ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Ακούστε το 5ο υποψήφιο τραγούδι “The funeral song”!

H εκπρόσωπος της Βουλγαρίας Victoria Georgieva συνεχίζει να μας παρουσιάζει τη δουλειά της για να διαλέξουμε το καλύτερο τραγούδι για τη Eurovision 2021. Το σημερινό τραγούδι έρχεται ως θεματική συνέχεια του χτεσινού “Phantom pain” και μας ταξιδεύει νοερά …στην κηδεία της πρωταγωνίστριας της ιστορίας μας.

Όπως και για το “Phantom pain”, έτσι και για το “Funeral song” η συνθετική ομάδα είναι οι VICTORIA και οι Σουηδοί Helena Larsson και Oliver Björkvall. Για την ενορχήστρωση επιστρατεύτηκε και εδώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η VICTORIA ΓΙΑ ΤΟ “FUNERAL SONG”

Το τραγούδι “The Funeral Song” είναι ένα statement: Αν δεν μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου πώς θα αγαπήσεις κάποιον άλλο; Το τραγούδι επίσης πραγματεύεται ένα σημαντικό ερώτημα: Πόσοι ειλικρινείς άνθρωποι υπάρχουν ανάμεσά μας; Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μήνυμα της Victoria στη Victoria.

“Τι συμβαίνει όταν έχεις χάσει πια τα πάντα; Τι θα πρέπει να εκτιμήσουμε πάνω απ’ όλα όσο βρισκόμαστε εδώ στη Γη; Με αυτό το τραγούδι θέλω να πω στον κόσμο ότι θα πρέπει να φροντίζουν τους εαυτούς τους και τους άλλους και να ζουν στο παρόν. Όλοι πρέπει να αγαπάμε και να εκτιμάμε τους εαυτούς μας.” – Victoria

Μπορείτε να ακούσετε το “The funeral song” στο παρακάτω video:

Το πρόγραμμα κυκλοφορίας των υποψήφιων τραγουδιών της Victoria έχει ως εξής:

  • Ugly Cry (κυκλοφόρησε 20/11/2020)
  • Imaginary Friend (Κυριακή 14 Φεβρουαρίου)
  • Dive Into Unknown (Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου)
  • Phantom Pain (Τρίτη 16 Φεβρουαρίου)
  • The Funeral Song (Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου)
  • Growing Up Is Getting Old (Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου)

Το επόμενο τραγούδι που θα κυκλοφορήσει είναι το “Growing Up Is Getting Old”. Σε αυτό το τελευταίο από τα υποψήφια τραγούδια, η Victoria θα μας δώσει την ελπίδα που πλέον χρειαζόμαστε μετά την αγωνιώδη εσωτερική της αναζήτηση. Η δημοσίευσή του θα γίνει αύριο, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 στις 19:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης (20:00 ώρα Ελλάδας) μέσω του eurovision.icard.com και μέσω του επίσημου καναλιού της Victoria στο YouTube.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στη Eurovision 2021!

 
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η κατάταξή μου μέχρι στιγμής:
    1) Imaginary Friend
    2) The Funeral Song (ουσιαστικά ισοπαλία είναι για μένα απλά δίνω το προβάδισμα στο Imaginary Friend γιατί θεωρώ ότι μπορεί να δουλέψει καλύτερα live)
    3) Ugly Cry
    4) Dive Into Unknown
    5) Phantom Pain

    • Πραγματικά ολα της τα τραγούδια είναι υπέροχα (ίσως με εξαίρεση το ugly cry). Πιστεύω οτι σχεδον όλα είναι καλυτερα απο οσα εχουν ηδη ανακοινωθεί απο τις άλλες χώρες. Ωστόσο οι στοιχηματικες εταιρίες εχουν 1η την Λιθουανία πράγμα πλήρως ακατανόητο δεδομένου της χαμηλής ποιότητας του τραγουδιού. Συγχαρητήρια στην Victoria και στη Βουλγαρία γιατί διακρίνω ποιότητα, προσπάθεια και ταλέντο που είναι αυτά που πραγματικά χρειάζονται οι συμμετοχές στην Eurovision!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ