ΓΑΛΛΙΑ: Αυτές είναι οι 18 συμμετοχές του Destination Eurovision 2019!

Μέσω μιας συνέντευξης τύπου ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας τους 18 διαγωνιζόμενους του εθνικού τελικού της χώρας για τη Eurovision “Destination Eurovision 2019”. Η συνέντευξη τύπου έγινε παρουσία του νέου αρχηγού αποστολής της χώρας κ. Steven Clerima. 

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο εθνικός τελικός για το 2019 θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις: δύο Ημιτελικοί και ένας Τελικός. Και οι τρεις βραδιές θα μεταδοθούν ζωντανά σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά όπου οι δύο Ημιτελικοί μεταδόθηκαν μαγνητοσκοπημένοι. Σε κάθε Ημιτελική φάση, θα διαγωνιστούν εννέα συμμετοχές από τις οποίες μόλις οι τέσσερις θα καταφέρουν να προκριθούν στον γύρο του μεγάλου τελικού. Τα υποψήφια τραγούδια καθώς και οι αντίστοιχες εμφανίσεις των διαγωνιζόμενων καλλιτεχνών θα κριθούν από την 3μελή νεοσύστατη επιτροπή που απαρτίζεται από τους Christophe Willem, André Manoukian και Vitaa. Οι τρεις καλλιτέχνες ωστόσο δεν έχουν την ευκαιρία της ψήφου καθώς τα τελικά αποτελέσματα θα προκύψουν από τη ψηφοφορία του κοινού και μιας ειδικά διαμορφωμένης επιτροπής από διάφορες χώρες (από πέντε διαφορετικές χώρες σε κάθε ημιτελικό γύρο και από δέκα αντίστοιχα στον γύρο του τελικού). Παρουσιαστής θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο δημοφιλής Γαλλοκαναδός ερμηνευτής Garou

Η επίσημη ημι-παρουσίαση όλων των τραγουδιών αναμένεται να γίνει στις 20 Δεκεμβρίου 2018, με την Γαλλική τηλεόραση να δίνει στην δημοσιότητα ηχητικά αποσπάσματα διάρκειας 1.5 λεπτού από τη κάθε υποψήφια συμμετοχή. Ωστόσο, ήδη κάποια τραγούδια βρίσκονται αναρτημένα σε κανάλια στο YouTube.

Αναλυτικά οι 18 συμμετοχές του “Destination Eurovision 2019” είναι: 

  1. Αysat – “Comme une grande” (Aysat, Mohamed Zayana) 
  2. Battista Acquaviva – “Passio” (Florent Bidoyend, Theodore Eristoff, Battista Acquaviva) 
  3. Bilal Hassani – “Roi” (Bilal Hassani, Madame Monsieur, Madeline)
  4. Chimene Badi – “Là-haut” (Yseult, Boban Apostolov, Corson) 
  5. Doutson – “Sois un bon fils” (Mamadou Niakate, Jean-Pascal Anziani, Ryad Bouchami, Caz B) 
  6. Emmanuel Moire – “La promesse” (Emmanuel Moire) 
  7. Florina – “In the Shadow” (Manon Romiti, Silvio Lisbone, Pierre-Laurent Faure, Andrien Levron)
  8. Gabriella – “On cherche encore (Never get enough)” (Gabriella Laberge, Christian Sbrocca, Richard Turcotte, Zander Howard Scott) 
  9. Lautner – “J’ai pas le temps” (John Mamann, Johnny Goldstein, Koby Hass, Sophie Tapie) 
  10. Mazy – “Oulala” (Julie Mazy) 
  11. Naestro – “Le brasier” (Mark Hekic, Alexandra Maquet, Thierry Leteurte)
  12. Noémie – “Ma petite famille” (Cehashi,  Noémie, Youssoupha) 
  13. PhilipElise – “Madame la paix” (Elise Philip, Guillaume Soulan) 
  14. Seemone – “Tous les deux” (Fabrice Mantegna, Alexandre Mazarguil, Lea Simonchi) 
  15. Silvàn Areg – “Le petit Nicolas” (Caz B, Mamadou Niakate, Erick Ness) 
  16. The Divaz – “La voix d’Aretha” (Yacine Azeggagh, Marielle Herve)
  17. Tracy de Sà – “Por aqui” (Tiery F, Tracy De Sa) 
  18. Ugo – “Ce qui me blesse” (Ugo Benterfa, Vicken Sayrin)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φετινοί εκπρόσωποι της Γαλλίας στη Eurovision, Madame Monsieur, επιστρέφουν στο Destination Eurovision όμως αυτή τη φορά ως συνθέτες/στιχουργοί. H Émilie Satt και ο Jean-Karl Lucas βρίσκονται πίσω από την δημιουργία του υποψήφιου τραγουδιού “Roi” με ερμηνευτή τον Bilal Hassani, ο οποίος γνώρισε επιτυχία μέσα από την συμμετοχή του στο “The Voice Kids” στη Γαλλία το 2015.

Ακόμη μία γνωστή παρουσία ανάμεσα στους υποψήφιους καλλιτέχνες του “Destination Eurovision” είναι η Chimene Badi, η οποία είναι ενεργή στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Γαλλόφωνης μουσικής σκηνής από το 2003.

Σιγά σιγά, ολοένα και περισσότερα τραγούδια από τα υποψήφια του “Destination Eurovision 2019” έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στο YouTube. Ήδη στο διαδίκτυο υπάρχουν διαθέσιμα τρία από αυτά (Ce qui me blesse” σε ερμηνεία του Ugo, La promesse” σε ερμηνεία του Emmanuel Moire και Oulala” σε ερμηνεία της Mazy) ενώ είναι σίγουρο πως η λίστα θα ανανεώνεται σταδιακά τις επόμενες μέρες. 

Γι’ αυτό το λόγο, μείνετε συντονισμένοι στο άρθρο για να ακούσετε όσες συμμετοχές “αποκαλυφθούν” μέχρι την επίσημη παρουσίασή τους από την Γαλλική τηλεόραση. 

UPDATE

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα του “Destination Eurovision 2019” αλλά και όλες τις εξελίξεις του αγαπημένου μας θεσμού.

Πηγή φωτογραφίας: eurovision.tv 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ