?? ΔΑΝΙΑ: Με το “YES” και τους BEN & TAN στη Eurovision 2020!

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε ο εθνικός τελικός της Δανίας  Dansk Melodi Grand Prix (DMGP) και τη χώρα θα εκπροσωπήσουν στη Eurovision 2020 οι BEN & TAN με το τραγούδι “YES”.

Το DMGP 2020 διεξήχθει στο Royal Arena της Κοπεγχάγης, σε μια εντυπωσιακή ομολογουμένως σκηνή, αλλά χωρίς την παρουσία κοινού!

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν η Hella Joof και ο Rasmus Bjerg, οι οποίοι άνοιξαν το show και ακολούθως συντόνισαν μια συζήτηση με τους μουσικούς παραγωγούς του DMGP και καλεσμένους.

Οι 10 συμμετέχοντες του εθνικού τελικού παρουσίασαν τα τραγούδια τους με τη συνοδεία για πρώτη φορά μετά το 1999 ζωντανής ορχήστρας! Πριν από κάθε εμφάνιση προβαλλόταν ένα εισαγωγικό video παρουσίασης των καλλιτεχνών.

Η σειρά εμφάνισης των φιναλίστ ήταν (κάνοντας κλικ πάνω στον τίτλο μπορείτε να δείτε την εμφάνισή τους-ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ):

  1. BEN & TAN – Yes
  2. Isam B – Bølger
  3. Maja og De Sarte Sjæle – Den eneste goth i verden
  4. Benjamin Kissi – Faith
  5. Emil – Ville ønske jeg havde kendt dig
  6. Sys Bjerre – Honestly
  7. Jamie Talbot – Bye Bye Heaven
  8. Sander Sanchez – SCREENS
  9. Kenny Duerlund – Forget it all
  10. Jasmin Rose ft. RoxorLoops – Human

Ο εθνικός τελικός διεξήχθη σε δύο γύρους: τρία τραγούδια επιλέχθηκαν από τον πρώτο γύρο και στη συνέχεια διαγωνίσθηκαν στο γύρο του superfinal για την ανάδειξη του νικητή. Αυτά ήταν:

  1. BEN & TAN – Yes
  2. Sander Sanchez – SCREENS
  3. Emil – Ville ønske jeg havde kendt dig

Η ψηφοφορία διεξήχθη μέσω SMS και εφαρμογής. Μέσω της εφαρμογής υπήρχε η δυνατότητα να ψηφίζεται κάθε συμμετοχή μία μόνο φορά σε κάθε γύρο ψηφοφορίας.

Στον superfinal νικητές αναδείχθηκαν οι BEN & TAN με το “YES” που έλαβαν το 61% των ψήφων!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ BEN & TAN

Πρόκεται για ένα ντουέτο που δημιουργήθηκε για το Dansk Melodi Grand Prix 2020 και κατ’επέκταση για τη Eurovision 2020 και αποτελείται από τον 17χρονο Benjamin Rosenbohm και την 22χρονη Τanne Amanda Balcells. Και οι δύο είχαν συμμετάσχει στο X Factor της Δανίας το 2019, αλλά όχι ως ντουέτο. Το τραγούδι “Yes” με το οποίο θα εκπροσωπήσουν τη Δανία στη Eurovision 2020 γράφτηκε από δύο Σουηδούς τραγουδοποιούς τον Jimmy Jansson και τη Linnea Deb, όπως και από το Δανό συνθέτη Emil Adler Lei, οποίος συμμετείχε και στη περσινή συμμετοχή της Δανίας “Love Is Forever” με τη Leonora.

Πως σας φαίνεται το “YES”;

Ψηφίστε στο poll μας και βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Δανίας στη Eurovision 2020!

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Δανίας στη Eurovision 2020; / How do you rate the Danish entry in Eurovision 2020?

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της συμμετοχής της Δανίας στη Eurovision 2020!

[Πηγή/Φωτογραφία: DR]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καμία έκπληξη εδώ, ήταν οι καλύτεροι. Αν η κοπέλα γίνει πιο εκφραστική (δεν βοήθησε βέβαια και άδεια παγωμένη αίθουσα απόψε), μπορεί να πάει εξαιρετικά καλά στο Ρότερνταμ.

  2. Δεν θέλω να σχολιάσω το τραγούδι αλλά το άδειο στάδιο δεν παρακολούθησα τον τελικό παρά μόνο είδα τώρα το νικητήριο τραγούδι αλλά έχω να πω οτι με έπιασε κατάθλιψη βλέποντας ένα τόσο μεγάλο στάδιο χωρίς καθόλου κόσμο . Ελπίζω να μην συμβεί αυτό και στο Ρότερνταμ γιατί θα είναι πραγματικά καταθλιπτικό ή τουλάχιστον να βρουν έναν τρόπο μα βρίσκεται εκεί το κοινό έστω και διαδικτυακά δηλ.. με ολογραμματα ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων …

  3. Μια κλισέ μετριότητα όπως πολλές φορές στέλνει η Δανία. Νερόβραστο θα το χαρακτήριζα.

  4. Αδύναμος τελικός (όχι λόγω άδειων θέσεων, ελλείψει καλών τραγουδιών). Εγώ προτιμούσα το Forget It All αλλά ήταν φανερό ότι θα κέρδιζε το Yes. Δεδομένου ότι συμμετέχει στον β ημιτελικό νομίζω οτι θα περάσει άνετα στον τελικό.
    Καλή επιτυχία Δανία!

  5. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά είναι η 1η χρονιά τα τελευταία χρόνια,που δεν υπάρχει ξεκαθαρο φαβορί για νίκη!Σχεδόν κάθε χρόνο με την ανακοίνωση των τραγουδιών υπήρχε ένα ξεκάθαρο φαβορί πχ πέρυσι η Ολλανδία,πρόπερσι η Νετα,το 17 η Πορτογαλία
    Φέτος,προς το παρόν,στα στοιχήματα υπάρχουν 2-3 χωρες που πηγαινοέρχονται στην 1η θέση αλλά θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση απο κοινό κ διαφορετική απο επιτροπές πχ Λιθουανία
    Κερδισμένη πιστεύω μπορεί να βγει η Ελβετία και η Ρουμανία..
    Η Ελλάδα,λόγω των slow τραγουδιών που μαζέψαμε πιστεϋω θα πάει καλά ΑΝ έχει καλή εμφάνιση και μπορεί να τραγουδήσει,και όταν λέω καλά εννοώ 12-14η θέση
    Για να δούμε αν θα γίνει η έκπληξη από τς 5 χώρες που δημοσιεύσουν τα τραγούδια τους ως τη Δευτέρα ή τη Ρωσία(την άλλη Παρασκευή)

    Διάβασα πως θα εμφανιστεί στον τελικό η Demi Lovato μιας και πρωταγωνιστεί στην ταινία για την Eurovision,και μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στα Grammys και στο super bowl που θεωρήθηκε ο δευτερος καλυτερος μετά την Whitney
    Λογικά θα ερμηνεύσει και το I love me,που είναι #1 στο itunes της αμερικής

  6. Εντααααάξει, απόψε οι σκανδιναβικές έδειξαν πως καμιά δε θέλει να νικήσει! ?
    Η φετινή χρονιά είναι η πλέον αδύναμη.
    Είμαι περίεργος να δω που θ’ αποφασίσει φέτος να το δώσει η EBU…

    • Ξεχνάς μία σκανδιναβική χώρα η οποία έλαμψε δια της απουσίας της από το σημερινό χαμηλό επίπεδο. Η Νορβηγία αρέσει δεν αρέσει φέτος πάει για υψηλή θέση και γενικά δεν έχει δείξει να μην θέλει να κερδίσει.

  7. Αρκετά γλυκανάλητο μου φαίνεται. Νομίζω ότι θα πάει καλά στο televoting, συνήθως κάτι τέτοια πάνε γύρω στα τέλη της δεκάδας ή λίγο έξω από αυτή στο κοινό. Βέβαια δεν θα έχουν εκεί ζωνταντή ορχήστρα. Εμένα δεν με ενθουσίασε, αλλά στο live που είδα τώρα τουλάχιστον μου φάνηκε οκει, θα περάσει σχετικά ευχάριστα η ώρα.
    Παρεμπιπτόντως όντως η αρένα αν και πολύ ωραία δείχνει περίεργη έτσι που είναι άδεια και πάλι καλά που έφεραν την ζωντανή ορχήστρα να γεμίσει λίγο ο χώρος.

  8. αδιαφορο.αχρωμο.αοσμο!
    χιλιες φορες συμμετοχές με υφος οπως της πορτογαλίας παρα ενα αδιαφορο προκατ αμερικανικο χιτάκι….

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ