ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Ακούστε το τελικό Eurovision version του “Growing up is getting old”!

Victoria (φωτογραφία: eurovision.tv)

Μόλις μια φράση λιγότερη διαθέτει η τελική μορφή του “Growing up is getting old” της Victoria, συμμετοχής της Βουλγαρίας στη Eurovision 2021. Η έκδοση που κυκλοφόρησε σήμερα στις ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής δεν περιέχει πλέον τη φράση “anxiety is draining, getting up is growing old” μόνο από το πρώτο ρεφρέν, εξακολουθεί όμως και ακούγεται στα επόμενα. Αυτό, όπως και ελάχιστες ακόμα ανεπαίσθητες αλλαγές στα ορχηστρικά μέρη, έγιναν προκειμένου να χωρέσει το τραγούδι στο όριο των τριών λεπτών που επιβάλλει η EBU.

Μπορείτε να ακούσετε την τελική έκδοση του τραγουδιού στον παρακάτω σύνδεσμο:

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ “Growing up is getting old”

Η νεαρή και ιδιαίτερα ταλαντούχα Victoria επιλέχθηκε εσωτερικά από το κανάλι BNT για να εκπροσωπήσει τη Βουλγαρία στη Eurovision 2020 με το “Tears Getting Sober”. To τραγούδι ήταν ένα από τα φαβορί της περσινής σεζόν. Μάλιστα ψηφίστηκε από τους τηλεθεατές του BNT ως η καλύτερη συμμετοχή της Βουλγαρίας στη Eurovision για τη δεκαετία 2011-2020. Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού, το κανάλι στήριξε από την πρώτη στιγμή την καλλιτέχνιδα και ανακοίνωσε άμεσα την επανεπιλογή της για το 2021.  

Tο “Growing up is getting old” είναι ένα τραγούδι εσωτερικής ανασκόπησης. Πώς νοσταλγούμε την παιδική μας ηλικία και πώς αυτό αντανακλά στη συναισθηματική κατάσταση του παρόντος και τη θέση μας στη ζωή. Πώς οι αναμνήσεις αυτές είναι από τις καταστάσεις όπου νιώθουμε ασφάλεια. Πώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ από πού ξεκινήσαμε. Πώς πρέπει να εκτιμάμε τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους όσο τους έχουμε. 

H πρώτη live εκτέλεση του “Growing up is getting old”

Μαζί με τη Victoria, το τραγούδι υπογράφει μια ομάδα Σουηδών δημιουργών, οι Oliver Björkvall, Maya Nalani και Helena Larsson. Η φετινή συμμετοχή της Βουλγαρίας είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας ΒΝΤ και της ιδιωτικής εταιρείας Ligna Group, που ειδικεύεται στη διαμόρφωση εσωτερικών ξενοδοχειακών χώρων.

[Πηγή: Victoria, ESCXtra]

Πώς σας φαίνεται η συμμετοχή της Βουλγαρίας; Βαθμολογείστε την στο παρακάτω poll!

This poll is no longer accepting votes

Πώς βαθμολογείτε τη νέα version της συμμετοχής της Βουλγαρίας "Growing up is getting old"; / How do you rate the revamp version of Bulgarian Eurovision 2021 entry "Growing up is getting old"?

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του OGAE Greece για τα νεότερα σχετικά με την πορεία της Victoria προς το Ρότερνταμ!

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Victoria και Roxen έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα στο ποιά από τις δύο θα καταφέρει να είναι το καλύτερο αντίγραφο της Billie Eilish.Το τραγούδι της είναι επιεικώς αδιάφορο,τουλάχιστον σε σύγκριση με το περσινό και υστερεί πολύ στο live,όχι τόσο στο σκέλος των φωνητικών δυνατοτήτων αλλά στο να συγκινήσει τον θεατή και να μην τον πάρει ο ύπνος.Μένει να δούμε πώς θα το παρουσιάσει τον Μάιο.Θεωρώ πως σαν μουσικό στυλ θα συγκριθεί με της Ελβετίας και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω ποιο από τα δύο υπερτερεί και ποιον θα προτιμήσουν τελικά επιτροπές και κοινό.

  2. Το πιο σοφιστικέ και ποιοτικό τραγούδι του φετινού διαγωνισμού. Το ότι καταφέρνει να σου μεταδώσει το συναίσθημά του είναι ένα πλεονέκτημα του τραγουδιού και της ερμηνεύτριας.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ