ΒΕΛΓΙΟ: Μία θέση στην πεντάδα ζητάνε οι Hooverphonic!

Σε πρόσφατη συνέντευξή τους στο φλαμανδικό site Songfestival.be οι Alex Callier, Raymond Geerts & Geike Arnaert που συναποτελούν το γκρουπ Hooverphonic εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο Ρότερνταμ.

Το φετινό δίλημμα

Οι Hooverphonic βρέθηκαν σε μεγάλο δίλημμα φέτος μεταξύ δύο τραγουδιών. Σύμφωνα με τον Alex Callier :

Υπήρχαν υποστηρικτές και των δύο τραγουδιών στο VRT (το φλαμανδόφωνο κανάλι του Βελγίου). Η τελική απόφαση ωστόσο ελήφθη αποκλειστικά από εμάς τους 3. Ένας συμβιβασμός δεν αποτελεί μια σωστή επιλογή για το διαγωνισμό. Το “The Wrong Place” είναι σαφως περισσότερο catchy ως τραγούδι κάτι που είναι θετικό από τη στιγμή που πολλοί τηλεθεατές θα το ακούσουν για πρώτη φορά την ημέρα του ημιτελικού ή του τελικού.

Η απάντηση στις αρνητικές κριτικές

Ο Alex Callier σχολίασε επιπλέον την αρνητική κριτική που δέχτηκε η περσινή τους συμμετοχή “Release Me” :

Ο βελγικός τύπος είναι ιδιαίτερα υπεύθυνος για όλο αυτό. Πόσο μάλλον όταν τα σχόλια για το τραγούδι ήταν πραγματικά κολακευτικά. Είναι ξεκάθαρο ότι ο βελγικός τύπος ήθελε να κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι το τραγούδι δεν έχει απήχηση.

Μια θέση στην πεντάδα!

Το συγκρότημα κατέκτησε πέρυσι την 5η θέση στο διαγωνισμό Eurostream 2020. Πρόκειται για έναν online διαγωνισμό προσομοίωσης της κανονικής Eurovision, αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας 19 ιστοσελίδων του διαγωνισμού. Το πλασάρισμα αυτό έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες στο συγκρότημα :

Tην περασμένη χρονιά τερματίσαμε 5οι στο διαγωνισμό Eurostream συνεπώς δεν θα έπρεπε φέτος να τα πάμε χειρότερα από τη θέση αυτή. Το αποτέλεσμα αυτό δημιουργεί σίγουρα μεγαλύτερη πίεση. Πρέπει να στοχεύουμε ψηλά αλλά ποιος ξέρει άραγε που θα τερματίσουμε;  Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το πετύχουμε.

Το άγχος της Geike Arnaert

Αγχωμένη εμφανίζεται ήδη η τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Geike Arnaert : 

Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τα εκατομμύρια των τηλεθεατών αλλά είμαι ακόμα επηρεασμένη από το πρόσφατο γύρισμα του live on tape. Τα πάντα εξαρτώνται από εμένα για τα τρία αυτά λεπτά.

Όπως έχουμε ήδη πει σε προηγούμενο άρθρο, το Νοέμβριο του 2020 η Geike Arnaert επέστρεψε ως βασική ερμηνεύτρια του συγκροτήματος αντικαθιστώντας την Luka Cruysberghs. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Geike Arnaert είναι και εκείνη που έχει ερμηνεύσει το “Mad About You”, το τραγούδι που απογείωσε την καριέρα των Hooverphonic το 2000.

To Live on Tape

Αναφορικά με το live on tape o Alex δήλωσε :

Στη σκηνή του Ρότερνταμ, η εμφάνισή μας θα είναι αρκετά διαφορετική, ειδικά σε ό,τι αφορά το τεχνικό μέρος. Προς το παρόν πηγαίνουμε με το ρεύμα….

Οι Hooverphonic ολοκλήρωσαν πριν λίγες μέρες το γύρισμα του live on tape. Οι λήψεις έγιναν στο Παλάτι της Εκατονταετηρίδας στις Βρυξέλλες ένας χώρος γνώριμος στους euro fans καθώς εκεί πραγματοποιηθηκε ο διαγωνισμός του 1987 με νικητή τον Johnny Logan και το Hold me Now.

35 χρόνια μετά την τελευταία νικη του Βελγίου με τη Sandra Kim η φλαμανδόφωνη τηλεόραση του Βελγίου με τους Hooverphonic φιλοδοξεί να τερματίσει το λιγότερο στην τελική πεντάδα, όπως κατάφερε η Blanche το 2017 και ο Loic Nottet το 2015 -για λογαριασμό της γαλλόφωνης τηλεόρασης-.

Θα καταφέρει άραγε το “The Wrong Place” να πάρει τη… “σωστή” θέση για το Βέλγιο;

Το Βέλγιο θα διαγωνιστεί στον Α’ Ημιτελικό, την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 μαζί με την Κύπρο και θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 10-17).

Μέχρι εκείνη τη στιγμή μπορείτε να ακούσετε και πάλι το “The Wrong Place” και να το βαθμολογήσετε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή του Βελγίου στην Eurovision 2021!

[Πηγές : Songfestival.be, Eurovoix.com]

Χρήστος Φάβιος
Χρήστος Φάβιος
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Βρυξελλών, recruiter και φανατικός με την Eurovision εδώ και δύο δεκαετίες. Αγαπώ να παρακολουθώ ταινίες, θέατρο και αθλητικές διοργανώσεις, να ταξιδεύω και να γράφω στίχους και ποιήματα.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ το θεωρώ πιθανό. Είναι πραγματικά εξαιρετικό κομμάτι, και εάν το στήσουν όπως πρέπει μπορεί να κάνει τη διαφορά

  2. Αν δεν το καταστρεψουν λαιβ οπως συνηθιζει το Βελγιο τελευταια ανετα μπορει να μπει ειναι στα 5 καλυτερα τραγουδια φετος το συγκεκριμενο

  3. Μάλιστα, ο Κοντόπουλος θέλει 10αδα, αυτοί 5αδα. Για μένα τέτοιες δηλώσεις είναι αυτογκόλ από τα αποδυτήρια…

  4. Πολύ ωραίο τραγούδι, καθαρό Hooverphonic και για σας που λέτε πως θα πατωσουν έχετε υπόψιν σας πως οι επιτροπές λατρεύουν τέτοια τραγούδια και οι Hooverphonic δεν είναι χθεσινή μπάντα και έχουν φανατικό κοινό σ όλη την Ευρώπη. Άρα έχουν και από τις 2 πλευρές ψήφους. Συνέλθετε λιγάκι παιδάκια.

  5. Εμένα και το περσινό και το φετινό μου αρέσει. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, στην 5αδα δύσκολα ως ακατόρθωτα μπαίνει. Ωστόσο θεωρώ ότι μπορεί να βρεθεί στον τελικό,προς έκπληξη πολλών, και να πλησιάσει την 15αδα.

  6. Αν ηταν αλλη χρονια, ισως ακατορθωτο, αλλα φετος ψαχνω να βρω τα καλα τραγουδια με τα κυαλια, η συντρυπτικη πλειονοτητα ειναι πριονοκορδελες! Του Βελγιου ειναι πραγματικα απο τα καλυτερα και θα ηταν κριμα να μην παει καλα. Εκτος πια αν τα κανουν εντελως χαλια στη σκηνη!

  7. Καλησπέρα σας!!
    Ενα αρκετά καλό τραγούδι το Βέλγιο αλλά αδύνατο για 5αδα θεωρώ . Ωστόσο αν και εσείς το επιθυμείτε μπορειτε να δείτε το Τοπ 39 στο κανάλι μου στο YouTube και να στηρίξετε την νέα μου αρχή ☺️💕
    https://www.youtube.com/watch?v=ayg6W6s0KWQ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ