ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Here He Stands!”

Ο Vasil Garvanliev θα συμμετέχει κανονικά στο Ρότερνταμ με την προσωπική του δημιουργία “Here I Stand“.

Το ιστορικό της απόφασης 

Θυμίζουμε ότι η προβολή ένος πίνακα με τρεις λωρίδες σε διάταξη παρόμοια με εκείνη της σημαίας της Βουλγαρίας στο επίσημο βιντεοκλίπ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη γειτονική χώρα. Με βασικό επιχείρημα την προπαγάνδα υπέρ της Βουλγαρίας λόγω και της κατά το ήμισυ βουλγαρικής καταγωγής του τραγουδιστή, συγκεντρώθηκαν αρκετές χιλιάδες υπογραφών με βασικό αίτημα την αντικατάσταση του καλλιτέχνη.

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο, οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν παρά την αφαίρεση του επίμαχου πίνακα από το βιντεοκλίπ αλλά και το βίντεο του ίδιου του Vasil που ζήτησε συγγνώμη.

Εξαιτίας αυτών, ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας MRT, προχώρησε στη σύσταση επιτροπής προκειμένου να εξετάσει διεξοδικά όλες τις δημόσιες αντιδράσεις για τη φετινή συμμετοχή.

Η πρώτη αντίδραση του Vasil

Ο Vasil Garvanliev δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook την εν λόγω φωτογραφία, δηλώνοντας ότι :

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

Την ιδιαίτερη εκείνη στιγμή όπου γράψαμε ιστορία για τη χώρα, επιβεβαίωσα την έντονη επιθυμία μου να σταθώ στη μεγάλη αυτή σκηνή επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο μέσα από σκληρή δουλειά, αγάπη και ενότητα μπορούμε να δείξουμε το καλύτερο του ποιος και τι είμαστε ως χώρα.

Επιβεβαίωσε τη συμμετοχή για το 2021!

Μέσα από μια σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσε ότι τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και ο ίδιο θα παραστεί κανονικά εκπροσωπώντας τη γειτονική χώρα στο Ρότερνταμ τον ερχόμενο Μάιο.

Θυμίζουμε ότι ο Vasil συμμετείχε και στη Eurovision 2019 στα φωνητικά της Tamara Todevska με το “Proud“. Το τραγούδι αυτό έσπάσε ένα μεγάλο σερί αποκλεισμών από το 2013 κατακτώντας την πρωτιά στις επιτροπές και την 7η θέση στο σύνολο. Η θέση αυτή συνιστά το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας στο διαγωνισμό και την πρώτη φορά που τερματίζει στην τελική δεκάδα.

Η Βόρεια Μακεδονία εμφανίζεται στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού στις 18 Μάϊου (θέσεις 1-9)

Θα καταφέρουν οι γείτονες μας να πλασαριστούν για δεύτερη φορά στην τελική δεκάδα ;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για κάθε νεότερο σχετικά με τη συμμετoxή της Βόρειας Μακεδονίας στη Eurovision 2021.

Χρήστος Φάβιος
Χρήστος Φάβιος
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Βρυξελλών, recruiter και φανατικός με την Eurovision εδώ και δύο δεκαετίες. Αγαπώ να παρακολουθώ ταινίες, θέατρο και αθλητικές διοργανώσεις, να ταξιδεύω και να γράφω στίχους και ποιήματα.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κριμα, ειναι κατα μας αφου δεν μας φηφιζει ποτε και θα αναγκαστουμε να ακουσουμε ενα παραπανω ανευρο τραγουδι στον ημιτελικο

  2. Όχι μόνο δεν έβαλε το Βόρεια μπροστά στην ονομασία της χώρας, αλλά το έγραψε λάθος, άκου εκεί “maceodnia”
    Άντε καλό πάτο.

  3. Ντάξει η αλήθεια είναι οτι δεν φοβόμουν οτι θα αποχωρήσει. Χαίρομαι που δεν μειώνεται η οικογένεια του διαγωνισμού αλλα δεν νομίζω οτι θα τα παει καλα, για την ακρίβεια προβλέπω οτι δεν θα περάσει τελικό

  4. Όλα καλά τά Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας έχουν καταπληκτικό τραγούδι αντικειμενικά χωρίς εθνικό εγωισμους Μάλτα Σαν Μαρίνο Ελλάδα και ο νικητής θα είναι όχι η Κυπρος πάντως αν αντί για τον ακατανόμαστο ανέφερε άλλο τίτλο Στά Ελληνικά για να έχει ενδιαφέρον ο Σκοτεινός η ο βλάκας η ο αποτυχημένος συγουρα θα ήταν μεσα στην πεντάδα

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ