ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Παρούσα και στη Eurovision 2022 μέσω εθνικού τελικού!

To αυστραλέζικο κανάλι SBS επιβεβαίωσε σήμερα ότι η μακρινή χώρα θα δώσει το ‘παρών’ και στη Eurovision 2022 που θα γίνει στην Ιταλία. Άλλωστε, ισχύει μέχρι και το 2023 η πενταετής συμφωνία του καναλιού με την EBU για συμμετοχή στον διαγωνισμό. Από το 2015 που η Αυστραλία πήρε μέρος ως διαγωνιζόμενη στη Eurovision για πρώτη φορά, έπρεπε να περιμένει κάθε χρόνο την ειδική έγκριση της EBU. Αυτό άλλαξε τον Φεβρουάριο του 2019, όταν υπεγράφη ειδική συμφωνία πενταετούς ισχύος.

Το 2022, λοιπόν, η Αυστραλία θα πρέπει να ψάξει να βρει την 7η κατά σειρά συμμετοχή της. Πριν λίγους μήνες είχε ανακοινωθεί ότι αυτό θα γίνει και πάλι μέσω του εθνικού τελικού Eurovision: Australia Decides. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η DAMI IM;

Κατά τη διάρκεια του “Eurovision: Australia Decides 2020” είχε εμφανιστεί ως guest η Dami Im (2η θέση το 2016 με το ‘Sound of silence’). Μας είχε εκπλήξει ευχάριστα όλους με τη δήλωσή της ότι θα συμμετάσχει διαγωνιστικά στον εθνικό τελικό της επόμενης χρονιάς. Στη συνέχεια η πανδημία έφερε τα πάνω-κάτω και το 2021 εθνικός τελικός δεν έγινε καθώς αποφασίστηκε να δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής στη νικήτρια του 2020 Montaigne. Στην αρχή του 2021, η Dami Im είχε δηλώσει:

“Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνω το 2022. Με όλα όσα συμβαίνουν δεν μπορείς να προγραμματίσεις. Μπορεί να πάω στο Australia decides, μπορεί και όχι. Προτιμώ να τρέξει ο χρόνος και να αποφασίσω πιο κοντά στο γεγονός για τη συμμετοχή μου. Το έκανα μια φορά και θα μου άρεσε να το ξανακάνω. Απλά δεν ξέρω πότε.”

Dami Im

Πηγή: esctoday.com / escxtra.com]


Μείνετε συντονισμένοι στον ogaegreece.com για να μάθετε πρώτοι ό,τι νεότερο υπάρξει για τη συμμετοχή της Αυστραλίας στη Eurovision 2022!

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ