ΓΑΛΛΙΑ: Η επίσημη συνέντευξη τύπου της Barbara Pravi!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επίσημη συνέντευξη τύπου της Barbara Pravi φετινής εκπροσώπου της Γαλλίας και συγχρόνως ένα από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού.

O OGAE Greece έδωσε το παρόν και σας μεταφέρει όλα όσα συνέβησαν! Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Minos EMI, Universal Music Company και την Universal Music France για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε με μέλη της συντακτικής μας ομάδας.

Aucune description disponible.

Η επίσημη συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στα στούντιο Saint Germain του Παρισιού – στα οποία η ερμηνεύτρια έχει ηχογραφήσει αρκετά τραγούδια της -, με παρουσίαστρια την υπεύθυνη της γαλλικής αποστολής Alexandra Redde Amiel.

Aucune description disponible.

H Alexandra παρουσίασε την Barbara Pravi χαρακτηρίζοντας την : μυστηριώδη, μαγική, αυθεντική και ελκυστική τραγουδίστρια, ενώ χρησιμοποίησε ένα σχόλιο του Andre Manoukian : Η Barbara Pravi είναι σαν να παίρνει το βέλος από την Εdith Piaf και να το στέλνει ακόμα πιο μακριά.

Η ίδια η Barbara δήλωσε ότι έχει ιδιαίτερη ανυπομονησία και χαρά για το διαγωνισμό τα οποία έχουν ήδη υπερκεράσει την πίεση και το άγχος. Τόνισε επιπλέον ότι αγαπά τη Γιουροβίζιον καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερη στιγμή όπου όλοι οι λαοί της Ευρώπης ενώνονται αφήνοντας στην άκρη τις διαφορές μας. Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στο ότι λόγω των πολλών διαφορετικών καταγωγών της, ο διαγωνισμός που είναι τόσο πολυπολιτισμικός την εκφράζει έτι περισσότερο.

Στη συνέχεια η Alexandra ευχαρίστησε τους Ολλανδούς διοργανωτές καθώς και την EBU για τις προσπάθειες τους για την ομαλή διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Η υπεύθυνη της γαλλικής αποστολής τόνισε επίσης το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Γάλλων για το διαγωνισμό καθώς τουλάχιστον 3 εκατομμύρια παρακολούθησαν τον φετινό τελικό ενώ πάνω από 3,5 εκατομμύρια τηλεθεατών παρακολούθησαν τις βραδιές παρουσίασης των τραγουδιών τον Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Οι σχολιαστές της γαλλικής τηλεόρασης

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι φετινοί σχολιαστές του τελικού της Eurovision για λογαριασμό της γαλλικής τηλεόρασης, Stephane Bern και Lawrence Boccolini .

Ο Stephane Bern που πρόκειται για την έκτη φορά που αναλαμβάνει χρέη σχολιαστή, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το γαλλικό κοινό επέλεξε εκ νέου τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα ενώ δήλωσε ότι ξεκάθαρος στόχος της γαλλικής αποστολής φέτος είναι η νίκη. Παραλλήλισε δε το διαγωνισμό με το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου και τόνισε την διάσταση του έθνικ στοιχείου στο διαγωνισμό καθώς και των αρκετές φορές ιδιαίτερων ενδυματολογικών επιλογών.

Η Lawrence Boccolini θα βρεθεί για πρώτη φορά στο σχολιασμό. Μετά από σύντομο χαιρετισμό στα γαλλικά, στα σέρβικα, στα ολλανδικά, στα αγγλικά και στα ελληνικά, τόνισε και αυτή τις πολλές διαστάσεις του διαγωνισμού, -μουσική, ρούχα, χιούμορ, performance και δήλωσε την αμέριστη υποστήριξή της στη Barbara Pravi.

Ο Stephane δήλωσε επίσης ότι αν κερδίσει η Γαλλία υπάρχουν πολλές όμορφες πόλεις της χώρας που μπορούν να διοργανώσουν, με την Barbara Pravi να επεμβαίνει δηλώνοντας ότι θέλει να γίνει στο Παρίσι.

Το ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα απόσπασμα από ένα ντοκιμαντέρ για τη Barbara Pravi το οποίο θα προβληθεί επίσημα στη γαλλική τηλεόραση λίγο πριν από το μεγάλο τελικό.

Στο ντοκιμαντέρ αυτό παρακολουθούμε στιγμές από τις φωνητικές ασκήσεις και τις πρόβες της πριν από το γαλλικό τελικό καθώς. Την ακούσαμε μεταξύ άλλων να αναφέρει πόσο την ευχαριστεί που το τραγούδι είχε πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές μέσα στις πρώτες 24 ώρες κυκλοφορίας του.

Επιπλέον δήλωσε ότι παρόλο που το τραγούδι της ξεκινά με τον στίχο κοιτάξτε με, γενικά δεν είναι άνθρωπος που επιζητά την προσοχή με έντονο τρόπο.

Aucune description disponible.

Χαρακτηριστική ήταν επίσης η δήλωσή της ότι :

Θέλω να αναζητώ τα όριά μου και να τα ξεπερνώ και να μην φοβάμαι τίποτα. Δεν θα μπορούσα να εκφραστώ έτσι αν δεν είχα ζήσει ήδη όσα είχα ζήσει στο παρελθόν.

Aucune description disponible.

Aucune description disponible.

Aucune description disponible.

Aucune description disponible.

Aucune description disponible.

Οι εκπλήξεις της συνέντευξης

Στη συνέχεια η περσινή νικήτρια του διαγωνισμού της Junior ESC Valentina έστειλε ένα μήνυμα αγάπης και στήριξης στην Barbara ευχαριστώντας της για τη βοήθεια της στη νίκη της Γαλλίας στο διαγωνισμό και λέγοντας ότι πλέον ήρθε η σειρά της να κερδίσει. Στο τέλος μάλιστα τραγούδησε ακαπέλα και το ρεφραίν του Voila με την Barbara να μην μπορεί να συγκρατήσει τη συγκίνησή της.

Aucune description disponible.

Φυσικά από την επίσημη συνέντευξη τύπου δεν θα μπορούσαμε να μην απολαύσουμε μία ακόμα φορά την Barbara Pravi σε μία ερμηνεία του Voilà με τη συνοδεία μόνο ενός πιάνου.

Aucune description disponible.

Aucune description disponible.

Aucune description disponible.

Aucune description disponible.

Η Barbara μας επιφύλασσε μία ακόμα έκπληξη καθώς έπαιξε πιάνο και μας τραγούδησε το Prière au Soleil – Προσευχή στον ήλιο, τραγούδι από το τελευταίο της άλμπουμ που κυκλοφόρησε στις αρχές Μαρτίου όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενό μας άρθρο. 

Η Alexandra Redde Amiel ζήτησε από το γαλλικό κοινό τη στήριξή του στη συμμετοχή και να στείλουν την πιο θετική τους ενέργεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ερωτήσεις

Στη συνέχεια η Barbara απάντησε στις ακόλουθες ερωτήσεις των δημοσιογράφων :

Ποιους φετινούς εκπροσώπους είχατε την χαρά να γνωρίσετε φέτος ;

Γνώρισα τον Ελβετό εκπρόσωπο, ήρθε στο Παρίσι όταν έκανα ηχογράφηση ενός τραγουδιού και γνώρισε όλη μου την ομάδα. Μιλήσαμε πολύ και μάλιστα είχα την τύχη να ακούσω το τραγούδι του λίγο πριν κυκλοφορήσει. Επίσης όταν πήγα στη Μαδρίτη γνώρισα τον Blas Canto, με τον οποίο μίλησα επίσης πολύ. Με εντυπωσίασε πόσο καλά γαλλικά ξέρει και πόσο πολύ αγαπάει τη Γαλλία.

Πώς γεννήθηκε το Voilà ;

Γενικά όλα μου τα τραγούδια είναι αυτοβιογραφικά και εμπιστευτικά, έγραφα κυρίως για τους άλλους και έτσι έμενα στο παρασκήνιο συνήθως αλλά πλέον ήρθε η στιγμή να συστηθώ επίσημα στον κόσμο και να βγω μπροστά.

Πώς βιώνετε την απήχηση μετά τον τελικό, τις συνεντεύξεις της καθώς και το γεγονός ότι είστε τόσο ψηλά στα στοιχήματα ;

Πολύ έντονα.. Στις συνεντεύξεις οκ δεν επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα, με ρωτάνε πολλές διαφορετικές ερωτήσεις. Τα αντιμετωπίζω με χαμόγελο όλα… Κατάφερα και πήγα στην Ισπανία κιόλας παρά τις αντίξοες συνθήκες. Όλο αυτό είναι που ζω είναι σαφώς ένα όνειρο. Είναι και ένας μαραθώνιος όλο αυτό και όλα αλλάζουν, είμαι ευχαριστημένη όμως που παραμένω στην πρώτη τριάδα σταθερά με την Ελβετία και τη Μάλτα.

Φέτος έχουμε δύο τραγούδια γαλλόφωνα φαβορί και οκ και τη Μάλτα με γαλλικό τίτλο. Θεωρείτε ότι υπερασπίζεστε τη γαλλική γλώσσα με τη συμμετοχή σας ; 

Δεν επιθυμούσα να τραγουδήσω αγγλικά, αγαπώ παράφορα τη γαλλική γλώσσα. Είμαι πολύ χαρούμενη να ακούω το ελβετικό τραγούδι που είναι επίσης στα γαλλικά. Μάλιστα γνωρίζω ένα από τους συνθέτες οπότε είναι ιδιαίτερο που θα συναντήσω κάποιο γνωστό μου πρόσωπο στο Ρότερνταμ. Είμαι σαφώς υπερήφανη που υπάρχουν δύο γαλλόφωνα τραγούδια φαβορί.  

Ποιο σημείο του Παρισιού σε εμπνέει περισσότερο όταν γράφεις ;

To Παρίσι είναι μια φανταστική πόλη. Εγώ μένω βασικά στη συνοικία της Μονμάρτης, είναι τόσο γραφικά .. Ειλικρινά συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον επισκέπτεται το Παρίσι να κάνει μια βόλτα στη Μονμάρτη.

Τι σημαίνει η Eurovision για σένα ;

Μέχρι και αρκετά πρόσφατα δεν είχα ιδιαίτερη επαφή με το διαγωνισμό. Φανταστείτε ότι δεν βλέπω γενικά τηλεόραση. Όταν όμως συμμετείχα ως δημιουργός στη Eurovision Junior με εξέπληξε αυτή η ποικιλία των χωρών και των πολιτισμών. Εξάλλου, ταξιδεύω πολύ και μου αρέσει ιδιαίτερα να ανακαλύπτω μουσικές άλλων χωρών. Επιπλέον παραμένω πολύ κοντά στις καταγωγές μου από Ιράν, Σερβία και Πολωνία και εξακολουθώ να ρωτάω πολλά πράγματα για αυτό τη μητέρα μου. Είναι ένα είδος επανένωσης με το παρελθόν μου και με το ποια είμαι.

Ποια νικητήρια συμμετοχή του διαγωνισμού αγαπάτε ;

Τον Salvador Sobral που νίκησε για λογαριασμό της Πορτογαλίας το 2017. Μάλιστα προσπάθησα να κάνω ένα cover στα γαλλικά, με άγγιξαν πολύ οι στιχοι και είναιι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης.

Μπορείς να μας αποκαλύψεις κάτι για την σκηνική σου εμφάνιση ;

Σας κρατάω ακόμα μία έκπληξη, δεν θα ήθελα να τα αποκαλύψω όλα από τώρα. Σαφώς θα είμαι μόνη μου στη σκήνη. Το ρούχο που επέλεξα στο γαλλικό τελικό εξυπηρετούσε το να έχω τα χέρια μου και τους ώμους μου ακάλυπτους και κάτι τέτοιο θα δείτε σίγουρα και στον τελικό.

Σε ποιον θα αφιέρωνες τη νίκη σου στο διαγωνισμό ;

Θα την αφιέρωνα στον Blas Canto γιατί είναι πολύ ευαίσθητος και γλυκός και πέρασε μια πολύ δύσκολη χρονιά καθώς η γιαγιά του πέθανε από covid πέρυσι.  Το ιδανικό θα ήταν να δώσω 12 βαθμούς σε όλους τους συμμετέχοντες για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Γαλλίας στη Eurovision 2021! 

Χρήστος Φάβιος
Χρήστος Φάβιος
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Βρυξελλών, recruiter και φανατικός με την Eurovision εδώ και δύο δεκαετίες. Αγαπώ να παρακολουθώ ταινίες, θέατρο και αθλητικές διοργανώσεις, να ταξιδεύω και να γράφω στίχους και ποιήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ