ΔΑΝΙΑ: Στις 6 Μαρτίου ο τελικός του Dansk Melodi Grand Prix!

 

Το DR, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Δανίας, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα του κανόνες για το DMGP 2021! Επίσης, ανακοίνωσε και την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού, στις 6 Μαρτίου 2021. Το φετινό show θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη, στο DR Byen. Συνολικά οκτώ συμμετοχές θα λάβουν μέρος στην τελική βραδιά και ο νικητής θα έχει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη Δανία στο Ρότερνταμ.

Από σήμερα λοιπόν ξεκίνησε η περίοδος υποβολής συμμετοχών τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τους καλλιτέχνες. Οι δημιουργοί μπορούν να καταθέσουν περισσότερα από ένα τραγούδια στο διαγωνισμό, οι καλλιτέχνες όμως επιτρέπεται να συμμετάσχουν μόνο με ένα υποψήφιο τραγούδι. Καλλιτέχνες και δημιουργοί πρέπει να είναι υπήκοοι της Δανίας ή να είναι παντρεμένοι με Δανό υπήκοο ενώ η ηλικία των υποψηφίων καλλιτεχνών θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 16 έτη. Η καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση τραγουδιών και υποψηφίων ορίζεται η 20η Νοεμβρίου.

Το Dansk Melodi 2020, ήταν ο μοναδικός εθνικός τελικός ο οποίος πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές λόγω της πανδημίας του SARS-CoV-2!  Νικητές του DMGP 2020 ήταν οι οι BEN & TAN με το τραγούδι “YES”! Το DR, όπως και όλες οι σκανδιναβικές χώρες, από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσαν ότι για το 2021, θα διεξαχθεί εκ νέου διαγωνισμός για τον εκπρόσωπο αλλά και για το τραγούδι της Δανίας.

 Η Δανία στη Eurovision

Η Δανία πραγματοποίησε τη πρώτη της εμφάνιση στον διαγωνισμό της Eurovision το 1957, στον 2ο μόλις διαγωνισμό τραγουδιού. Η παρθενική αυτή συμμετοχή όχι μόνο κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση ανάμεσα σε αλλά έχει μείνει και στην ιστορία εξαιτίας του… παθιασμένου φιλιού διάρκειας 11 δευτερολέπτων που είχαν ανταλλάξει οι Birthe Wilke και Gustav Winckler στο τέλος της ερμηνείας τους!

  

H Δανία είναι μία χώρα που μέχρι στιγμής μετρά τρεις νίκες! Η πρώτη ήρθε το 1963 όταν στον διαγωνισμό συμμετείχε το ζευγάρι των Grethe και Jørgen Ingmann το οποίο ερμήνευσε το νοσταλγικό «Dansevise». Η δεύτερη νίκη, ήρθε για τη χώρα πολλά χρόνια αργότερα: το 2000 τα αδέρφια Olsen (Jørgen και Niels) τραγούδησαν στο Globe Arena της Στοκχόλμης (Σουηδία) «Fly on the wings of love» και με 195 βαθμούς κατέκτησαν τη πρώτη θέση! Το 2013, η Δανία κέρδισε ακόμη ένα βραβείο για δεύτερη φορά επί Σουηδικού εδάφους! Νικήτρια αυτή τη φορά η Emmelie de Forest χάρη στο τραγούδι «Only Teardrops».

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της συμμετοχής της Δανίας στη Eurovision 2021!

Πήγη: DR

 

 

 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ