ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Ο Jendrik στη χορωδία του “10 years” του Daði Freyr!

O Jendrik στο γύρισμα του live-on-tape του (φωτογραφία: eurovision.tv)

Και σε δεύτερη συμμετοχή στη Eurovision 2021 θα ακούσουμε τον εκπρόσωπο της Γερμανίας Jendrik! Όπως ο ίδιος αποκάλυψε, είναι ένας από τους δεκάδες ανώνυμους χορωδούς που συμμετέχουν στην ισλανδική συμμετοχή “10 years” των Daði & Gagnamagnið.

Στην αρχή της χρονιάς ο Ισλανδός Daði Freyr είχε ανακοινώσει ότι ζητά χορωδούς για το τραγούδι που ετοίμαζε για τη Eurovision. Στο κάλεσμα αυτό μπορούσε να ανταποκριθεί ο οποιοσδήποτε, αρκεί να ακολουθούσε τις οδηγίες ηχογράφησης. Ο Daði υποσχέθηκε πως όλες οι σωστές ηχογραφήσεις θα συμπεριλαμβάνονταν στα προ-ηχογραφημένα φωνητικά μέρη του τραγουδιού. Αλλά ας δούμε πώς διαχειρίστηκε ο Jendrik το κάλεσμα του Daði Freyr:

Με το χαρακτηριστικό του σκανδαλιάρικο στυλ ο Jendrik δηλώνει στο βίντεο:

“Σκέφτηκα πως αν στείλω τη φωνή μου, υπάρχει πιθανότητα να είμαι όχι σε ένα αλλά σε δύο τραγούδια στη Eurovision. Επιπλέον, το ένα είναι τραγούδι του Daði! Οπότε τώρα έχω διπλές πιθανότητες να νικήσω στη Eurovision. Είμαι μια σατανική ιδιοφυΐα!

Jendrik

Ο Daði Freyr δεν φαίνεται να στεναχωρήθηκε που αποκαλύφθηκε ένας από τους χορωδούς του:

ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΣΤΗ EUROVISION;

Σύμφωνα με το άρθρο 2.2.3 του κανονισμού του διαγωνισμού της Eurovision, δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει καλλιτέχνης με παραπάνω από μία χώρα. Η περίπτωση της συμμετοχής του Jendrik όμως στα φωνητικά του ισλανδικού τραγουδιού δεν εμπίπτει στον κανόνα αυτόν. Συγκεκριμένα, (α) δεν αναφέρεται ονομαστικά η συμμετοχή του, και (β) τα φωνητικά ειδικά για φέτος είναι προ-ηχογραφημένα, οπότε δεν τίθεται θέμα κατά τη ζωντανή παρουσία των χωρών κατά τις πρόβες και το διαγωνιστικό μέρος.

Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ EUROVISION ΤΟΥ JENDRIK

Σε μια σύντομη συνέντευξή του στο γερμανικό κανάλι NDR, ο Jendrik απάντησε σε καίρια ερωτήματα, πάντα με το δικό του ιδιαίτερο στυλ. Μεταξύ άλλων μάθαμε πόσο καιρό του πήρε να διακοσμήσει το γιουκαλίλι του με 4000 στρασάκια και ότι η αγαπημένη του συμμετοχή από τη Eurovision είναι το “Think about things” του Daði Freyr!

[ Πηγή: Jendrik / eurovision.tv / wiwibloggs ]

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ