ΓΑΛΛΙΑ: Οι πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με τον εθνικό τελικό του 2021!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 στο Apollo Théâtre στο Παρίσι, η Συνέντευξη Τύπου της Γαλλικής αποστολής στη Eurovision κατά την οποία δόθηκαν κάποιες πρώτες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του εθνικού τελικού “Eurovision France – C’est vous qui décidez!” (Γιουροβίζιον Γαλλία – Εσείς αποφασίζετε!). 

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο πρόκειται για νέο φορμάτ εθνικού τελικού δώδεκα συμμετοχών. Οι συμμετοχές έχουν προκύψει από εσωτερική επιλογή των αρμοδίων της κρατικής τηλεόρασης και θα παρουσιαστούν ζωντανά σε ένα ειδικά διαμορφωμένο show που θα σημάνει τον εθνικό τελικό. Ένας εκ των δώδεκα θα αποτελέσει τον εκπρόσωπο της Γαλλίας στη Eurovision 2021 με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται κατά 50% από τη ψηφοφορία του κοινού και κατά 50% από τη βαθμολογία μιας ειδικής κριτικής επιτροπής δέκα μελών. Την επιτροπή θα αποτελούν Γάλλοι αλλά και διεθνούς φήμης προσωπικότητες και καλλιτέχνες, που έχουν άμεση σχέση με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και είναι γνώστες του αντικειμένου.

Ήδη από τις αρχές του Δεκεμβρίου 2020 οι δώδεκα επικρατέστερες συμμετοχές έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Τα υποψήφια τραγούδια συνοδεύτηκαν από κάποια clips που είχαν γυριστεί με τον κάθε καλλιτέχνη να ερμηνεύει την αντίστοιχη συμμετοχή του σε ένα συγκεκριμένο studio όμως όλα θα έχουν και τα επίσημα video clips τους τα οποία θα δημοσιεύονται σταδιακά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σήμερα (8/1) έγινε η αρχή και δημοσιεύτηκαν τα επίσημα video clips των τραγουδιών “Tutti”, “On A Mangé Le Soleil” και “Peux-Tu Me Dire” ενώ το επόμενο στη σειρά θα είναι το “Magique”.

Υπενθυμίζουμε ότι συνολικά οι δώδεκα φετινές συμμετοχές είναι: 

  1. LMK – “Magique”
  2. Ali – “Paris Me Dit”
  3. Casanova – “Tutti”
  4. Barbara Pravi – “Voilà”
  5. Cephaz – “On A Mangé Le Soleil”
  6. Amui – “Maeva”
  7. Andriamad – “Alléluia”
  8. Philippine  – “Bah Non”
  9. Juliette Moraine – “Pourvu Qu’on M’Aime”
  10. 21 Juin Le Duo – “Peux-Tu Me Dire?”
  11. Terence James – “Je T’Emmènerai Danser”
  12. Poney X – “Amour Fou”

Μπορείτε να ακούσετε όλες τις συμμετοχές ΕΔΩ

Χωρίς κοινό ο εθνικός τελικός

Ακολουθώντας τα βήματα και άλλων χωρών όπως η Φινλανδία και η Σουηδία, η Γαλλική τηλεόραση αποφάσισε η διεξαγωγή του “Eurovision France – C’est vous qui décidez!” να γίνει σε κλειστό κύκλο, χωρίς τη παρουσία ζωντανού κοινού λόγω περιορισμών υγείας. Η βραδιά θα διεξαχθεί σε τηλεοπτικό studio στο Παρίσι, υπό τις συνθήκες ενός συνηθισμένου διαγωνισμού και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι France 2 με κεντρικό παρουσιαστή τον Stéphane Bern. Η ημερομηνία διεξαγωγής του εθνικού τελικού παραμένει ακόμη άγνωστη και θα ανακοινωθεί εν καιρώ. 

Το κοινό θα επιλέξει μέσω ψηφοφορίας τις επτά καλύτερες συμμετοχές από τις συνολικά δώδεκα οι οποίες θα πάρουν το πράσινο φως για την επόμενη φάση. Η επιτροπή έχει δικαίωμα να προσθέσει ακόμη μία συμμετοχή στην επόμενη φάση ως “Wildcard” και έτσι στη τελική φάση να διαγωνιστούν συνολικά οχτώ συμμετοχές. Κατά τη τελική φάση, οι βαθμολογίες θα μηδενιστούν και θα ξεκινήσει εκ νέου ψηφοφορία. Μέσω συνδυαστικής ψηφοφορίας (50% από τη ψηφοφορία του κοινού και 50% από τη ψηφοφορία της επιτροπής) θα κριθεί ο τελικός νικητής.

Η Κριτική Επιτροπή 

Η κριτική επιτροπή του φετινού Γαλλικού τελικού “Eurovision France – C’est vous qui décidez!” αποτελείται από τους:

  1. Amir – Γάλλος τραγουδιστής. Εκπρόσωπος της Γαλλίας στη Eurovision 2016 / Πρόεδρος της Επιτροπής
  2. Marie Myriam – Γαλλίδα τραγουδίστρια. Νικήτρια της Eurovision 1977
  3. Jean-Paul Gaultier – Γάλλος σχεδιαστής μόδας με παγκόσμια αναγνώριση
  4. Natasha St Pier – Τραγουδίστρια Καναδικής καταγωγής με δράση στη Γαλλία. Εκπρόσωπος της Γαλλίας στη Eurovision 2001
  5. Duncan Laurence – Ολλανδός τραγουδιστής. Νικητής της Eurovision 2019
  6. Chimène Badi – Γαλλίδα τραγουδίστρια. Υποψήφια να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στη Eurovision 2019
  7. André Manoukian – Γάλλος μουσικός, τραγουδοποιός και μαέστρος Αρμενικής καταγωγής
  8. Agustín Galiana – Ηθοποιός και τραγουδιστής Ισπανικής καταγωγής με δράση στη Γαλλία
  9. Élodie Gossuin – Πρώην μοντέλο με τίτλο Miss France 2001. Νυν ραδιοφωνική παραγωγός, τηλεοπτική παρουσιάστρια και πολιτικός. Από το 2016 μέχρι και το 2018 ανακοίνωνε τη βαθμολογία της Γαλλικής επιτροπής τη βραδιά της Eurovision. 
  10. Michèle Bernier – Γαλλία ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης 

Εσείς ποια συμμετοχή ξεχωρίζετε από τις συνολικά δώδεκα και ποια θα θέλατε να δείτε να εκπροσωπεί τη Γαλλία φέτος στη Eurovision; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Γαλλίας στη Eurovision 2021! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ