ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οι 24 συνθέτες του «Unser Lied für Israel»

Μόλις χτες, το Γερμανικό κανάλι Das Erste αποκάλυψε τα 6 ονόματα που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ και πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα 24 ονόματα των υποψηφίων συνθετών που θα συνεργαστούν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τα 24 ονόματα της ομάδας των συνθετών

Σύμφωνα λοιπόν με το ESCKAZ, τα υποψήφια ονόματα που θα συνεργαστούν με τους 6 καλλιτέχνες είναι τα εξής:

1) Ο Steven Bashir από την Στουτγάρδη, ο οποίος – αν και δικηγόρος – έχει δουλέψει ήδη με γνωστά στους Eurofans ονόματα, όπως ο Felix Jaehn και η Alma.

2) Ο Ricardo Bettiol, είναι συνθέτης pop μουσικής από το Βερολίνο και έχει ήδη γράψει τραγούδια για Kungs και  Gestört aber GeiL.

3) Η Kristine Bogan κατάγεται από την Νέα Υόρκη, αλλά ζει στο Βερολίνο και έχει γράψει τραγούδια για το Disney Channel.

4) Ο Marcus Brosch είναι σύζυγος της  Annett Louisan, παραγωγός του τραγουδιστή Ben και των Revolverhead.

5) Ο Lukas Droese είναι τραγουδιστής, αλλά και συνθέτης από το Αμβούργο και μέσα στο 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ.

6) Ο Axel Ehnström είναι πρώην εκπρόσωπος της Eurovision του 2011, ο οποίος τραγούδησε μαζί με τον Paradise Oscar από την Φινλανδία.

7) Ο Nisse Ingwersen είναι συνθέτης που έχει γράψει τραγούδια για τον Peter Maffay, Matthias Schweighöfer και στο  περσινό  “You Let Me Walk Alone” για λογαριασμό του  Michael Schulte.

8) Ο Kelvin Jones έχει καταγωγή από την Ζιμπάμπουε, αλλά ζει τώρα στο Λονδίνο και είναι τραγουδιστής του “Only Thing We Know” του DJ “Alle Farben”.

9) Ο Richard Judge κάτοικος Λονδίνου είναι τραγουδιστής, DJ και έχει γράψει το ”Show me love” για λογαρισμό του Robin Schulz.

10) Ο David Jürgens, είναι τραγουδιστής της μπάντας Paulsrekorder και είναι συνθέτης των  Max Giesinger, Mark Forster και Glasperlenspiel.

11) Ο Michelle Leonard ζει στο Βερολίνο και έχει Βρετανικές ρίζες. Είναι συνθέτης του νούμερο ένα hit “Love Is You” αλλά και κριτής στο Popstars.

12) Η Nina Müller μουσικός από το Αμβούργο, γράφει μουσική για την τηλεόραση αλλά και για έργα. Πέρσι, ήταν και αυτή στην ομάδα σύνθεσης του “You Let Me Walk Alone”.

13) Ο Dennis Neuer συνθέτη κυρίως R & B, pop αλλά και ηλεκτρονική μουσική.

14) Ο Michael Ochs  με καταγωγή από το Λος Άντζελες, γράφει κυρίως pop, country, rock και έχει συνεργαστεί  με ονόματα, όπως ο Josh Groban και η  Helene Fischer.

15) Ο Tom Olbrich είναι παραγωγός και συνθέτης με βάση το Βερολίνο. Είναι παραγωγός του “Auf uns” του Andreas Bourani και έχει συνεργαστεί με το συγκρότημα  Silbermond και τους Nica & Joe.

16) Η Tamara Olorga από την Αυστρία γράφει  dance και Pop τραγούδια. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τον  Wincent Weiss.

17) Η Laila Samuelsen κατάγεται από το Όσλο της Νορβηγίας και έχει συνεργαστεί με παλαιούς εκπροσώπους της Γερμανίας, όπως την νικήτρια του 2010  Lena και την εκπρόσωπο του 2015 Ann Sophie.

18) Ο Tim Schou, πρώην τραγουδιστής του Δανέζικου συγκροτήματος ”A Friend In London”, το οποίο το 2011 τερμάτισε στην 5η θέση με το τραγούδι “New Tomorrow”.

19) Ο Jonas Shandel με καταγωγή από το Βανκούβερ του Καναδά.

20) Ο Oliver Som είναι συνθέτης και παραγωγός από το Λονδίνο που ζει πλέον το Βερολίνο. Έχει συνθέσει τραγούδια για την Christina Stürmer, την Louane και τον Howard Carpendale.

21) Ο Δανός  Thomas Stengaard  είναι ένας από τους συνθέτες  του “Only Teardrops” που ερμήνευσε η Emmelie de Forest και κέρδισε το 2013. Επίσης, στο περσινό Unser Lied für Lissabon ήταν στις ομάδες σύνθεσης τόσο του “You Let Me Walk Alone”, αλλά και του ”Jonah” που ήρθε στην 2η θέση.

22) Ο Duncan Townsend είναι Βρετανός και γεννημένος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εκτός από συνθέτης, είναι και τραγουδιστής.

23) Ο Andrew Tyler είναι συνθέτης του “Change Your Mind,” με το οποίο ο ELI έγινε γνωστός μέσω μίας διαφήμισης.

24) Ο Tim Uhlenbrock  είναι συνθέτης και ηθοποιός. Έχει γράψει τραγούδια για την Μadeline Juno.

Με μία ανάγνωση των mini βιογραφικών των 24 συνθετών, βλέπουμε ότι ανάμεσα τους υπάρχουν ονόματα που έχουν συνεργαστεί με νικητές της Eurovision αλλά και με ονόματα που έχουν λάβει μέρος ξανά τόσο στον Εθνικό τελικό της Γερμανίας όσο και στην Eurovision γενικότερα.

Επόμενη στάση το songwriting camp

Και αφού έγινε η επιλογή των 6 υποψηφίων καλλιτεχνών, αλλά και της ομάδα των συνθετών σειρά έχει το songwriting camp. Οι 6 καλλιτέχνες θα βρεθούν σε αυτό το songwriting camp μαζί με 24 Γερμανούς και διεθνείς στιχουργούς, συνθέτες και παραγωγούς, με σκοπό να βρουν το κατάλληλο τραγούδι για τον κάθε υποψήφιο. Η απόφαση θα είναι συλλογική τόσο για το τραγούδι όσο και για το πως θα πρέπει να παρουσιαστεί επί σκηνής στον εθνικό τελικό.

Το Unser Lied für Israel

Ο εθνικός τελικός της Γερμανίας θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο, και θα μεταδοθεί από το κανάλι Das Erste. Οικοδεσπότες της βραδιάς θα είναι η γνωστή παρουσιάστρια Barbara Schöneberger και η Ελληνικής καταγωγής Linda Zervakis.

Πως σας φαίνονται τα 24 ονόματα της ομάδας των συνθετών που θα συνεργαστούν με τους 6 καλλιτέχνες;
Μείνετε συντονισμένοι με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με το Unser Lied für Israel και την επιλογή της Γερμανίας.
[Πηγή: esckaz]

Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ