ΓΑΛΛΙΑ: Αυτές είναι οι δώδεκα συμμετοχές του εθνικού τελικού για τη Eurovision 2021!

Ως γνωστόν, η Γαλλική τηλεόραση μετά την εσωτερική επιλογή του Tom Leeb για το 2020, τον διαγωνισμό που τελικά θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος και ο μοναδικός (ελπίζουμε) που ακυρώθηκε, αποφάσισε να επιλέξει διαφορετικό εκπρόσωπο για τον Διαγωνισμό του 2021 ο οποίος μάλιστα θα επιλεγεί μέσα από εθνικό τελικό. 

Το νέο φορμάτ που φέρει τον τίτλο “Eurovision France – C’est vous qui décidez!” (Γιουροβίζιον Γαλλία – Εσείς αποφασίζετε!) είναι ένας εθνικός τελικός δώδεκα συμμετοχών οι οποίες έχουν προκύψει από εσωτερική επιλογή των αρμοδίων της κρατικής τηλεόρασης. Οι συμμετοχές θα παρουσιαστούν ζωντανά σε ένα ειδικά διαμορφωμένο show το οποίο θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κανάλι France 2 με κεντρικό παρουσιαστή τον Stéphane Bern. Ένας εκ των δώδεκα θα αποτελέσει τον εκπρόσωπο της Γαλλίας στη Eurovision 2021 με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται κατά 50% από τη ψηφοφορία του κοινού και κατά 50% από τη βαθμολογία μιας ειδικής κριτικής επιτροπής δέκα μελών. Την επιτροπή θα αποτελούν Γάλλοι αλλά και διεθνείς προσωπικότητες και καλλιτέχνες, που έχουν άμεση σχέση με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και είναι γνώστες του αντικειμένου.

Παρακάτω θα δείτε τους δώδεκα διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες με τους αντίστοιχους τίτλους των συμμετοχών τους.

  1. LMK – “Magique”
  2. Ali – “Paris Me Dit”
  3. Casanova – “Tutti”
  4. Barbara Pravi – “Voilà”
  5. Cephaz – “On A Mangé Le Soleil”
  6. Amui – “Maeva”
  7. Andriamad – “Alléluia”
  8. Philippine  – “Bah Non”
  9. Juliette Moraine – “Pourvu Qu’on M’Aime”
  10. 21 Juin Le Duo – “Peux-Tu Me Dire?”
  11. Terence James – “Je T’Emmènerai Danser”
  12. Poney X – “Amour Fou”

Από τις 16 Δεκεμβρίου 2020, το κανάλι France 2 θα εμφανίζει το πορτρέτο ενός εκ των συμμετεχόντων στο πλαίσιο της ειδικής εκπομπής “Eurovision France – les finalist”.  Σε αυτά τα πορτρέτα, οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καριέρα και τη πορεία τους στο χώρο της μουσικής και του τραγουδιού καθώς και το τραγούδι τους, με το οποίο θα προσπαθήσουν να ταξιδέψουν τον ερχόμενο Μάη στο Rotterdam.

H ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΗ EUROVISION

H Γαλλία ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1956. Μετρά μέχρι στιγμής 62 συμμετοχές (όλες σε τελικό). Έχει απουσιάσει από τον διαγωνισμό μόλις μία φορά, το 1974, καθώς την εβδομάδα της διεξαγωγής του, απεβίωσε ο πρώην Πρωθυπουργός (1962-1968) και τότε Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας (1968-1974) Georges Pompidou. Ως ένδειξη πένθους, η κρατική τηλεόραση της χώρας απέσυρε τη συμμετοχή της από τον Διαγωνισμό. Για τον ίδιο λόγο μάλιστα, η νικήτρια του 1973 Anne-Marie David, ως Γαλλίδα υπήκοος, δεν παρευρέθηκε στον Διαγωνισμό για να παραδώσει το βραβείο στον νέο νικητή, οι οποίοι ήταν οι ΑΒΒΑ. Τη θέση της, για την ιστορία, ανέλαβε ο Γενικός Διευθυντής του BBC και Πρόεδρος της EBU κ. Charles Curran. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Γαλλία είχε επιλέξει τότε να εκπροσωπηθεί από την Dani (κατά κόσμον Danièle Graule) και τη σύνθεση “La vie à vingt-cinq ans” (Η ζωή στα είκοσι πέντε). Η Γαλλία είχε κληρωθεί να εμφανισθεί στη θέση 14, μετά από τη συμμετοχή της Ιρλανδίας και πριν από τη συμμετοχή της Γερμανίας.

Η Γαλλία έχει στο ενεργητικό της πέντε βραβεία: το 1958, το 1960, το 1962, το 1969 και το 1977. Από το 2000 είναι μέλος των Μεγάλων Χωρών της EBU, γεγονός που της δίνει το δικαίωμα να συμμετέχει κάθε χρόνο στον Τελικό του Διαγωνισμού, χωρίς να έχει το άγχος της πρόκρισης από τον Ημιτελικό. Η χαμηλότερη επίδοσή της σε Τελικό, είναι η 26η θέση με μόλις 2 βαθμούς στον Διαγωνισμό του 2014.

Τέλος, ο Διαγωνισμός έχει φιλοξενηθεί στη Γαλλία συνολικά τρεις φορές: το 1959 και το 1961 στις Κάννες, στο Palais des Festivals et des Congrès και το 1978 στο Παρίσι, στο Palais des congrès de Paris.

https://www.youtube.com/watch?v=sQFE_HdSPg4

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Γαλλίας στη Eurovision 2021! 

Πηγή: www.eurovision.tv / Πηγή Φωτογραφίας: France TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ