ΕΛΒΕΤΙΑ: Υποβολή συμμετοχών από 1η Σεπτεμβρίου!

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ελβετίας, SRF, ανακοίνωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους για την εκπροσώπηση στη Γιουροβίζιον 2022. Η προθεσμία ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Συμμετοχή ανοιχτή σε όλους

Η διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου της Ελβετίας δεν θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, όπως πέρυσι. Κάθε ενδιαφερόμενος τραγουδοποιός θα μπορέσει να συμμετάσχει με τη δική του δημιουργία. Πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία επιλογής θα δοθούν περί τα μέσα Αυγούστου.

Επιλογή μέσω επιτροπών

Αυτό που ήδη γνωρίζουμε σχετικά με τον τρόπο επιλογής είναι ότι δύο κριτικές επιτροπές θα επιλέξουν την ελβετική συμμετοχή για το 2022. Ένα πάνελ 100 ατόμων και μια κριτική επιτροπή 20 ατόμων που θα αποτελείται από ειδικούς της μουσικής από όλο τον κόσμο θα είναι επιφορτισμένοι με την επιλογή.

Η Ελβετία συμμετείχε στη Γιουροβίζιον 2021 με τον Gjon’s Tears και το τραγούδι Tout l’Univers. Κατετάγη 3ος με 432 βαθμούς.

πηγή: eurovoix.com

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ