υποκειμενικο το αν αρεσει ή οχι, μπραβο στην ΕΡΤ που της εδωσε μια δευτερη ευκαιρια. Οπως κι αν τα παει, σε τοσο μικρη ηλικια εχει κανει πραγματα που αλλοι δεν φανταζονται καν. Μονο γι αυτο μπραβο της!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ