?? ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Με τη Victoria στο Rotterdam!

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 ότι η εκπρόσωπός της στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα είναι η Victoria Georgieva.

Τον περασμένο μήνα ανακοινώθηκε από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, ΒΝΤ, ότι η Βουλγαρία θα επανέλθει στη Eurovision μετά την απουσία της το 2019. Τα νέα για τη Victoria ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου στη Σόφια.

H Victoria είναι το τέταρτο κατά σειρά όνομα εκπροσώπου που μαθαίνουμε για τη Eurovision 2020 μετά τις επίσημες ανακοινώσεις των Hooverphonic για το Βέλγιο και του Blas Cantó για την Ισπανία και την μη επίσημα ανακοινωμένη από το ΡΙΚ συμμετοχή του Sandro Nicolas για την Κύπρο.

Ποια είναι η Victoria

Η Victoria Georgieva γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1997 στη περιοχή Varna της Βουλγαρίας. Ξεκίνησε να τραγουδά όταν ήταν 11 ετών ενώ ήταν μέλος του vocal studio “Angel Voices” με καθηγήτρια την Atanaska Lipcheva. Συμμετείχε στους τρεις πρώτους κύκλους των οντισιόν για το Βουλγαρικό “The X-Factor” όμως δεν έγινε δεκτή λόγω της ηλικίας της. Ευτυχώς, τη περίοδο 2015-2016 συμμετείχε τελικά στο show κατακτώντας μάλιστα την 6η θέση. Η φωνή της σχολιάστηκε θετικά από τους κριτές αλλά και από το κοινό και συχνά αναφέρεται στα media ως η Adele της Βουλγαρίας.

Ανήκει στο χώρο της Βουλγαρικής δισκογραφίας από το 2016 έχοντας συμβόλαιο με την Monte Music. Το Ιούνιο του 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο της αγγλόφωνο single με τίτλο “I Wanna Know”. Το επίσημο video clip του τραγουδιού μετρά πάνω από 750.000 προβολές στο YouTube.

Σχετικά με την ανακοίνωση του ονόματός της από την Βουλγαρική τηλεόραση, η ίδια δήλωσε:

Είμαι περήφανη που θα γίνω η εκπρόσωπος της Βουλγαρίας στο Ρότερνταμ. Έχω το προνόμιο να μπορώ να κάνω τη μουσική που πιστεύω και να έχω την ελευθερία του να είμαι αυτή που είμαι. Το να είμαι η πρέσβειρα της Βουλγαρίας σε μια τόσο τεράστια μουσική σκηνή είναι μεγάλη ευθύνη, μιας και τόσος πολύς κόσμος δίνει σημασία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.”

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΗ EUROVISION! 

Η Βουλγαρία ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στη Eurovision το 2005. Έχει στο ενεργητικό της 12 συμμετοχές εκ των οποίων όμως μόλις οι τέσσερις έχουν καταφέρει να προκριθούν στον Τελικό. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2007 χάρη στην Elitsa Todorova και τον Stoyan Yankoulov και το τραγούδι “Water” (5η θέση). Η χώρα είδε ξανά Τελικό μόλις το 2016 χάρη στη Poli Genova και το “If love was a crime” (4η θέση) το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία μετέπειτα. Ακολούθησε η συμμετοχή του Kristian Kostov με το “Beautiful Mess” (2η θέση) όπου παραμένει μέχρι και σήμερα η πιο επιτυχημένη Βουλγαρική συμμετοχή στην ιστορία του θεσμού ενώ το 2019 τη χώρα εκπροσώπησαν οι Equinox με το κομμάτι “Bones” (14η θέση). 

Για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στη Eurovision 2020, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή επιτυχία Βουλγαρία! Ελπίζω φέτος να πάρει την θέση που αξίζει και να μην αδικηθεί πάλι…

  2. καλα το γεγονός οτι αποτελει ειδηση οτι εχει πανω απο 700.οοο θεασεις την ωρα που αλλοι βουλγαροι καλλιτεχνες οπως ο αζιζ και ο φίκι στοράρο εχουν εκατομμυρια views με ξεπερνά!!καλα την εκτη θεση σε ενα καποιο απο τα δεκαδες ταλεντ σοους δν το σχολιάζω καν.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ