ΕΛΒΕΤΙΑ: Η Sacha Jean-Baptiste τη σκηνοθετική επιμέλεια του “Tout l’ Univers”!

Το SRF, ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας της Ελβετίας, μετά τη στήριξη στο πρόσωπο του νεαρού φέρελπι Gjon’s Tears, δείχνει ότι εμπιστεύεται άτομα με εμπειρία στο χώρο της Eurovision.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση “Tout l’ Univers” έχει αναλάβει η Sacha Jean-Baptiste.

Μέσα από μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το SRF επιβεβαίωσε πως η έμπειρη Σουηδή χορογράφος θα προσπαθήσει να αποδώσει οπτικά την αισθητική του ελβετικού τραγουδιού. Οι πρόβες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό για ένα εκ των μεγάλων φαβορί για το φετινό διαγωνισμό.

Η Sacha Jean-Baptiste στη Eurovision

Για τη Sacha Jean-Baptiste οι συστάσεις περιττεύουν. Η ίδια έχει στο ενεργητικό της πολλές επιμέλειες συμμετοχών καλλιτεχνών στο διαγωνισμό της Eurovision. Το 2019 είχε ξανασυνεργαστεί με την ελβετική τηλεόραση καθώς είχε επιμεληθεί τη συμμετοχή του Luca Hänni “She got me” ο οποίος κατέκτησε την τέταρτη θέση.

Μη λησμονήσουμε βέβαια τη συμμετοχή της Τάμτας, η οποία με το “Replay” κατέκτησε τη δέκατη τρίτη θέση για λογαριασμού της Κύπρου.

Μια ανάσα από τη νίκη έφτασε το 2018 με τη δεύτερη θέση που κατέκτησε η Ελένη Φουρέιρα με το Fuego ξανά για λογαριασμό της Κύπρου. Μεταξύ άλλων έχει αναλάβει τη σκηνοθετική επιμέλεια των Equinox (Βουλγαρία 2018), της Jessica Mauboy (Αυστραλία 2018), των Minus one (Κύπρος 2016), της Loreen (Σουηδία 2012), του Isaiah (Αυστραλία 2017), του Kristian Kostov (Βουλγαρία 2017), των συμμετοχών της Γεωργίας (2015-2017) και της Αρμενίας (2016, 2017).

Για το 2020, η Sacha Jean-Baptiste είχε αναλάβει μεταξύ άλλων και τη σκηνοθετική επιμέλεια του Repondez-moi, της συμμετοχής του Gjon’s Tears στον περσινό ακυρωθέντα διαγωνισμό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του OGAE Greece, οι αρχικές σκέψεις τη ίδιας όπως και του Gjon ήταν να κρατήσουν μέρη της περσινής εμφάνισης για το φετινό διαγωνισμό.

Υπεύθυνη και για τη σκηνική παρουσίαση της Αλβανίας

Στο φετινό διαγωνισμό, εκτός της Ελβετίας, η Sacha Jean-Baptiste θα επιμεληθεί της παρουσίασής του Karma, της συμμετοχής της Anxhela Peristeri για λογαριασμό της Αλβανίας. Αναμφισβήτητα μια ακόμα πρόκληση καθώς τα δύο τραγούδια βρίσκονται στον ίδιο ημιτελικό, και μάλιστα και τα δυο στο δεύτερο μισό. Τα δυο τραγούδια είναι εντελώς διαφορετικού στυλ, αλλά με τραγουδιστές που τους ενώνει η κοινή καταγωγή μεταξύ άλλων.

Η Ελβετία θα συμμετάσχει στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision με τον Gjon’s Tears και το τραγούδι Tout l’ Univers. Το τραγούδι υπογράφουν οι  Wouter Hardy, Nina Sampermans και Xavier Michel.

Για όλα τα νέα σχeτικά με την Ελβετική συμμετοχή στο διαγωνισμό της Eurovision ακολουθείται πιστά το www.ogaegreece.com

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ