ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ακούστε τον Vasil στο “Here I Stand”!

Πριν από λίγο δόθηκε στη δημοσιότητα το τραγούδι “Here I Stand” με το οποίο ο Vasil θα εκπροσωπήσει φέτος τη Βόρεια Μακεδονία στο Ρότερνταμ!

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, το “Here I Stand” αποτελεί μία προσωπική δημιουργία του Vasil σε μία κατάθεση ψυχής εμπνευσμένη από γεγονότα της ζωής του.

Όλοι προσπάθησαν να μας σπάσουν, μην γνωρίζοντας ότι αυτό μας έφτιαξε, έτσι βρήκαμε το δρόμο μας” είναι μερικοί από τους στίχους του τραγουδιού.

Πριν από λίγες μέρες ο Vasil ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της back up εμφάνισής του (σε περίπτωση που δεν καταστή δυνατό να ταξιδέψει στο Ρότερνταμ). Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι.

Το videoclip αλλά και η postcard της χώρας γυρίστηκαν στα στούντιο του MRT στα Σκόπια. Για την ηχογράφηση του τραγουδιού πολύτιμη ήταν η συμβολή ζωντανής συμφωνικής ορχήστρας στο Fames Project Studio στα Σκόπια. Οι Borce Kuzmanovski και Davor Jordanovski συνεισέφεραν στην ενορχήστρωση και παραγωγή του τραγουδιού ενώ μέλη της Παιδικής χορωδίας του Σικάγο θα πλαισιώνουν φωνητικά τον Vasil.

Υπεύθυνος για τη σκηνική παρουσία του Vasil θα είναι ο Tine Matulessy, επικεφαλής της αποστολής της Σουηδίας στη Eurovision Junior. Ο Tine αποτέλεσε επίσης υπεύθυνος της σκηνικής παρουσίας των συμμετοχών της Λευκορωσίας το 2014 και της Βόρειας Μακεδονίας το 2019.

Λίγα λόγια για τον Vasil

Η επιλογή της παιδικής χορωδίας του Σικάγο για τα φωνητικά του “Here I Stand” δεν ήταν τυχαία για τον τραγουδιστή. Έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ, ο Vasil υπήρξε σολίστ της εν λόγω χορωδίας ενώ πραγματοποίησε μουσικές σπουδές σε κορυφαίες μουσικές σχολές στο Μιλάνο και στο Τορόντο.

Ο Vasil επέστρεψε στη Βόρεια Μακεδονία μόλις το 2018. Έγινε γνωστός με τα pop singles : “Gjerdan” (Κολιέ), “Patuvam” (Ταξιδεύοντας) και “Mojata Ulica” (Ο δρόμος μου). Ο διαγωνισμός της Eurovision δεν του είναι άγνωστος καθώς το 2019 ήταν στα φωνητικά της Tamara Todevska.

Η Βόρεια Μακεδονία στη Eurovision

Η φετινή συμμετοχή θα είναι η 20η της χώρας. Πρώτη απόπειρα συμμετοχής χρονικά ήταν το “Samo Ti” με τη γνωστή Kaliopi (2012, 2016) το 1996. Ωστόσο η EBU πραγματοποίησε κλειστό ημιτελικό εκείνη τη χρονιά από τον οποίο και αποκλείστηκε η χώρα. Εξαιτίας αυτού, η πρώτη εμφάνιση της στη σκηνή του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε το 1998.

Η Βόρεια Μακεδονία κατάφερε μόλις το 2019 με την Tamara Todevska και το Proud να σπάσει ένα μεγάλο σερί αποκλεισμών από το 2013, να κατακτήσει την πρωτιά στις επιτροπές και την 7η θέση στο σύνολο. Η θέση αυτή συνιστά το καλύτερο αποτέλεσμα της στο διαγωνισμό και μόλις την πρώτη φορά που τερματίζει στην τελική δεκάδα.

Η Βόρεια Μακεδονία ακολουθεί και εκείνη με τη σειρά της την τακτική που θέλει τα μέλη των φωνητικών να εκπροσωπούν τις επόμενες χρονιές την χώρα τους ως βασικοί ερμηνευτές.

Η χώρα εμφανίζεται στον πρώτο ημιτελικό μαζί με την Κύπρο, στο πρώτο μισό του (θέσεις 1-8) στις 18 Μαίου.

This poll is no longer accepting votes

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη Eurovision 2021; / How do you rate the Eurovision 2021 entry of North Macedonia?

Το “Here I Stand” φαίνεται να είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από το “You”, τη συμμετοχή της χώρας το 2020. Το ύφος του τραγουδιού μοιάζει περισσότερο με τη συμμετοχή του 2019, “Proud”. Θα καταφέρουν άραγε οι γείτονες μας να πλασαριστούν για δεύτερη φορά στην τελική δεκάδα ;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για κάθε νεότερο σχετικά με τη συμμετoxή της Βόρειας Μακεδονίας στη Eurovision 2021.

Πηγή : eurovision.tv 

 

Χρήστος Φάβιος
Χρήστος Φάβιος
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Βρυξελλών, recruiter και φανατικός με την Eurovision εδώ και δύο δεκαετίες. Αγαπώ να παρακολουθώ ταινίες, θέατρο και αθλητικές διοργανώσεις, να ταξιδεύω και να γράφω στίχους και ποιήματα.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άλλη μια δεκάδα για τα Σκόπια. Πάρα πολύ καλό. Κύπρος και Σκόπια το έχουν πάρει πολύ σοβαρά

  2. Πολύ πομπώδες μου φάνηκε σε όλα του, από τη σύνθεση του τραγουδιού, έως τον ερμηνευτή ή ακόμη και το ίδιο το βιντεοκλίπ και τη σκηνοθεσία του.

  3. Τυπική φεστιβαλική μπαλάντα και με μια πινελιά gospel. Δεν είναι κάτι ρηξικέλευθο αλλά σε σχέση με τα υπόλοιπα του ημιτελικού του πολύ αξιοπρεπές. Εντελώς διαφορετικό από το περσινό (δεν είμαι ακόμα σίγουρος ποιο προτιμώ, ήταν και λίγο guilty pleasure το You), θεωρώ πως μπορεί να προκριθεί. Τώρα από ‘κει και πέρα δεν έχω ιδέα. Έχω μιλήσει πολλές φορές για το ότι θεωρώ εξαιρετικά υπερτιμημένο το Proud από τις επιτροπές το 2019, αλλά αν ακολουθήσουν την ίδια λογική ίσως το δούμε και πάλι τόσο ψηλά. Όχι δεν είναι το φετινό νικητήριο με τίποτα, το televoting δεν θα είναι μαζικό, όπως δεν ήταν και με το Proud. Πάντως τείνω να θεωρώ πως έχει αρκετές πιθανότητες να προκριθεί, μιλάμε συνεπώς για 2η σερί πρόκριση της χώρας (αφού το ’20 δεν έγινε διαγωνισμός) μετά από πολλά χρόνια. Αλλά μένει να το δούμε.
    Καλή επιτυχία!

  4. Για κοίτα που θα περάσουν και τα Σκόπια φέτος. Δεν το περίμενα. Το τραγούδι, ό,τι και να πούμε έχει υπόσταση. Είναι τραγούδι! Και ποτέ δεν ξέρεις πόσο καλά θα πάει. Θυμηθείτε πόσοι εξ ημών λέγαμε το Amar Pelos Dois, μια άνευρη μπαλάντα. Τουλάχιστον αρχικά. Και τελικά τερμάτισε πρώτος ο Πορτογάλος. Ποτέ δεν ξέρεις ποιανού είναι η χρονιά και ποανού το άστρο θα λάμψει.

  5. Θυμίζει τραγούδι απο animation της Disney, αλλα οχι απο τα καλά!
    Ειναι ολο εντελως φλατ, ιδιο, μοιάζει να μην έχει ρεφρεν και υπάρχει και μια ακατάσχετη υπερπροσπαθεια απο τον Vasil να μας αποδείξει ποσο καλη φωνη εχει-που εχει- και πόσο καλά τραγουδά!
    Με ενα καλο και έξυπνο στήσιμο οπως εκαναν και με το Proud μπορει να περάσει…Καλα, δεν θα πάει όμως! Πολυ τυπικουρα, που κουράζει!
    Απο κατι φόλες που είχαν στείλει, πολυ καλυτερο, και ειδικά απο την σαχλαμάρα την περσινή.

  6. Έλεος μερικοί στα σχόλια, τα Σκόπια και τα Σκόπια… Βόρεια Μακεδονία λέγεται η χώρα εδώ και 2 χρόνια, με αυτό το όνομα την αναγνωρίζει επίσημα και η Ελλάδα. Σκόπια είναι η πρωτεύουσα, όχι η χώρα. Το να λες “θα προκριθούν τα Σκόπια” είναι σαν να λες π.χ. “θα προκριθεί η Αθήνα”, ή “το Παρίσι θα μπει δεκάδα”.

    • Εσύ πες τη Βορεια Μακεδονία! Εγώ αρνούμαι να την πω! Μας διορθώνεις λες και δεν το ξέρουμε. Θέλουμε και τη λέμε έτσι. Ετσι όπως τη λεγαμε παλιά. ΟΚ τότε θα τη λεω FYROM

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ