ΓΑΛΛΙΑ: Barbara Pravi: η συγγραφή του “Voilà”, το επίσημο video clip και η σύγκριση με τη Piaf!

Από τη νύχτα που ολοκληρώθηκε ο εθνικός τελικός της Γαλλίας “Eurovision France – C’est vous qui décidez!” δεν έχει σταματήσει να συζητιέται το όνομα της νικήτριας, Barbara Pravi. 

Το “Voilà” έχει γίνει δικαίως talk of the town καθότι εκτός από καθαρόαιμο γαλλικό άσμα θυμίζει έντονα παλιά καλά κομμάτια της σπουδαίας Édith Piaf που όλοι αγαπήσαμε. Πως όμως έγραψε η ίδια η Pravi το συγκεκριμένο κομμάτι; Και γιατί έχει δώσει τόση μεγάλη έμφαση στο video clip του τραγουδιού που κυκλοφόρησε σήμερα; Όλες οι απαντήσεις παρακάτω…

To … κινηματογραφικό video clip!

Το επίσημο video clip του “Voilà” κυκλοφόρησε σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021. Είναι σκηνοθετημένο από την NOESYS Prod, μια εταιρεία παραγωγής οπτικοακουστικών μέσων με έδρα το Παρίσι. Έχει μια βαθιά κινηματογραφική αίσθηση. Παραβιάζοντας τους συνηθισμένους κωδικούς ενός μουσικού video, θέλει να προσφέρει στους θεατές μια συναρπαστική εμπειρία, σαν να παρακολουθούσαν μια ταινία μικρού μήκους. Το “Voilà” θα αποτελεί το πρώτο κεφάλαιο μιας μικρής ταινίας τριών μερών (τριλογία). Τα δύο επόμενα κεφάλαια θα είναι τα clips δύο ακυκλοφόρητων ακόμη τραγουδιών της Pravi τα οποία μαζί με το “Voilà” θα συμπεριληφθούν στο επερχόμενο δίσκο της.

Η σχέση της Barbara με τη Eurovision!

Κοιτάζοντας πίσω τη νίκη της στο “Eurovision France – C’est vous qui décidez!”, η Barbara παραδέχεται ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι ήδη σημαντικό μέρος της ζωής της. Παρόλο που δεν έχει περπατήσει ποτέ επάνω στη σκηνή του διαγωνισμού έχει αποτελέσει κομμάτι της ιστορίας του δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν, αφού έχει συγγράψει μεταξύ άλλων δύο συμμετοχές για τη Junior Eurovision: το “Bim-Bam-Toi” (2019, 5η θέση) και το  “J’imagine” (2020, 1η θέση). Η Pravi ευχαριστεί το γαλλικό κοινό για την ευκαιρία που της δίνεται να εκπροσωπήσει η ίδια τη χώρα στη Eurovision και θεωρεί αυτή τη νέα ευκαιρία ως «ευλογία» του να μπορεί να αντιπροσωπεύει τη Γαλλία με ένα καθαρά γαλλικό κομμάτι.

“Πόνεσα για να γράψω το “Voilà” … 

Δύσκολη και επώδυνη χαρακτηρίζει τη διαδικασία εγγραφής του “Voilà” η Barbara Pravi:

Όχι μόνο επειδή ο τίτλος του ασχολείται με το ζήτημα της αυτό-αποδοχής και της ανθεκτικότητας, αλλά και επειδή ήταν απαραίτητο να βρούμε τις ακριβείς λέξεις για να περιγράψουμε τα προσωπικά συναισθήματα…”

Αυτό που φοβόταν η ίδια σαν συγγραφέας με τους στίχους ήταν να μην εκλάβει το κοινό το “Voilà” ως εγωκεντρικό τραγούδι παρεξηγώντας τα λόγια του. Οι αυτοβιογραφικοί στίχοι συνεχίζουν να ζωντανεύουν την ίδια σαν τραγουδίστρια, η οποία παραδέχεται ότι πρέπει ακόμη να βρει την απαραίτητη δύναμη για να ερμηνεύσει αυτές τις λέξεις, οι οποίες είναι βαριές με νόημα γι ‘αυτήν.

Η Pravi δηλώνει ερωτευμένη με το κλασικό γαλλικό τραγούδι. Ήθελε να κάνει την είσοδό της σε αυτό το είδος. Παραδέχεται ότι πάνω απ ‘όλα είναι ένα τραγούδι που έρχεται κοντά στο ρεπερτόριο που λατρεύει η νεαρή γυναίκα – αυτό των Jacques-Brel, Charles Aznavour, Edith Piaf, των οποίων η μελωδία και οι στίχοι συνδυάζονται.

Η σύγκριση με τη Piaf!

Από τη πρώτη στιγμή που δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες της Pravi όλοι μίλησαν για ομοιότητες με τη Piaf. Άραγε αυτό είναι κάτι που στεναχωρεί την ίδια;

Θα ήταν κουτό να με στεναχωρεί η σύγκριση. Τις δέχομαι αυτές τις συγκρίσεις με χαρά. Η Piaf είναι είδωλο. Για έναν νέο καλλιτέχνη, οι συγκρίσεις είναι δυστυχώς ή ευτυχώς αναμενόμενες. Ε, όταν σε συγκρίνουν δε με κάποιον τόσο σπουδαίο αυτό είναι τιμή!”

Οι συγκρίσεις όμως δεν σταματούν στο κομμάτι της εξωτερικής εμφάνισης και του στυλ. Αντιθέτως, περισσότεροι ήταν αυτοί που “κατηγόρησαν” ότι η χορωδία του “Voilà” θυμίζει έντονα το “Padam, Padam” της Piaf. Τι δηλώνει σχετικά με αυτή τη τοποθέτηση η Pravi;

Δε τίθεται θέμα αντιγραφής. Ειλικρινά δεν το σκέφτηκα καθόλου όταν έγραψα το “Voilà”. Το στυλ του κλασσικού Γαλλικού τραγουδιού αυτό είναι και σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το τραγούδι μου.”

Δείτε πως αντιδρούν η Pravi και η ομάδα της βλέποντας τα πρώτα πλάνα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του video clip!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbara Pravi (@babpravi)

Υπενθυμίζουμε ότι η Γαλλία ως μέλος των BIG5 χωρών έχει δικαίωμα συμμετοχής απευθείας στον Τελικό γύρο της Eurovision, χωρίς να χρειαστεί να περάσει πρώτα από το άγχος των Ημιτελικών. Ο Τελικός της Eurovision 2021 θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Μαΐου 2021, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Γαλλίας στη Eurovision 2021! 

Πηγή: wiwibloggs / Πηγή Φωτογραφίας: eurovision.tv 

Βαθμολογήστε από το 1 μέχρι το 10 τη συμμετοχή της Γαλλίας στη Eurovision 2021 στο παρακάτω poll!

Rate (from 1 to 10) the French Eurovision 2021 entry in our poll below!

This poll is no longer accepting votes

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Γαλλίας "Voilà" με τη Barbara Pravi; / How do you rate the French entry "Voilà" with Barbara Pravi?

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ