ΕΛΒΕΤΙΑ: H NELLA MARTINETTI ταξίδεψε στη γειτονιά των αγγέλων..

Το 1983 στο Μόναχο έγραψε τους στίχους του κομματιού IO COSI NON CI STO (Εγώ έτσι δε μένω) που ερμήνευσε η MARIELLA FARRE σε μουσική των Thomas Gonzenbach & Remo Kessler (15η θέση με 28 βαθμούς).

Τρία χρόνια αργότερα (1986) στο Bergen συνεργάζεται με τον Τούρκο συνθέτη Atilla Sereftug και παρουσιάζουν το υπέροχο PAS POUR MOI (Δεν είναι για μένα), με εκπληκτική ερμηνεύτρια την όμορφη DANIELA SIMONS, που κατέλαβε τη θέση με 140 βαθμούς.

 

Το 1988 οι ίδιοι δημιουργοί επανέρχονται στο διαγωνισμό, στον οποίο ‘κάνουν δώρο’ την τότε ανερχόμενη και σημερινή Super Star CELINE DION,καναδικής καταγωγής που επιστρέφει με το βραβείο (με διαφορά μόλις 1 βαθμού από τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου). Το τραγούδι που ερμήνευσε άψογα στο Δουβλίνο ήταν το NE PARTEZ PAS SANS MOI (Μη φεύγετε χωρίς εμένα),που συγκέντρωσε 137 βαθμούς, και μέχρι φέτος, 23 χρόνια μετά, είναι το τελευταίο γαλλόφωνο βραβείο στο διαγωνισμό!

Χαρακτηριστικό έχει μείνει το στιγμιότυπο, όπου ο νικητής της προηγούμενης χρονιάς, Johnny Logan, απονέμει με μια μεγαλειώδη υπόκλιση στη γλυκειά,χαμογελαστή Nella Martinetti το βραβείο στίχου!
Το μοιραίο συνέβη στην πόλη Mannedorf!
Πάντα θα μας συντροφεύει το πλατύ χαμόγελο της!
Είναι σίγουρο πως εκεί που πηγαίνει θα συναντήσει ”τα μαγικά πουλιά και τους νέους ποιητές”,που τόσο περιγραφικά παρουσιάζει στο νικητήριο τραγούδι της!

Αλέξανδρος Ι Ρούσσος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ