ΔΑΝΙΑ: Το “Only Teardrops” είχε απορριφθεί το 2012 από άλλη χώρα!

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα BT της Δανίας έδωσε εχθές, Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019, η Lise Cabble, ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός με μεγάλη και σημαντική συμμετοχή στον εθνικό τελικό της χώρας “Dansk Melodi Grand Prix” εδώ και χρόνια. 

Μεταξύ άλλων, μίλησε για την σύνθεσή της “Only Teardrops” η οποία όχι μόνο κατάφερε να κερδίσει τη πρώτη θέση του μουσικού φεστιβάλ της Δανίας, αλλά να πετύχει και τη πρωτιά στον ίδιο τον διαγωνισμό της Eurovision του 2013, εξασφαλίζοντας έτσι ένα ακόμη βραβείο στην πορεία της χώρας στον εν λόγω θεσμό.

Όπως εξομολογήθηκε και αποκάλυψε η δημοφιλής τραγουδοποιός, το “Only Teardrops” γράφτηκε το 2012 και είχε κατατεθεί για τον εθνικό τελικό της Γερμανίας. Ωστόσο, οι παραγωγοί του NDR απέρριψαν τη συμμετοχή μη θέλοντας το κομμάτι να διαγωνιστεί στον εθνικό τους τελικό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, την επόμενη χρονιά, η Cabble να το καταθέσει στον αντίστοιχο τελικό της Δανίας με τη φωνή της Emmelie de Forest!

Πηγή: “Dansk Melodi Grand Prix 2013” | DR

Η άμεση αποδοχή που είχε το συγκεκριμένο κομμάτι στο πλήθος, προμήνυε την επιτυχία που θα γνώριζε στη πορεία. Το “Only Teardrops” κατάφερε να επικρατήσει στον Δανικό τελικό και συμμετείχε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2013 ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη. Έχοντας συγκεντρώσει 281 βαθμούς συνολικά (μεταξύ των οποίων οχτώ δωδεκάρια), τη βραδιά του Τελικού, το “Only Teardrops” επιβεβαίωσε όλα τα γραφεία στοιχημάτων και χάρισε στη Δανία τη 3η της νίκη, μετά τις αντίστοιχες τις χρονιές 1963 και 2000.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για περισσότερες ειδήσεις από τον θεσμό της Eurovision! 

Πηγή: BT 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ